torstai 1. syyskuuta 2016

Villakko pääsi sisätiloihin =)

Tänä kesänä kesäkukkaistutukset ovat olleet aiempia vuosia eksoottisempia. Nyt kun olen googletellut kasveja niin olen ilokseni huomannut, että moni viihtyy talvet sisätiloissa. Tänään sai ensimmäinen kesäkukka lähteä turvaan sisätiloihin. Monelle kesäkukalle alle +5C menevät lämpötilat ovat liikaa. Nyt alamme olla niillä rajoilla, että eräänä kauniina aamuna nämä ihanuudet ovat mennyttä, ellei nyt toimita. Tänään päätin aloittaa sisätiloihin siirtämisen eksoottisen kauniista harmahtavan vihertävästä villakosta (Senecio Aquarine).

Villakko on viihtynyt koko kesän meidän pääsisäänkäynnin rappusilla. Villakko viihtyy niin auringossa kuin varjoisemmassakin. Sitä kastellaan kohtuullisen harvakseltaan ja muutoinkin se tuntuu olevan erittäin helppohoitoinen. Mehikasvin oloisilla lehdillä on paksu vahakerros, mikä estää kasvia haihduttamasta vettä.


Kaivoin mehevän villakon käsin lankaköynnösten ja sinisarjojen seasta.

Lisäsin vanhan ruukun pohjalle hieman GreenCaren Luomu taimimultaa ja painelin villakon huolella uuteen kasvualustaan.


Villakko on kasvanut melkoisesti pituutta kesän aikana. Pitkäksi venähtäneitä varsia voi lyhentää terävällä veitsellä ja typistetyistä varsista voi ottaa kätevästi pistokkaita ja lisätä villakkoa =) Kätevää ja kaunista. 


Postauksessa näkyvät GreenCare tuotteet on saatu blogiyhteistyönmerkeissä GreenCarelta.

13 kommenttia:

 1. Villakko on aivan ihana. Mulla iski siihen varmaan joku kasvitauti. Se viihtyi hyvin alkuun sisälläkin ja yht äkkiä kupsahti marraskuun lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että me saataisiin villakko talven yli ilman kommelluksia. Mutta nää viherkasvit ei oo mitenkään tän huushollin vahvuus. Mutta villakko on aivan superihku =)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Villakko onkin uusi tuttavuus, mutta ei taida istua meidän talon henkeen:)

  VastaaPoista
 3. Mä näkisin mielelläni enemmän teiltä sisältä kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Onpas kivan näköinen kasvi tuo villakko, minulle ihan uusi tuttavuus. Ensi keväänä pidettävä silmät auki, jospa sattuisi jostain löytymään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin ihanaa kun joka vuosi tulee kauppoihin uusia tuttavuuksia =) Ja nämä ihmeelliset eksoottiset uutuudet ovat jotenkin kiehtovia =)

   Poista
 5. Tän villakon mäkin voisin ottaa! Ihanan hieno kasvi, täytyy tutustua paremmin.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 6. Mä tuun vuosia jäljessä😂 Löysin ekan valkoisen villakkoni viime viikolla ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä😍

  VastaaPoista