tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kanin kaipuu ja pikku obeliski

Juhannus vilahti pehmeän sateen ja lokoisan puuhastelun merkeissä. Yksinäisen pikku kaniinimme kaukokaipuu oli käsinkosketeltavaa. Se istua jökötti kanikopin katolla ja katseli kaukaisuuteen sateen tihkuttaessa. Ilmassa oli kostean ruohon ja vehreyden tuoksua ja suurta odotusta. Kyyhkyset ovat vielä saapumatta lakkaansa ja pitäisikin tuota pikaa ruveta kyyhkysjahtiin. Valkeita kirjekyyhkyjä varten on pystytetty jo viime kesänä lakka, jossa on pesä yläkerrassa ja ruokinta alakerrassa.

Suuri ja valloittava pioni on kukkinut uskollisesti koko juhannuksen.

Kurjenmiekoista yksi on puhjennut kukkaan ja himoitsemuslistalla on läjäpäin lisää ihania miekkoja pitkin potageria.

Juhannussauna kutsui pehmeään lämpöönsä ja ajan seisahtamaan viipyilevään tunnelmaansa. Vaikka meillä on soma pikku sauna kammareineen kaikkineen tulee sitä lämmitettyä melkoisen harvaan. Edellisestä saunareissusta on vierähtänyt likimain vuosi ja nyt ajatuksena on kesälauantaisauna traditio. Saapi nähdä kuinka meidän ja traditiomme käy.

Jokatapauksessa saunan tunnelma on uskomattoman hämyinen ja kutsuva.

Saunalta avautuu näkymä erääseen puutarhamme osioon. Tänne on suunnitteilla muotopuutarha ruusutunneileineen, kärhökujanteineen ja polveilevine nurmialueineen.

Sade on pullistanut retiisit ja kasvimaamme rehottaa niin rikkaruohojen kuin kasvattiensakin ansiosta.

Pikkuriikkinen sydänobeliski ja neilikat ovat linnoittautuneet kahvipöydälle odottamaan Viktoriukseen pääsyä. Viktorius on saanut juhannuksen pyhinä ylleen valkean maalipeitteen ja nyt on enää luvassa katon purku ja valokatteen asentaminen.

Eilinen hujahti kuin siivillä. Lähdimme pikkupikku kesäajelulle Tammisaareen ja mukaan tarttui kuinkas muuten kuin pullea, mehevä ja kutsuva 40-luvun sohva nojatuoleineen. suuri salimme rupeaa pikkuhiljaa muotoutumaan ja muuttumaan oloiseksemme.

Värien täyteläisyys loistaa kilvan fuksianpunaisten pönttöuuniemme kanssa ja saa salin tuntumaan kutsuvammalta.

4 kommenttia:

 1. Mahtava sohvakalusto!! Meidän luokassa on aivan samanväriset lattiat :)
  Kanille pitää saada ystävä, voi voi....

  Teillä on niin ihanan kuuloiset suunnitelmat. Minäkin olen jotenkin innostunut noista Iriksisitä. Hypistelin tänään Elisabeth of England-lajiketta, mutten sitten ostanutkaan ja nyt harmittaa. Pitää se kai käydä hakemassa... Onkohan mulla kolmea ja sitten se huiman näköinen Taatankurjenmiekka. Siperialaista tietysti on ja keltakurjenmiekkaakin, mutta noita lajikkeita pari-kolme...
  Onneksi ostin taas kolme kärhöä, niin helpotti kasvinhimoa :)

  VastaaPoista
 2. Niin paljon kaunista kuvissa! Mutta voi kani rassua, niin on haikean näköinen.

  Kyyhkyslakasta olen aina haaveillut, huokaus...

  VastaaPoista
 3. Energisen värinen sohvakalusto. Sopii varmasti ihanasti pönttöuunin väriin. Olen hullaantunut samaan väriyhdistelmään.

  Ihanan suuruudenhulluja suunnitelmia. Mutta sinä ilmeisesti vielä käärit hihasi ja toteutat ne - mahtavaa!

  Käsittämättömän upea on blogisi!!!

  VastaaPoista