maanantai 21. kesäkuuta 2010

Törmäkukkia ja kitkennän saloja

Moni on jo ehtinyt miettimään millä tolalla armas Viktoriuksemme on. Hommia on kuitenkin kasaantunut niin rutkasti ja takana on kaksi 12 tunnin kitkentäpäivää, jottei armon rikkavihulaiset pääse valtaamaan pottugeeriamme. Joten Viktorius rukka on saanut odottaa hetkisen. Huomiseksi on kilometrinen kauppalista, jotta projekti etenee. Tarvitaan ikkunanpokia, lasia, valokatetta ja ties mitä. Vanha peltikattohan saa väistyä kunhan sisätyöt ovat valmiit ja tilalle tulee kirkas valokate. Ikkunoiksi vuorostaan tulee 19 kappaletta 40cm x 95 cm laseja, jotka kiinnitetään entisajan malliin ikkuna-aukkoihin. Tuota kirvesmniehen vikaa kun ei ole edes hitusta siunaantunut tähän porukkaan niin pitänee alituiseen miettiä mistä selvitään.

Vanhat liljat ovat sateen jäljiltä pikkuhiljaa avautuneet.

Ja viimesyksynä siemenestä kyllvämäni törmäkukat ovat kadottaneet johonkin sen taivaansinisen sävyn, mikä niissä piti olla.

Tässä ensivaikutelmaa pottugeerin keskikäytävän tulevasta värityksestä. Jättipoimulehtiä aion laittaa oikein urakalla ja lomaan laukkoja, paljon laukkoja.

Unikkoneidon mekko hulmuaa tuulessa.

4 kommenttia:

 1. Ihanat värit kukissa. En tiennyt, että unikkoa on noin ihastuttavan värisenä.

  Meillä on liljat vasta nupuilla, olen jo odotellut niiden kukkimista.

  VastaaPoista
 2. Oi mitä ihanuuksia siellä jo kukkii!

  VastaaPoista
 3. Ihana unikko. Mikähän on naisiaan? Kitkemistä riittää myös täällä vaikkei mitään yltiöpottuugeria ;) olekaan. Huh, miten kasvaa vesiheinä ja vuohenputki! Kitkemistä haittaa pahoin tuhoton hyttysten määrä. Eivät rontit piitanneet karkoitteestakaan mitään.

  Olen silti kitkenyt ja nyt, kun alueet ovat taas toistaiseksi valmisrajaisia (mutta kuinka kauan?) huomasin, että typötyhjää perennatilaa on valtavasti! Jee! Pakko siis säntäillä pitkin taimikauppoja, kun muutenhan niihin kasvaa vaan sitä vesiheinää ja se on sentään kauheaa se!

  VastaaPoista
 4. Voi ei kun on ihanainen unikko. Mää niin hurmaannun jotenkin kaikesta vaaleenpunasesta! :D

  VastaaPoista