lauantai 25. tammikuuta 2014

Vapaana vellova meri


Tuttu rantahiekka oli aivan valkoinen. Höytyvälumi oli saapunut tännekin =) Lähdimme aamutuimaan ajelemaan kohti merta. Jotenkin minulla oli aavistus, sellainen kummallinen tunne, että meri olisi vielä auki. Lähdimme siis etsimään valtoimenaan vellovaa merivettä.

Lähitienoon lahdet olivat jo jonkin aikaa sitten saaneet jääkuoren peitteekseen ja tänään piti ajaa hitusen pidemmälle. Matka kohti Bromarvia oli alkanut. Mutkittelevan ja polveilevan tien varressa olevat lahdenpoukamat parveilivat pilkkijöitä, sää oli kaunis vaikkei aurinkoa näkynytkään missään. Tuttu tie vei, maisemat vaihtuivat ja lopulta pyörät pyörivät kohti rakasta hiekkarantaa.

Täällä oli niin monena kesänä upotettu varpaat pehmeään hiekkaan, oli luettu filtillä puutarhalehtiä ja annettu auringon lämmittää varpaita. Mutta syksyisin ja talvisin ranta on aivan autio, täynnä syvää rauhaa. Vain mereltä puhaltava tuuli on seurana ja silmänkantamattomiin näkyvä vapaana vellova meri.

Aavistukseni osui oikeaan. Jo hyvissä ajoin lähestyessämme rantaa puiden välistä pilkotti tummanpuhuva ja tyven meren pinta. Rannalla tuuli sai muutoin lämpimän ilman tuntumaan hyytävältä. Ilma oli raikasta. Meri ja taivas muodostivat sinisenharmaana läikehtivän kokonaisuuden, kameran tähtäimen läpi ei erottanut horisonttiviivaa. Tunnelma oli harras ja rauhallinen. Yritimme kivuta muutaman metrin päässä rannasta olevalle kivelle, josta olisi näkymä avautunut hitusen lähempää. Mutta ensimmäinen askel jäälle jo vajotti ja kivelle kipuaminen osottautui turhaksi haaveeksi. Ei auttanut siis muu kuin nauttia upeana eteen avautuvasta näkymästä rannan suojista. Voi veljet miten sielu lepää tällaisen maiseman äärellä. Meri on tainnut tehdä joskus pesän sydämeen ja siellä se näyttää tiiviisti pysyvän =)

id-hernepensaskujanne
16 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo ylin kuva. Tosi zen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelly - väliin pitää osata hiljentyä, vetää syvään henkeä ja vain olla ;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia kaikki. Ihana, ihana meri. Aina kaunis niin kesällä kuin talvellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meri vaan on niin viettelevä =)

   Poista
 3. Löysin jostain tänne ja voi että, ihana postaus. Se osui ja upposi minuun jonnekin syvälle :) Kuin olisit laittanut sanat suuhuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan Pilvi. Sinulla itselläsi on vallan ihastuttava blogi, jossa olen käynyt useasti haukkaamassa hitusen meri-ilmaa =)

   Poista
 4. Ihanaa. Ei mulla muuta. Pitäisikö meidänkin lähteä saarelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitäisi lähteä saarelle =)

   Poista
 5. Voi että. Viime kesänä en tuonne päässyt, ja nyt kun sulla oli se ihana video ja tämä postaus niin kyllä se vaan niin on, että ensi kesän eka hellepäivä niin haluuuuuuuuan tonne! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla - Siellä kannattaa piipahtaa aivan ensimmäisenä auringonlämmittämänä päivänä. Silloin kun ranta on vielä aivan autio =) Aivan parhautta

   Poista
 6. Onpa kaunista, etenkin tuo ylin kuva pysäyttää kokonaan. Mikä paikka tässä on kyseessä, itse en vielä oikein tunne kaikkia alueita lähitienoilta ja tämä ei nyt heti sano minulle mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Bromarvin tien päässä on sellainen ranta kuin Padva. Ehdottomasti tämän alueen parhautta - kannattaa siis ehdottomasti käväistä joskus.

   Poista
 7. Vain muutama väri, veto ja kokonaisuus..aivan upeaa!! Voi aistia meren ja hiljaisuuden mä taidan pyörtyä..aah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti Taina =) tyo oli pyörryttävän ihanaa katseltavaa.

   Poista