sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Unelmissa muotopuutarha siintää =)

Unelmissain se jo siintää. Raivuusaha on laulanut ja pujopöheikköä on kaatunut. Lumettomassa talvipuutarhuroinnissa on aivan parhautta se, että kasvu on levolla. Voi kaikessa rauhassa puuhastella ilman, että kaikki riistäytyy saman tien. Tänään saatiin koko saunan ja talon välinen pelto raivattua, vaikka kuvassa hommat ovatkin vielä puolitiessään. Tänne on tulossa keväällä naapuri jyrsimään alueen traktorilla, jotta se saadaan käsipelin tasoiteltua tulevaa muotopuutarhaa varten.

Unelmissain siintää tuon yllä olevan kuvan tyyppiset ratkaisut. Paljon yhtä ja samaa kasvia, suuria massoja, toisin kuin potagerissa kaikki ovat suloisessa sekamelskassa. Täällä tulee olemaan iiriksiä, paljon iiriksiä. Kaikkea tiukan yksinkertaista, selkeää ja suoralinjaista. Mistä Teidän puutarhoissa haaveillaan?


9 kommenttia:

 1. Muotopuutarha olisi kyllä ihana! Taitaa vaan meidän tontti käydä pieneksi, jos ei sitten toteuttaisi ihan pienesti :) Yksi istutusalue mun pitäisi laittaa heti keväällä uusiksi ja sen piirtämistä olen tässä jo pari päivää suunnitellut. Tämä on mun tapa toimia vaikken sitten toteutusvaiheessa noudatakaan tehtyä suunnitelmaa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan yksi aivan pikkuinen muotopuutarha puutarhaan mahtuu ;) Meilläkin on tuosama juttu, ensin tarkkoja suunnitelmia ja piirroksia ja sitten projekti viekin mennessään ja alkuperäiset ideat tuppaavat muuttumaan =) Mutta se tekee puutarhuroinnista yllätyksellistä

   Poista
 2. Vau mikä kuva!
  Meillä haaveillaan uudesta kasvihuoneesta, ja metsäpuutarhan jalostamisesta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi kasvihuone kuulostaa ihanalta samoin metsäpuutarha =)

   Poista
 3. Minä en tällä hetkellä uskalla haaveilla oikein mistään kun koko puutarhan pito on epävarmaa. Käsi hajosi silleen ettei voi korjata ja mun työt voi olla tehtynä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Tuija =( Toivottavasti käsi sentään hieman parantuisi. Ja onneksi puutarhasi on muutoin upeassa kuosissa =)

   Poista
 4. Hieno haave, muotopuutarha on erittäin näyttävä. Heti lähti mielikuvitukseni lentoon kun luin suunnitelmasi reiluista Iiris istutuksista. Tulee varmasti komea :)
  Suunnittelu on niin ihanaa ja sitten kun se alkaa muuttua todeksi pala palalta..
  Mansikkamaan perustaminen on ajatuksissa ja lammen maisemointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkamaa ja lampi kuulostavat kyllä parhaudelta. Nostimme juuri mansikkamaan ylös ja ensikesäksi olisi luvassa meilläkin uuden perustamista

   Poista
 5. Meillä haaveillaan ihan samasta asiasta kuin teilläkin, eli englantilaistyyppisestä muotopuutarhasta! Siitä osoituksena parin vuoden takainen postaus blogistani:

  http://rakasvanhavalkoinentaloni.blogspot.fi/2012/02/sisaantulo-la-hollywood.html

  Nyt projekti on jo lähtenyt liikkeelle viime kesänä puutarhassa tehtyjen massiivisten maastonmuotoiluoperaatioiden myötä. Ensi kesää jatkotoimenpiteineen odotellaan jo kovasti.. Tarkoitus on perustaa hedelmätarha ja aloittaa pihan rytmitys esim. muotoon leikattavien havukasvien avulla.

  Tällaisia haaveita käsitteleviä blogeja en ole liiemmälti löytänyt, joten jään seuraamaan Hernepensaskujanteen käänteitä suurella mielenkiinnolla :-)

  VastaaPoista