sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Lankaköynnöksen pelastusoperaatio

Viimeiset hetket ovat käsillä. Meillä on lämpömittari vajonnut jo useana aamuna nollarajoille. Siis ei auttanut muu kuin pelastaa vielä ulkosalla majaillut lankaköynnös. Lankaköynnös on kasvanut kesän talon sisäänkäynnin rappusilla, mikä on ollut kohtuullisen kuiva ja paahteinen paikka. Liekkö kasvupaikasta johtunut niin köynnöksestä oli tullut kaaottisen pitkä sekä harva. Lankaköynnös kun pitäisi hieman kosteammasta ja varjoisemmasta kasvupaikasta. Hankin paikallisesta kukkakaupaasta köynnökselle pitkulaisen ja valkean ruukun. Koska ruukku oli niin korkea niin aloitin puuhat lisäämällä ruukun pohjalle noin viitisentoista senttiä lekasoraa.

Sitten tuoretta multaa...

Vähän kasvun vauhdittajaa...

Ja ei muuta kuin köynnöksen kimppuun.

Kaupasta tarttui myös mukaani sydänkehikko, jonka ympärille ajattelin köynnöksen kieputtaa. Toki heti kotosalla havaitsin tuon kehikon olevan aivan liian pieni lankaköynnökselleni.

Lopputulema muistuttaa sydämen sijaan ympyrää =) Mutta oppia ikä kaikki. Taidan hankkia tähän vielä toisen tällaisen kehikon, mutta suuremman, johon voin sitten uuden kasvuston kieputtaa.


Ananas-ruukku on komea, mutta kuten jo tuossa sanoinkin niin ympyrä / sydän olisi saanut olla huomattavasti suurempi.


22 kommenttia:

 1. Komea ruukku! Mun kolme lankaköynnöstä taitaa joutua kompostiin, talvetettavia pelakuita (+ pari verenpisaraa ja japaninvaahtera) vievät kaiken mahdollisen tilan. Kiinnostuksella kyllä seuraan, miten onnistutte talvetuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on vähän sama, että tila alkaa auttamatta loppumaan kesken =)

   Poista
 2. No nyt on komia ruukku! Sulla taitaa olla tuota lankaköynnöksen isolehtisempää versiota? Se on tukevampivartinen ja isolehtisempi kuin se peruslajike, ja tekee lehtiä harvempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos. Ihmettelinkin kun tuo meidän lankaköynnös näytti niin erilaiselta kuin muiden. Tuo on sellainen roteva lankaköynnös

   Poista
 3. Sydän tai ympyrä, kaunis joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 4. Eipä ollut tullut itselle mieleen kieputtaa lankaköynnöstä kehikon ympärille, hassua =) Tuollainen kapea ruukku on kätevä, kun talvetettavia kasveja on paljon. Mahtuu pieneen tilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin haalia noita kehikoita lisää joku kerta. Tuntuvat näppäriltä, mutta tarvitsisi olla vaan suuremmat kehikot

   Poista
 5. Onkohan tuo sama kasvi, mitä on myös viherkasvina? Kun minulla kasvaa vuoden ympäri sisällä ihan saman näköinen, ja ei tullut mieleenkään että sen olisi voinut laittaa uloskin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni tuo on se sama. Mutta itse olen ostanut omani kesäkukkana =)

   Poista
 6. Kivalta näyttää tämäkin versio. Joskus kokeilin lankaköynnöstä siirtää sisälle, mutta ei onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no nyt pitää testata miten oman köynnöksen kanssa käy. Toistaiseksi se ainakin on ottanut melkoisen kasvuspurtin

   Poista
 7. Toivottavasti talvetus onnistuu. Kivannäköinen ympyränäkin.

  VastaaPoista