perjantai 4. kesäkuuta 2010

Hernepuukujanteen alkulähteillä

Pitkään odotettu loma on alkanut ja potager on kutsunut ahkeraan. Ensimmäinen unikko on puhjennut kukkaan ja loput odottelevat edelleen keittiön pöydällä kylvämistä. tuuli on muuttunut suorastaan hyytäväksi ja ulkosalla touhuaminen vetää posket punaiseksi, sormet kohmeeseen ja hitusen kauhistuttaa tomaattien, kurkkujen ja muiden herkkänahkaisten puolesta.

Laventelit ovat jo entuudestaan hitusen rennohkon oloisia kylmän yön jäljiltä.

Talon sisääntulon päätyyn on noussut kevään aikana päädyn levyinen kukkapenkki ja nyt kivikujanne. Kukkapenkin ja kivikujanteen väliin jäävä käytävä odottaa hiakkapeitettä.

Kivikujanteen japikkuruisten hernepuiden taakse on nousemassa kiiltotuhkapensasaita, jota päästään leikkaamaan muotoon. Taimet on istutettu 30cm välein ja tein taimien lyhennysleikkauksen siinä toivossa, että aidasta tulisi tiivis ja tuuhea. potager siintää kujanteen takana ja odottaa lämmintä sadetta ja aurinkoa.

3 kommenttia:

  1. Vitsi mikä puisto ja putarhojen puutarha teille on muotoutumassa. Miekin haluisin muotoon leikattavan aidan yhteen kohtaan. Mullakin on hurja puutarha-flow vaikka töissäkin pitää käydä! Ihan mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Olen aivan samaa mieltä Sannin kanssa, voi mikä puisto ja puutarha teille on muotoutumassa! Upeaa!

    VastaaPoista
  3. Sinulla on kykyä nähdä suuria linjoja. Tällaiset upeat kujanteet, joissa on muotoon leikattuja puita ja niiden takana viherseinä ja vielä kivikuja vahvistamassa muotorakennetta. Mahtavaa! Ja sitten vielä se puurtaminen päälle! Vilpittömät onnitteluni! Tekee sielulle hyvää katsoa jotakin noin kaunista!

    VastaaPoista