keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Pioni, unikko ja pala Viktoriuksen seinää

Vaikka kaikki vanhat seinustoja nojaavat pionit piti siirtää sisäänkäyntiä reunustaviin kukkapenkkeihin niin yksi pahainen pehko kuitenkin jäi palotikkaiden alle. Nyt nämä suuret, laahustavat kukkaset valuvat pitkin hieman ränsistynyttä etelän puoleista seinäämme. Välittömästi kun kukinta on ohi niin tämä kaunokainen saa lapiota juurilleen ja luvan siirtyä pari metriä seinästä loitommaksi, sotilaalliseen riviin muiden ihanuuksien kanssa.

Viimeiseen kolmeenkymmeneen vuoteen ennen tuloamme kukaan ei ollut koskenutkaan puutarhapoloiseen ja kasvit olivat ajan oloon vaeltaneet aivan omituisiin paikkoihin. Jättiläismäiset kuuset olivat vallanneet sijaa puutarhan kasveilta ja kuten kauppakirjassa sanottiin, talo oli likipitäen purkukunnossa niin sitä samaa voi sanoa myös olemattomasta puutarhasta. Onneksi sentään muutama alkuperäiskasvi paljastui pitkäksi venähtäneen heinikon keskeltä. Yksi näistä aarteista on juuri nuppunsa avannut pioni.

Eilen unikon taimi kukki vielä vaaleanpunaisella ja tänään samaiseen taimeen on avautunut valkea kukka. Perin omituista.

Viktorius on edennyt pikkuhiljaa. Nyt koko runko on saanut ikkuna-aukot. Lasit on huomenna haettavissa ja valkea maalipensseli saa luvan viuhua ahkeraan juhannuksen aikaan. Vielä on hakusessa punaisia vanhoja purkutiiliä lattiaksi ja oven edustalle sekä valokatelevyt kattoon. Luulisin, että ensiviikolla pääsemme vihdoin kylvämään lisää ihanuuksia ja kukaties viinirypäle ja runkoruusu saavat kotiutua Viktoriuksen läheisyyteen.

4 kommenttia:

 1. Ennen (ja vielä nykyäänkin) on moni istuttanut aivan liian lähelle seinää. Meillä edeltävät asukkaat olivat istuttaneet ruusut ja syreenin ihan seinään kiinni...

  Viktorius näyttää etenevän hienosti!

  VastaaPoista
 2. Hurmaavat kuvat ja tuo Viktorius on aivan huippu ihana juttu, Onnea!

  Suloista keskikesän juhlaa, otetaan rennosti nauttien kaikesta kauniista!

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihailin tuota Viktoriuksenne kehitystä... Ihania postauksia oletkin laittanut, melkein jäivät minulta ihan huomamatta : )
  Oikein mukavaa juhannuksen aikaa !

  VastaaPoista
 4. Tuo Viktorius on jotain aivan huippua! Odotan innolla seuraavaa tilannekatsausta!

  VastaaPoista