torstai 2. tammikuuta 2014

Porttikielto vihannestukkuun - Palsternakkapekonipiirasta iltapalapöydässä =)


Olen saanut perheeltäni varoituksen tai pikemminkin minua on ankarasti kielletty menemästä paikalliseen vihannestukkuun. Joulun jälkimainingeissa meillä oli palsternakkakeittoa ja tänään iltapalaksi palsternakkapekonipiirasta. Kotiväen suut maiskuttelisivat ilmeisesti HK:n sinistä mieluummin ;) Mutta meillä on luvassa makumatkailua vielä monta monituista kertaa. Kuinkas monta kertaa makuja pitikään maistella, jotta niihin tottuu =) Olen tainnut löytää sisäisen kokkini ja täältä pesee. Seuraavaksi on luvassa kurpitsakeittoa ;)

Tämän iltaisessa palsternakkapekonipiiraassa ei raaka-aineissa pihistelty. Piiraaseen sujahti paksua ranskankermaa, savuporotuorejuustoa, voissa ja hunajassa haudutettuja palsternakkasiivuja ja kyytipojaksi oli tarjolla viinimarjahilloa =)

Palsternakkapekonipiiras

Pohja
6 dl jauhoja
1 tl suolaa
200g voita
2 munaa
2 rkl vettä

Täyte
3 palsternakkaa
2 rkl voita
1 rkl hunajaa
paketti pekonia
200g savuporotuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 munaa
ripaus mustapippuria

1. Nypi voi jauhojen ja suolan kanssa. Lisää taikinaan munat ja vesi. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia.
2. Hauduta palsternakkasiivut voin ja hunajan kanssa pannulla noin 20min. Anna palsternakkasiivujen pehmetä. 
3. Paista pekonisilppu rapeaksi
4. Painele vetäytynyt taikina voideltuun uunivuokaan ja pistele pohjaan reikiä haarukalla.
5. valmista täyte. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, kananmunat ja pekonit. Mausta mustalla pippurilla.
6. Kaada täyte taikinalevyn päälle ja asettele kypsennetyt palsternakkasiivut kauniisti vuuan pinnalle. Paista 30-40 min. uunin keskitasossa
7. Tarjoile vähän jäähtynyt piirakka viinimarjahillon ja teen kera =)

id_hernepensaskujanne

7 kommenttia:

  1. Ymmärrän muuta perhettä :D palsternakka ei oikein uppoa minullakaan vaikka saat tuon piirakan kuulostamaan herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Nyt on kuulemma palsternakka kiintiö aivan täysi. Enää ei saa kokata siitä mitään =)

      Poista
  2. Syksyllä olis ollut tarpeen tällanen resepti, kun tuli palsternakkaa niin reippaasti. Alkoi ne jo kyllästyttää minuakin, kun väänsin sekavihanneksia ja pakastin niitä.
    Tuo täyte kyllä vaikuttaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen yhdistelmä:)
    Tuota voisi jopa kokeilla.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Hei kiitos kovasti kutsusta =) Tuumailen asiaa tovin vielä =)

    VastaaPoista