maanantai 17. lokakuuta 2016

Vihdoinkin potagerissa =)

Se on sitten hetkellisesti sisähommat paketissa ja kuulokkeissa pauhaa Reetun Ii. Se on selvä merkki siitä, että puutarhahommat ovat jälleen päällänsä. Voi miten olenkaan kaivannut kunnon puutarhapöhinää. Mutta yhdestä asiasta voin olla aivan varma - nämä hommat eivät ihan hetkessä pääse loppumaan kesken, sillä potager on saanut olla oman onnensa nojassa elokuusta asti. Huh ja samalla ihanaa =)

Aamulla aloitin potagerin keskikäytävän kunnostuksella. Raparperit, maahan tippuneet omenat, rikkaruohot ja talventörröttäjät viuhahtivat vuoronperään kottikärryihin. Tunkiomme on kesän aikana kasvanut niin jättimäiseksi, että apuihin piti hakea Fiskarsin Xact Puutarhatalikko. Näin maalaisena talikko on tuttu työväline ja lapsesta asti olen talikon kanssa milloin heiniä heitellyt, milloin maata kääntänyt. Tämä talikko on kuitenkin toista maata kuin lapsuuteni painavat ja kömpelöt talikot. Talikon keveys ja hyvä työasento saavat työn tuntumaan kevyeltä. Raparperin lehdet ja kitkentäjäte lensivät helposti tunkiokasan päälle =)Vaahterat ovat pikkuhiljaa myös tiputelleet lehtensä maahan. Tuulessa pöllyvien lehtien määrä on melkoinen ja superkuiva syksy on tehnyt lehdistä niin kovin keveitä ja lentäviä. Otin pahimmat lehdet tienvierustasta pois Fiskarsin Lehtiharava Light L:llä. Viime vuosina on useaan saanut lukea siitä kuinka lehdet olisi hyvä jättää nurmikolle maatumaan, mutta meillä lehdet kulkevat aina tunkioon maatumaan. Jotenkin haravoitu nurmikko on kuin vastapestyt ikkunatkin. Pihasta tulee kummasti siistimpi ja avarampi kuin haravoimattomana. Lisäksi meillä pihapuina on vanhoja tammia ja vaahteroita, joiden lehtimassa ovat niin valtaisaa luokkaa ettei voisi edes kuvitella jättää lehtiä nurmelle maatumaan. Light L on perinteistä oranssista lehtiharavaa kevyempi, leveämpi ja haravointi on joutuisampaa, koska haravanlapa ei takerru nurmeen kiinni vaan juoksee joutuisasti haravoinnin tahtiin.


Huomenna onkin sitten luvassa retkipäivä. Kiitos ihanaiset vielä hyvistä viherkasvivinkeistä =) Mutta jo keskiviikkona ollaan näissä puuhissa jälleen =) Punatulkut ovat muuten saapuneet rikkojen peittämään potageriin =)


Postauksessa näkyvät Firskarsin tuotteet on saatu blogiyhteistyönmerkeissä Fiskars Gardenilta.

8 kommenttia:

 1. Kauniita syksyn värejä löytyy potagerista. Ihana punatulkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kummallisen paljon noita punatulkkuja liikenteessä =) Ne ovat aivan ihania

   Poista
 2. Mukavia syyspuuhia! Itsekin bongasin ensimmäisen punatulkun pihallamme, mahtaako enteillä talvea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa talvi olla tuloillaan =) Vielä kun ehteisi hitusen tekemään puutarhan siivouspuuhia =)

   Poista
 3. Ihania syyspuuhia! Välillä tuollainen rempseä puuhastelu tekee niin hyvää kropalle sekä aivoille. Ja raitis ilma on tervetullutta näin syksylläkin.
  Meilläkin on näkynyt punatulkkuja puutarhassa. Ne ovat todella suloisia. Tuo viimeinen kuva on ihan huippukaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyspuuhat ovat niin ihania ja punatulkut myös =)

   Poista
 4. Tuo harava vaikuttaa kätevältä!

  VastaaPoista