torstai 17. heinäkuuta 2014

Kultakuoriaiset herkuttelemassa =)

Kultakuoriaiset (Cetonia aurata) ovat saapuneet. Tämä toistuu jokaisena vuotena, täsmälleen samalla tavalla. Kun keltakukkainen ängelmä (Thalictrum speciosissimun) avaa ensimmäiset kukkasensa show voi alkaa. Kultakuoriaiset saapuvat joukoittain herkuttelemaan kukkien hurmaavalla siitepölyllä ja höyhenmäisillä terälehdillä. Njamskis =) Välillä yhteen kukkaan mahtuu kaksi kultakuoriaista yhtäaikaa herkuttelemaan.


Ängelmän kukat taitavat tarjota jotain erityistä herkkua. Tämä taitaa kuulua kukkabaarien aateliin, sen verran ruuhkaa kukilla näyttää olevan.

Ja jälleen kultakuoriainen saapumassa herkkupöytään. Hei siellähän on jo toinenkin herkuttelemassa.

Ja kolmas =)


11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Erityistä herkkua, kuin kukkamaailman kermavaahtoa ;)

   Poista
 2. Oi itsekin istutin useita erilaisia ängelmiä ja keltaistakin niissä piti olla. Toivottavasti nähdään meilläkin tulevaisuudessa paljon kuoriaisia, ainakin toukkia on avokomposti pullollaan! Supi tms. käy tosin kaivelemassa kompostia ja pensaiden alusia, luulen et etsii juuri niitä pulskia herkkupaloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ängelmäsi puhkeavat loistoon =) Kultakuoriaiset ovat niin ihastuttavia =)

   Poista
 3. Kaunis keltainen, onko väri luonnossa myös tuollainen vähän limeen menevä? Oletko kasvattanut myös nämä ihanuudet siemenestä? Jos vaikka uskaltautuisi kokeilemaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ihanuudet on hankittu taimina ja niiden sävy on luonnossakin hyvin limeeseen taittuva =)

   Poista
 4. Hauska kuvasarja. Meillä on tavallisesti ollut kultakuoriaisia lehtosinilatvassa, mutta ei tänä vuonna. Ovat taitaneet lentää kaikki teidän ängelmäänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa sana kiirinyt meidän ängelmistä niidenkin korviin ;) Niin on ruuhkaista tuolla ängelmien kukkapilvillä =)

   Poista
 5. Keltakukkainen ängelmä kukkii selvästi myöhemmin kuin violetti sisarensa.
  Oikein kaunis on tuo keltainenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset kukkivat reilusti lehtoängelmää myöhemmin. Ne myös kasvattavat tuota varttaan reilun kahdenmetrin korkeuteen. suoranaisia huloppeja siis =)

   Poista
 6. Kultakuoriaiset ovat komeita! Meillä ne tulevat nauhuksiin syksymmällä ja nyt niitä näkyy olevan tummatulikukissa, ja kevätkesällä niitä tapaa syreenissä - ne taitavat olla melkoisia herkuttelijoita! Hurmaava tuo ängelmä. sitä täytyisikin hankkia mesikasviksi puutarhan herkkusuille!

  VastaaPoista