lauantai 3. syyskuuta 2016

Viktoriusta siivoamassa

Se on sitten ollut siivouspäivä tänään varsinaisessa sanan merkityksessä =) Fiskarsilta tuli jokunen viikko sitten testattavaksi kolme puutarhan ja pihan työkalua. Lähetyksessä oli Xact Komposiittitalikko, Light Lehtiharava ja tämä kuvassakin näkyvä Solid monitoimiharja. Kaikki työkalut enemmän kuin tarpeeseen. Syksyn läheisyys pistää myös pikkuhiljaa siivoamaan Vikroriuksen talvikuntoon. Tiililattia on ollut taas melkoisen sotkun valtaama kun olen ruukuttanut sisätiloihin kesän kukkijoita.

Vanha ja epätasainen tiililattia on melko haasteellinen puhtaana pidettävä. Kasvihuoneessa multa, vesi ja pois nypityt kasvien osat liistaantuvat helposti tiililattiaan niin, ettei tavallinen lattiaharja pehmeine harjaksineen jaksa puhdistaa lattiaa. Joten päätin testata ensimmäiseksi Fiskarsin Solid monitoimiharjaa juuri Viktoriuksen lattiaan. Monitoimiharjan edessä olevat oranssihtavat harjakset ovat hitusen takana olevia mustia harjaksia kovemmat. Etu harjakset siis irrottavat tilsiintyneen mullan ja roskat tiilistä ja takaharjakset tuovat hienomman irtoaineksen perässään. Harjan muotoilu on sellainen, että tuo takana näkyvä kulma oli erittäin helppo harjata samoin tuo tiilien reunus.

Kasvihuoneen lattia on muutoinkin hyvä pitää puhtaana maatuvista kasvinosista ja mullasta. Puhtaus pitää myös kasvitaudit loitommalla. Muutoinkin kasvarissa on mukavampi puuhailla kun lattialla oleva multa ei tartu ruukkujen ja kastelukannujen pohjaan.

Tällainen siivouspäivä siis tänään. Jahka sateet hellittävät niin sitten päästäänkin testaamaan kauan odotettua talikkoa. Talikolle on jo valmiina kekoja pitkin potagerin reunusta, joten tuota pikaa päästään sellaisiin siivous hommiin. Mutta sitä ennen mukavaa lauantai iltaa Teille kaikille =)


Postauksessa näkyvät Firskarsin tuotteet on saatu blogiyhteistyönmerkeissä Fiskars Gardenilta.

6 kommenttia:

 1. Hyvä harja on tärkeä työkalu, tuo vaikuttaa sellaiselta. kaareva muoto plussaa, voin kuvitella että istuu käteen hyvin. Meillä on talikko saanut kyytiä, käänsin sillä tänään puolet toisesta kasvimaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harja istuu kyllä mukavasti käteen ja sillä saa hetkessä kelpo jälkeä aikaiseksi.

   Poista
 2. Onpas hyväntuntuinen harja. Hyvä harja on todella tärkeä. Odotellaan talikkotestausta. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle. Talikkohommiin päästää toivon mukaan loppuviikosta =)

   Poista
 3. Samanlainen harja on ollut meillä käytössä vuoden verran. Sillä on hyvä harjata roskat laattakäytävältä, sekä myöskin lumet kasvarin katolta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa tuo lumet kasvarin katolta olikin hyvä vinkki =) Pitääpä testata kun lumet saapuvat.

   Poista