lauantai 1. lokakuuta 2016

Eteistä ehostamassa =)

Syksyn kiihko tahti on saanut kotioloissa seisahtumaan ja meillä on otettu maalisudit ahkeraan esiin vapaa-ajalla. Pikkuhiljaa eteisen taivaansininen sävy on saanut väistyä ja tilalle on tullut hillitympi kaoliinin sävy. Niiden rinnalle on pikkuhiljaa kerääntynyt myös kauniita meriheinä- ja palmunlehtikoreja. Yhtenä syynä muutokseen oli kyllä Habitaressa näkemäni Matrin osasto, mikä eittämättä on toiminut inspiraation lähteenä.

Nyt maalausoperaatio on pikkuhiljaa riistäytymässä käsistä. Sillä kun yhden paikan maalaa niin toinen näyttääkin kulahtaneelta. Tänään on vuorossa työhuoneen maalaus. Siinä onkin jo entuudestaan valkea pohjasävy, mutta nyt sekin saa pintaansa asteen luonnonläheisempää valkeutta pintaansa.

Yhteen meriheinäkoriin sujautin trendikkäästi pylvästyräkin. Pylvästyräkki on huonekasvi, johon liittyy ehkä eniten muistoja lapsuudesta. Muistan kuinka mammallani oli juurikin tälläinen tyräkki ja kun tyräkistä salaa katkoi noita lehtiä niin lehtityngän paikalle kihosi nopeasti valkoinen nestehelmi. Silloin en tiennyt, että tyräkin maitiaisneste on allergisoivaa ja voi aiheuttaa ihoreaktioita. Nyt olen harkinnut jo pidempään pistokkaiden ottoa tuosta tyräkistä, jotta se alkaisi haaroittumaan. Mutta vähän arastelen pistokkaiden leikkuuta kun pelkään tyräkin vuotavan hurjan näköiseksi. Onko jollain teistä kokemusta tyräkin pistokkaista?


Tuohon peuranpäänaulakon tilalle on vielä suunnitteilla joku kiva kasviaiheinen taulu, niin sitten eteinen rupeisi olemaan kuosissaan. Tälläisia pieniä sisätilaotoksia siis jälleen =) Oikein mukavaa viikonvaihdetta ja alkavaa lokakuuta Teille kaikille =)


17 kommenttia:

 1. Syksyn tullen ajatukset siirtyvät kummasti sisätiloihin puutarhasta. Onneksi sisälläkin saa puuhastella myös kasvien kanssa.
  Minun mummollanikin oli tuo pylvästyräkki. Ja hänen perujaan on myös pylvästyräkin sukulainen, särmätyräkki. Se viskelee siemeniä ympäriinsä, joista oli helppo kasvatella uusia kasveja koko suvulle.
  Eteisestä tulee todella kiva kokonaisuus! Nuo meriheinäkorit ja muut luonnonsävyiset somisteet, korostavat kauniisti kasvien vihreyttä.

  VastaaPoista
 2. Kun katkoo pitkät kasvut, nii sitten se alkaa haaroittumaan alhaalta. Nestettä tulee mutta tyrehtyy ja saa pyyhittyä pois. Uusia olen juurruttanut vedessä ja tekee uudet juuret. Odota uuden kuun aikaa niin lähtevät paremmin alkuun :)

  VastaaPoista
 3. Näin ensimmäisen kuvan ja heti tuli Matrin osasto mieleen. Hyvin olet tunnelman saanut omittua :) Meilläkin oli iso pylvästyräkki joka oli upea. Sellaisen mäkin haluaisin. Tietty tosi ison mieluiten :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin laikkaan näitä Hernepensas goes indoor plants -postauksia!!!!!

  VastaaPoista
 5. Kaunista tunnelmaa!
  Itse vasta unelmoin siitä vaaleansinisestä eteisestä, kun sinä jo siirryt siitä eteenpäin.
  Joka tapauksessa puhtaanvalkoinen lähes sattuu silmiin. Jotakin lämpöisempää jos ei ihan tummaa tilalle.
  Pylvästyräkki korissa on ilo silmälle.

  VastaaPoista
 6. Maalaaminen tosiaan tuottaa lisää maalaamista, kun uuden rinnalla vanha näyttää ihan kulahtaneelta. Eteisestä tuli tunnelmallinen ja valoisa.

  VastaaPoista
 7. Kauniilta näyttää. Eteinen on nyt niin kaunis ja valoisa. - Mukavaa alkavaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollut kauan pylvästyräkkejä. Leikkaan veitsellä päistä uusia alkuja. Valkoinen nestevuoto loppuu kyllä nopeasti, pyyhkii vaan vuotokohtaa serlalla muutaman kerran. Leikatut pätkät olen istuttanut vaan suoraan multaan ja yleensä lähtevät siitä kasvamaan. Ja haaroittuu myös paremmin kun katkoo välillä. Itä -ja länsi-ikkunan vieressä on hyvin kasvanut.

  VastaaPoista
 9. Nej nej. . . En suostu vielä siirtymään sisälle😊

  VastaaPoista
 10. Eteisen uusi valaistunut ilme on hyvin tunnelmaninen ja tuo tyräkki siinä korissaan on niin tyylikäs.

  VastaaPoista
 11. Ihana tunnelma kuvissa. Syksyn tullen puuhat siirtyvät sisätiloihin. Nyt on aikaa taas kodille ja siivouksille 😉

  VastaaPoista
 12. Kasviaiheisesta taulusta tuli mieleen, floraoffinlandilla aukesi tänään kauppa, neljä ihanaa kasviaiheista taulua nyt myynnissä! Tilasin jo yhden, eteiseen tai keittiöön, katsotaan kumpaan sopii paremmin:)
  Ja eteisenne näyttää oikein kutsuvalta,

  VastaaPoista
 13. Ihanan näköistä! Mullakin on pylvästyräkki, vain paljon pienempikokoinen. Ostin sen muinoin, koska siitä tuli mammani mieleen. :)

  VastaaPoista
 14. Pyävästyräkki tuo minullekin lapsuuden mieleen, äidinäidilläni oli tosi iso tyräkki olohuoneessa.

  VastaaPoista
 15. BlueHost is ultimately one of the best hosting provider for any hosting services you might require.

  VastaaPoista