lauantai 9. toukokuuta 2015

Tunnistusapua tarvitaan!

Mikäköhän tämä valkoinen kevätihanuus on? Kävin salaa kuvaamassa naapurissa olevan tyhjillään olevan vanhan mummonmökin pihamaalla. Oli aivan pakko hiippailla kameran kanssa, koska houkuttelevat valkeat kukkamättäät suorastaan kutsuivat luokseen. Valkeaa kukkaa kasvoi mätäksinä talon seinustalla ja siellä täällä valkeuden lomasta pilkotti suloisia sinisiä helmililjoja. Oi ihanuus mikä parivaljakko.


21 kommenttia:

 1. Ooooh, minua kiinnostaa tuon nimi myös, vaikka olisi kuinka hankalaksi rikkaruohoksi osoittautuva tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana tuo valkoinen. Ja näyttäisi kasvavan kovin hillitysti =)

   Poista
 2. Näyttää samalta kuin minun kivikkopenkissäni kasvava aikainen kukkija. Valkoinen, mätäsmäinen, ikivihreät lehdet. Mielenkiinnolla jään odottamaan, jos joku tunnistaisi :)

  VastaaPoista
 3. Huomenta! Olisiko se kaukasianpitkäpalko? Tarkoituksenani on ollut myös hankkia sitä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Viime keväänä näin upean kasvuston kaukasianpitkäpalkoa ollessani kävelylenkillä ja kysyin pihassa puuhaavalta rouvalta kasvin nimeä. Se on todella upea kukkiessaan varhain puhtaanvalkoisena pilvenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, minun valkoinen kaunokaiseni voisi hyvinkin olla tämä :)

   Poista
  2. Kiitos superisti Anu tunnistuksesta. Sehän se näyttää olevan. Pitääkin laittaa heti hankintalistalle. Tuntuisi olevan jokin perinnekasvi

   Poista
 4. On se valkoinen kaukasianpitkäpalko. Ihastuin siihen kanssa, kun näin sitä joskus jossain puutarhalehdessä. Lehdessä oli kiva kuva pihasta, jossa kukkivat sekä valkoinen kaukasianpitkäpalko että sipulikukat samaan aikaan, ja sitä kaukasianpitkäpalkoa oli piha täynnä! Minulla on punainen versio itselläni, mutta en ole saanut sitä oikein viihtymään, en tiedä missä vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauh tämä on niin ihastuttava kasvi juurikin tuon mätästävyyden ja kasvutapansa ansiosta. Näyttää niin upealta noiden helmililjojen kanssa. Tuntuisi tykkäävän siekkamultamaasta

   Poista
 5. Meillä kaukasianpitkäpalko kukkii paljon myöhemmin...tosin lehdet muistuttavat pitkäpalon lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kasvupaikka on aivan talon eteläseinusta ja kakkialta taloa ympäröi suuret syreenit ja omenapuut, joten paikka on äärettömän suojaisa

   Poista
 6. Tuota kaukasianpitkäpalkoa, sillä sehän se on, saa myös punaisena. Kauniin kasvuston saa yhdistelemällä valkoista ja punaista. Isommalle alalle siemenkasvatus kannattaa. Esikasvatus helmi- maaliskuussa tai sitten voi myös kylvää suoraan avomaalle. Itää noin 15- 16 asteessa. Siemeniä ei peitetä. Itselläni on punaista lajiketta siemenestä kasvatettuna ja se on menestynyt ruusuaidanteen juurella vuosikaudet. Soveltuu kuitenkin parhaiten köyhähköön ja läpäisevään maahan, joko rinteeseen tai kivikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vinkeistä. Siemeniä pitää oitis tilata =) Ja tuo punertavakin kuulostaa kivalta

   Poista
 7. Kaukasianpitkäpalolta se minustakin näyttää. Menestyypä se tuolla mainiosti ja miten hurmaava pari onkaan tuon sinisen helmililjan kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin hurmaavia keskenään, aivan kuin luodut toisilleen =)

   Poista
 8. Kaunista! Asuuko sen autiotalon sukua vielä jossakin? Voisit varmaan hakea pihallesi sieltä muutaman mättään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla napata sieltä mätästä kun siellä käydään silloin tällöin. Mutta taidan hankkia niitä siemeniä ja tehdä kunnon kylvökset =)

   Poista
 9. Aivan ihanaa loistoa, muisto autiotalon puutarhurista<3

  VastaaPoista
 10. Uuh miten kaunis! Kiva että kasville löytyi jo nimikin, niin nyt osaa itsekin metsästää omaan puutarhaan tätä ihanuutta =D

  VastaaPoista