lauantai 20. helmikuuta 2016

Latva-arisokkia koulimassa =)


Taustalla soi ihmeen ihanainen Iggy Popin Apres levy ja ilmassa on päivä päivältä yhä enemmän kevään odotusta. Kulunut viikko on ollut jännitystä pullollaan, sillä nuorimmainen vietti perjantain prinsessana monen muun vanhan tavoin. Pelkkää pukuloistoa ja ihanuutta oli eilinen. Ja tänään ihanasti, hiljaa lipuva lauantai artisokkien ja Iggy Popin tahdissa =) Voi miten suloista tämä kaikki onkaan =)

36 latva-artisokkaa on taimettunut ja nyt oli luvassa pienokaisten koulinta. Tähän puuhaan parasta on pikkulusikka, lämmin multa ja puuhellan päälle levitetyt suojapaperit, sillä puuhellan korkeus on juurikin passeli tällaiselle puuhastelulle.


Pikkulusikalla saa helposti kaivettua pikku taimet ylös, ilman että vioittaisi herkkiä juuria.Istutin pikku taimet jälleen turveruukkuihin ja sijoitin aina yhden turvekennon vanhaan dynoon. Näin pikkuisia on helppo kastella, hoitaa ja siirtää tarvittaessa. Nyt vaan pitää huolehtia riittävästä kastelusta, jotta taimet vankistuvat =) Ihanaa lauantaita Teille kaikille =)


24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Esikasvatuskausi on niin parhautta =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne lähtivät niin nopeasti kasvuun, että tekivät nuo lehdet niin äkkiä.

   Poista
 3. Näyttää niin houkuttavalta. Se on jännä miten heleän vihreältä vuoden ekat kylvöt aina tuntuu tähän aikaan vuodesta, kun ulkonan on valkoista ja harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tämä esikasvatus on lähtenyt niin mallikkaasti käyntii, että itseäkin ihmetyttää =)

   Poista
 4. Dynot on korvaamattomia taimipuuhissa, minullakin pino odottamassa kylvöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ilman dynoja ei edes pärjäisi. Ne helpottavat näitä taimihommia niin valtaisasti =)

   Poista
 5. Onpa tanakoita taimia!
  Mielenkiintoista, millaisissa paikoissa porukka taimihommiaan tekee. Minulla on varastossa arkkupakastin, jonka korkeus on juuri sopiva selälle, eikä taimien kanssa touhutessa tarvitse olla kumarassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työskentelytason korkeus on näissä hommissa niin tärkeä, että ainakin näin hitusen lyhyempänä on vaikeuksia löytää sopivaa korkeutta =)

   Poista
 6. Minulla on 12 latva-artisokan taimea ja ajattelin, että sehän on aika paljon! Mutta kiva huomata, etten ole sortumassa ylituotantoon! Suloisia taimia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea latva-artisokillesi <3 Koskaan ei ajaudu ylituotantoon ;)

   Poista
 7. Wau, tuohan on jo puolivoittoa, kun olet päässyt koulimisvaiheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koulinta pysäyttää sopivasti kasvun hetkeksi ja taimet vankistuvat entisestään =)

   Poista
 8. Taimipuuhastelussa on hyvä valita selälle sopiva työasento. Pikkuriikkisiin keskittyessään sitä huomaamattaan jähmettyy pitkiksi ajoiksi samaan vänkkyrään. Ekat taimet on aina yhtä iloinen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työkorkeus on kyllä ehdotonta löytää oikeaksi, muutoin hommista lähtee kaikki mukavuus ja ilo kun paikat kipeytyvät =)

   Poista
 9. Suloiset ja reippaannäköiset pienokaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa taimet ovat tosi terhakoita =)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Muovipussikasvatusta ja mikroilmastoa =)

   Poista
 11. Suloisia pikkuisia ja noin hyvinvoivia ja vankkoja! Vanhoilla oli varmasti ihanat prinsessa/prinssi-juhlat, mikä oli Teillä prinsessamekon värimaailma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän prinsessa oli sonnustautunut tummansiniseen olkainmekkoon, jonka helma laskeutui ihanasti alas =)

   Poista