sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ripaus joulun tuoksua

Meillä on siivottu oikein olan takaa - vihdoinkin =) Yllättävää miten nopeasti nurkkiin kertyy kaiken moista ajelehtivaa tavaraa ja tykötarvetta. Koiruus on myös tullut siihen ikään, että vaeltavat villakoirakasat ovat ennemmin sääntö kuin poikkeus. Mutta perjantain joutilaspäivän kunniaksi siis siivottiin ja oikeastaan ajattelin yllättää koulusta palaavat perheen pienimmäiset joulun tuoksulla. Oikeaa piparkakkutaikinaa en tohtinut vielä leipoa, mutta maustetähdet sopivat vallan mainiosti joulun odotukseen. 

Maustetähdet

125g voita
100g sokeria
1 muna
1 tl kardemummaa
1 tl anista
1 tl muskottipähkinää
1 tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja

Maustetähtien teko on nopeaa. Pitää vain lisätä vaahdotetun voin ja sokerin sekaan loput ainekset ja laittaa taikina jähmettymään jääkaappiin. Taininalevyn voi kaulita puolensentin paksuiseksi ja siitä napsia piparimuoteilla haluamansa muotoisia pipareita. Paisto noin kymmenen minuuttia 175°C ja piparit ovat valmiit. Aamuteen kanssa nämät ovat suorastaan oivallisia. 


Tänään päästiin myös avaamaan joulukalenterin ensimmäinen luukku. Helsingin Stokkalla oli reilu kuukausi sitten huima ja kuolettavan ihastuttava valikoima toinen toistaan hurmaavampia kalentereita ja pakkohan sitä oli jälleen sortua =) Kunnon kiiltokuva blingblingiä ja nostalgista tunnelmaa. Samaan syssyyn piti vielä hommata Granitin adventtikynttilä, vaikkei moista meillä aiemmin olekkaan ollut. Kynttilä kylläkin tuottaa meille tuskaa kun koko huusholli on täynnä sen verran suurpiirteistä väkeä, että tuon yhden päivän kerrallaan polttaminen vaatii suoranaisia erityisponnisteluja. Mutta tässä muutama kuva meidän superihkusta kalenterista.

idhernepensaskujanne



5 kommenttia:

  1. Onpa ihana kalenteri!
    Meillä on joskus ollut vastaava kynttilä ja toisinaan tuli poltettua muutama päivä yhden sijasta;)

    VastaaPoista
  2. Voi valtava, kuinka kaunis kalenteri!

    VastaaPoista
  3. Ihana kirjoitus, jossa pääsi eläytymään adventin taikaan. Tuli tunne; minäkin 💛

    VastaaPoista
  4. Upea kalenteri! Hyvää adventtia sinulekin!

    VastaaPoista
  5. Kääk, miten ihana kalenteri!!!

    VastaaPoista