torstai 20. lokakuuta 2016

Kukat kukkivat ja aurinko paistaa kirkkaammin =)


Heti herättyäni kun näin maiseman, näin kuuran huurruttaman potagerin, kukkaset ja auringon ensisäteet, en voinut kuin syöksyä kameran kanssa ikuistamaan tuota kauneutta. Kipaistessani kevein askelin pitkin potagerin käytäviä ja kumartuessani toinen toistaan upeamman kaunokaisen ääreen mielessäni soi moldovalaisen säveltäjän, Eugen Dogan romanttisen hienostunut, mutta samalla niin mahtitempopinen valssi. Voi tätä onnea. Talvi on ovella =)Jatkoin kierrostani ihastuksesta pakahtuneena ja ihanaiset ritarinkannukset, jotka kukkivat toistamiseen olivat niin kauniita. Värit muuttuvat, kuuran valkeus yhdistettynä hienosuneisiin purppuran sävyihin ja kuolleisiin, rusehtaviin kukkavanoihin on vähintäänkin runollista =)


Koko potager kylpi hämyisessä aamuvalossaKatanat olivat kietoutuneet yksinäisen punahatun siemenkodan ympärille. Ja nämäkin näyttivät niin romanttisilta, niin taianomaisilta.


Yhtäkkiä värimaailma muuttui jälleen. Tyräkkien lakastuneet lehdet olivat värjäytyneet hentoon oranssiin ja kuuran kuoruttamat katanat loistivat.Valo oli uskomattoman upeaa ja haurasta. Ja Eugen Dogan valssi valtasi mieleni ja vei minut hetkeksi sadunhohtoisiin maailmoihin. Voi puutarha, millainen runsaudensarvi ja elämysten lähde oletkaan.


27 kommenttia:

 1. Luonto ja puutarha ovatkin sellaisia elämysten runsaudensarvia, etttei sitä oikein tajuakaan!
  Ihania, satumaisia kuvia♥
  Teillä oli kyllä paljon paremmat kuurat kuin meillä. Piti silti minunkin niitä vähäisiä kuuria pikaisesti käydä ikuistamassa. Nouseva aurinko ja puista alas rapisevat lehdet tekivät maisemasta unelmaisen kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä melkoiset kuurat. Onneksi tänä aamuna oli toisenlaiset lämpötilat. Vaikkakin kuuraiset aamut ovat niin kauniita, mutta hitusen häiritsevät tuota kitkentää mikä on meneillään =)

   Poista
 2. Ihan mielettömän kauniit kuvat! Sulla on aina parhaat loppukesän ja syksyn kuvat :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Ei lokakuukaan näköjään ole lainkaan hassumpi puutarhakuukausi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuu ei lainkaan ole hullumpi puutarhurointiin =)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Kuura tekee kukat niin herkiksi ja taianomaisiksi. Itsekin ihailin kuuran kuorruttamia lehtiä lasin takaa, ulos en uskaltanut mennä, vilukissa kun olen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nyt on vilikissaus iskenyt tännekin. Niin viheliäisen vaikeaa tuntuu olevan tämä lämpöisestä tuvasta ulkoilmaan siirtyminen.

   Poista
 5. Mä meinasin oikeasti pakahtua, kun katsoin näitä kuvia! <3
  Voiko noin kaunista ollakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaunis oli tuo kuurainen aamu, että ihan polvet notkui =)

   Poista
 6. Pakahduttavan kaunista ja musiikki sopii ihanasti näihin utuisiin maisemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuo valssi kruunasi tuon tunnelman =)

   Poista
 7. Oi että! Oon välillä kyllä niin kade teille joilla on oma puutarha..tässä näkee että puutarha voi olla kaunis ihan mihin tahansa vuodenaikaan. Upeita kuvia. /Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Puutarha on niin vaihteleva eri vuodenaikoina ja aina voi löytää jonkin uuden tarkastelukulman =)

   Poista
 8. Miten kaunis puutarhasi on kuuraisenakin! Aivan uskomattoman upeita kuvia! Meillä ei enää kuki juuri mikään, joten tuollaisista kuurankukista saa vain haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha oli jotenkin yllätyksellisen kaunis kuuran ja nousevien auringonsäteiden kera =)

   Poista
 9. Oi miten kauniita kuvia ja niin ihana tuo sinun potager, kaunista syksylläkin.

  VastaaPoista
 10. Ihastuttavia kuvia :) Syksy on vaan niin ihanaa aikaa

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, ja tuo valssi on juuri mahtipontisen ihana! Voi vain kuvitella kuinka pakkasneidot tanssivat tuoden mukanaan sokerihuurteisia timantteja jäätyvien kasvien lehdille ja nukuttaessaan ne talviuneen, lepoon, odottamaan uutta kasvukautta! Tämäkin aika on niin kaunista! Ja teidän potager on kyllä niin ihana joka vuodenaikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi miten kauniisti kuvailetkaan pakkasneitojen tanssia. Juuri tuollaista puutarhassa oli =)

   Poista
 12. Niin kaunista, luontoäiti osaa kyllä koristelun taidon:)

  VastaaPoista