perjantai 17. tammikuuta 2014

Fragile - huh mikä paketti


Eilen posteljooni oli kuljettanut postilaatikkoon saapumisilmoituksen. Ilmoituksessa ei lukenut sanallakaan mitä paketissa olisi saati mistä se on lähetetty. Eihän siinä sitten auttanut muu kuin takaisin kylille lähtö. Meiltä on lähimpään postiin matkaa 13 kilometriä, mutta uteliaisuus vei voiton. Itseasiassa odotin postista H&M:ltä tilattuja sohvatyynyjä. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Saavuin lähetyslappusen kanssa postin tiskille ja odotellessani virkailijaa silmäilin jo kuumeisesti H&M:n pakettia, mitä ei kuitenkaan hyllyissä näkynyt. Sitten virkailija pyysi sähköisen allekirjoitukseni ja lähti jonnekin sivummalle. Seuraavassa hetkessä kuulin jonkinlaisten vaunujen ääntä. Virhailija raahasi vaunussaan melkoisen valtaisaa pahvilaatikkoa, jonka kylkiin oli liimattu Fragile tarroja. Ja siinä samassa hetkessä minulla välähti. En ollut tätä pakettia nimittäin postinkautta saapuvaksi odottanut. Luulin hänen kuninkaallisuutensa saapuvan rekalla suoraan kotiin. No siinä se paketti nyt oli edessäni, enkä tiennyt edes miten saisin paketista kunnon otteen. No lopulta kun paketti oli saatu ovista ulos niin oli edessä toinen pulma. Paketti ei mahtunut auton sivuovista sisään. Ei muuta kuin takapenkkejä kaatamaan ja toivomaan, että se mahtuisi takakontin luukusta sisään. Huh hikeä ja punnertamista.

Lopulta paketti oli turvallisesti työhuoneessa. Kuvaan piti laittaa oikein tuoli mittakaavan hahmottamiseksi. Paketista paljastui ensin styroksia, sitten enemmän styroksia, kuplamuovia ja lopulta se oli siinä. Nimittäin ihka oikea englantilainen raparperi huuppa. Ruukun pinnassa näkyi sormien jättämät uurteet. Se oli käsin dreijattu kaunis huuppa, jonka kylkeen oli painettu soma leima. Tämä on kuin jättiläismäinen vanha sokerikko nuppikansineen, mutta ilma pohjaa. Tuskin maltan odottaa, että tämä pääsee komeilemaan meidän potageriin. Näitä vaan armotta tarvittaisiin lisää. Mutta josko pikkuhiljaa meille kerääntyisi oma raparperi forcer kokoelma.27 kommenttia:

 1. Vau, aikamoinen lähetys sulla Mahdoit olla yllättynyt siitä jumpasta minkä sait viedessäsi sen autoon.Mutta hieno se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetys oli kyllä niin jämäkästi pakattu ja valtaisa, että hitusen yllätyin. Mutta hyvä näin, huuppa säilyi ehjänä Englannista tänne =)

   Poista
 2. Komea! Eikö tuollaisia voi tilata kotimaasta paikallisilta keramiikkataitajilta? Joku voisi olla innostunut tekemään...onko tuo lasitettu ollenkaan? Ei ainakaan ulkopuolelta näytä siltä. Ehkä sen ei kuulu olla lasitettu, jotta se hengittää paremmin? Tuollainen "värkki" on minulle täysi uutuus, joten siksi kyselen, ja koska olen itse aiemmin harrastanut keramiikan tekoa, tuli mieleen, että joku noita voisi täällä kotimaassakin dreijata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin komea =) Kysäisin kolmelta paikalliselta keraamikolta ja kukaan ei ollut valmis dreijaamaan moista. Tuo on yli 70cm korkea ja tarvitsee dreijauksen lisäksi melkoisen komean uunin. Lisäksi kyselin monesta puutarha firmasta, jos joku vaikka voisi tuoda maahan. Näitä on vaikea saada Englannistakaan tänne Suomeen, koska aniharva yritys toimittaa näitä muualle kuin kotimaahansa. Mutta nyt onnisti ja sain tämän tilattua. Mukavaa näitä olisi kotimaasta tilata jos joku meillä Suomessa tämmöisiä lähtisi valmistamaan. Tuo koko huuppa on lasittamatonta, jotta se hengittää =)

   Poista
  2. Ahaa, se tosiaan tarvitsee isohkon uunin. En enää muista, miten korkea se meidän kurssilla käytössä ollut uuni oli, mutta yksi saksanpaimenkoira siellä kyllä poltettiin. Ei ehkä ihan aikuisen kokoinen, mutta melkein. Istuvana. Muistaakseni tekijä sai sen jopa ehjänä ulos uunista :) Paljon oletkin nähnyt vaivaa asiaa selvittääksesi. Ehkä joku joskus täällä kotimaassa näkee tuossa business-mahdollisuuden :)

   Poista
 3. Ensi talvena on tämän innostamana savityökursseilla ruuhkaa :D
  On se upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuommoisen voisi varmaan tehdä makkaratekniikallakin savityökursseilla. On varmaan melkoisen vaativa dreijattava jo ihan tuon valtaisan kokonsakin vuoksi =) Toivottavasti kansalaisopistoilta löytyy tarpeeksi muhkeita uuneja ;)

   Poista
 4. Voih..mitkä muodot ja väri!! Kaunis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - Olen aina rakastanut tuon punasaven olemusta ja väriä =) Jotenkin sopii mainiosti puutarhoihin.

   Poista
 5. Oi miten se on ihana! Kyllä tuon takia kannatti vähän ähistä ja hikoilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo huuppa on niin ihana, että odotan jo kuumeisesti lumien sulaamista =)

   Poista
 6. Vau, tosi ihana :). Käsityötä on kaunis katsella ja varmaan myös toimiva..

  VastaaPoista
 7. Siis mikä tuo on? Raparperihuuppa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on raparperi "pakotin" Sen sisässä raparperit kasvatetaan pimeässä. Tällöin oksaalihappopitoisuus alenee ja raparpereista tulee miedosti makeita ja erityisen herkullisia. Tuossa muutamia postauksia taaempana on juttua näistä enemmänkin =)

   Poista
 8. Ohoh. Sieltähän tuli aikamoinen lähetys. Miten onkaan pysynyt ehjänä.. Ja mietin samaa että miten tuota käytetään ja mikä sen perimmäinen tarkoitus onkaan? Ahaa, teilläkö allekirjoitus otetaan ensin postissa, kun meilläse otetaan sitten kun paketin viivakoodi on luettu, ihmettelin että sen voi ottaa etukäteen.. Olin siis jonkin aikaa postissa töisdä niin siitä jäi mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli pakattu niin tukevasti, että laatikkoa olisi melkein voinut heitellä =) Raparperin "pakotin" pitää raparperit kasvun ajan pimeässä, mikä vaikuttaa raparperien makuun ja oksaalihappopitoisuuteen. Nämä ovat erittäin yleisiä Englannissa ja nmäistä on lisää juttua muutamia postauksia taaempana =)

   Poista
 9. Hieno se on! Vaikka ensikertaa luen sellaisia olevan olemassa. Sama kysymys kuin edellisellä kommentoijalla... Mikä käyttötarkoitus sillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperien kasvatus pimeässä, kuvun alla vaikuttaa raparperien makuun =)

   Poista
 10. No, onpa ollut mahtava ylllätyspaketti. Taatusti painoikin jonkin verran. Huuppa on niin hieno, että sitä voisi pitää puutarhassa nököttämässä ilman muuta tarkoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuppa on vankkaa tekoa ja painaa todellakin jonkin verran =)

   Poista
 11. Upeata, että sait huuppasi ehjänä perille! Sinulle on blogissani tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit tunnustuksesta =) Pitääkin käydä kurkistamassa =)

   Poista
 12. Kaunis ja niin ihanan muodokas huuppa! Odottelen mielenkiinnolla tuloksia sen käytöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin täällä pysyy nahoissaan kun odottelee kevään tulemista ja huupan testausta =)

   Poista
 13. Wow, huuppa on todella upea! Tuosta olisin itsekin aivan onnesta pyöreänä ja kuinkahan makoisia ne raparperinvarret ovatkaan kasvaessaan huupan suojassa...

  VastaaPoista
 14. Mamma mia! Ai ne on NOIN isoja! Täytyykin syventyä asiaan tarkemmin, olisko syytä hommata huuppa? Italiahan ei ole oikein raparperimaa, mutta meidän puutarhasta se kyllä löytyy.

  VastaaPoista