tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kasviluetteloa päivittämässä

Lähdin aamutuimaan puutarhaan kameran ja muistilistan kanssa. Päätin näet vihdoin päivittää kasviluettelomme puuttuvia kuvia. Kasviluettelo alkaa pikkuhiljaa olemaan hyvässä kunnossa, enää muutama päivitys ja tämän vuoden kylvöstaimien lisäykset ja luettelo on perennojen osalta kunnossa. Köynnösten, pensaiden, puiden ja marjapehkojen taltiointi onkin sitten seuraavaksi vuorossa. Samalla kun kuvasin puuttuvia kuvia poimin vanhaan liemikulhoon tämän hetken kukkijoiden kirjoa. Tältä siis potagerissa näyttää. Rakastan kukissa jotenkin tuollaisia pehmeitä sävyjä, etenkin hitusen violettiin taittuvia sinertäviä ja punertavia ja niiden sekaan ripaus haileaa keltaista =)

Tästä pääset kurkistamaan Hernepensaskujanteen kasviluetteloa

Perennoiden nimiluettelo on lähes täydellinen, mutta yksi kummajainen, orpo ja nimetön Asteri asustaa potagerissa. Mahtaakohan kukaan tunnistaa hänen kauneuttaan. Tämä kukki heinäkuun 7. päivän tienoolla, eli ei taida olla syysastereita. Googlettamalla jotkin alppiasterit muistuttivat tätä, mutta ei harmavinta haisuakaan kuka hän mahtaa olla? Tämä on melko matala kasvuinen, korkeutta ehkä 35-45 cm ja kukat kuitenkin kohtalaisen reilun kokoiset ehkäpä noin 5cm halkaisijaltaan. Tuossa asteri kasvaa jättipoimulehden vierellä niin saa vähän tuosta koosta käsitystä. No hän ainakin edustaa potagerin pääsävyä - lilaa ja toimii erinomaisesti jättipoimulehtien kaverina. 8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hei tuommoista en muistanut edes olevan, kunnes googlasin ja luulempa, että se on tosiaan elokuun asteri =) Kiitos vinkkauksesta =)

   Poista
 2. Aivan ihanat värisävyt sopassa =) Asterista en kyllä osaa sanoa, mutta tuo nepalinhanhikki näyttää nyt vahvasti siltä, että soisin sen löytävän tiensä meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tuo nepalinhanhikki on ehdottomasti tämän kesän suosikkini =)

   Poista
 3. Hienot, pehmeät värisävyt noilla kukilla. Pidän itse samoista sävyistä.
  Tietysti johonkin paikkaan sopii sitten räväkämmätkin värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Sävyt on niin syötävän ihastuttavia =) Toki joukkoon ripaus jotain särmää ja räväkkääkin sopii =)

   Poista
 4. Siperianasterikin voi olla kyseessä. Katsotko tästä linkistä, tässä mahdollisia vaihtoehtoja. http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/elokuunasteri.

  Ihana ja inspiroiva puutarha sinulla - tykkään itsekin noista värisävyistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Tuo olikin hyvä linkki - kiitos kovasti =)

   Poista