perjantai 2. syyskuuta 2016

Sisustuksessa vihertää jo...

Vaikka puutarha, perennat ja ulkotyöt kiinnostavat niin viherkasvien hoito on sitten oma lukunsa. Meillä on ollut vuosien saatossa jos jonkinnäköistä asukkia, mutta kovasti huonoin seurauksin. Hetkellisesti meillä voi näyttää siis tältä, mutta pelkään pahoin, että saavuttaessa marraskuun tietämille niin näky voi olla aivan toisenlainen.

Edellisen postauksen Villakon yhteydessä Elina ihanaisesta La Petite Princesse blogista toivoi lisää kuvia meiltä sisältä. Joskus blogin alkuaikoina tuli silloin tällöin napattua sisäkuvia, mutta vuosien varrella sisäkuvien osuus on selvästikin vähentynyt. Ehkä nämä sisätilat ovat itselle niin itsestäänselvyyksiä, että tuntuu ettei niissä ole mitään kuvattavaa. Tänään kuitenkin testattiin pitkästä aikaa sisäkuvia. Ja tältä näyttää meidän viherkeitaassa, viininpunaisessa pikkukammarissa.

Viininpunainen kammari on kansakoulun aikaisessa uskossaan. Eli tämä huone oli tällainen kun muutimme tänne. Tummanpuhuvat tapetit luovat myös aivan omanlaisensa kuvausympäristön, eivätkä vastaa millään muotoa tämänhetken sisustusihanteisiin. Mutta vanhojen huonekalujen kanssa tunnelma on aivan omanlaisensa ja meidän makuun. Tässä huoneessa on historian havinaa. Tummanpuhuvien kalusteiden seassa on vanha Koulukaluston episkooppipöytä, joka toimii kasvipöytänä. Muistan vielä omilta alakouluajoiltani ihmeellisen episkoopin ja sillä seinille heijastetut kirjojen kuvat. Samoin voin haistaa mielessäni spriikopioiden tuoksun. Ja uskokaa tai älkää aloitin koulutaipaleeni 80-luvulla, mutta 13 hengen maalaiskoulussa havisi historia. Sitten kun saavuin 2000-luvun alussa nykyiseen työpaikkaani niin sielläkin oli vastassa episkooppi =) Ja tämä pöytä kuuluu alkujaan työpaikkani episkoopille. Mutta sitten maailma muuttui, kalusteet ja kojeet muuttuivat ja eräänä päivänä sekä episkooppi, että pöytä olivat työpaikan roskalavalla. Ja siitä se sitten alkoi yhteinen matka tämän pöydän kanssa.

Meillä ei ole ainuttakaan uutena ostettua huonekalua. Itseasiassa koko elämäni aikana olen hankkinut ainoastaan 4 Samuli Naamangan Clash tuolia, kaikki muut ovat ikiaikaisia mööpeleitä vuosisadan alusta tai 50-luvulta. Jotenkin vanhoissa huonekaluissa on se tarina ja tunne niin omaa luokkaansa.

Syksymmällä varmaan palailen vielä näihin viherkasveihin, ruukkuihin ja pikkuesineisiin, mutta tässä siis ensimakua =) Ihanaa viikonloppua Teille kaikille.


36 kommenttia:

 1. Joo, näitä lisää! Teidän nurkissa todellakin riittää katsomista. Jos olisin kehdannut, niin oisin kyllä kiertänyt vieläkin tarkemmin teillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä jotenkin arastelee näitä sisäkuvia. Mutta vanhaa tavaraa meidän nurkissa piisaa =)

   Poista
 2. Onpas ihana tunnelma tuossa huoneessa!

  VastaaPoista
 3. Mieletön tunnelma!
  Itseasiassa tapetin fiiliksessä on sitä, mitä vähän kuvittelinkin teillä olevan.
  Niin kaunista ja kiitos postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta =) Meillä on vähän kuin museossa =) Vanhaa on niin seinät kuin mööpelitkin =)

   Poista
 4. Lisää sisäkuvia! :) Uskon vahvasti, että teillä on aivan ihanaa sisälläkin, kun puutarha on niin upea. Aivan huikea tunnelma tässä huoneessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lisää sisäkuvia =) Yritetään. Tässähän pitää ruveta oikein siivoomaan ;) Täällä on vähän kuin löytötavaratoimistossa ;)

   Poista
  2. Just parasta! ;) Alkoi heti kutkuttelemaan löytötavaratoimistonne!

   Poista
 5. Ihana tapetti ja tunnelma! Kiva nähdä sisäkuvia, siitä on tosiaan aikaa. Voisit laittaa vähän useammin, aina jostakin nurkasta ;-)
  Sama muuten täällä, ei sisäkuvia tule otettua, samat vanhat nurkat koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viininpunainen ruusutapetti on jotenkin sympaattinen ja oman aikansa kuva =) Tunnelma on aivan omanlaisensa, koska huone on väritykseltään niin tumma

   Poista
 6. Asutte unelmien talossani. Ihanaa että olette säilyttäneet vanhan tunnelman niin huonekaluissa kuin tapeteissakin. Näitä kuvia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih <3 =) Täällä kaikki on niin vanhaa ja täynnä elettyä elämää ja tarinoita =) Koitetaan pikkuhiljaa talven mittaa ottaa muutamia kuvia sisältäkin =)

   Poista
 7. Tunnelmallista ja kaunista. Tuskinpa modernit huonekalut ja valkoisiksi maalatut seinät edes vanhan koulun miljööseen sopisivat. Toivottavasti sisäkuvauksia tulee lisääkin, sillä ihastuneena näitä katselin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä pidetty niin alkuperäisenä kuin olla ja voi =) Muutamia pinkopahvin sävyjä joskin ollaan modernisoitu, mutta nuo tapetoidut huoneet ovat aivan alkuperäiset =)

   Poista
 8. Wow mikä tapetti.. kenen valmistama? Sopisi meidän saliin kun nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Jossain vintin uumenissa olen nähnyt rullanjämän, mutta tähän hätään en rullaa löytänyt. Joten ai sitten minkään näköistä aavistustakaan. Tämä kuuluu alkuperäisiin tapeteihin, joten tuskimpa ainakaan enää tuotannossa.

   Poista
 9. Ihanat tunnelmat! Ja tuo tapetti on ihan täydellinen. Kauniita ruukkuja ja kasviryhmiä. Näitä sisäkuviakin on ilo nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Tällaista vanhaa ja sieltä sun täältä kertynyttä =)

   Poista
 10. Kaunista! Hyvä, kun olette säilyttäneet kauniin tapetin. Vanhoissa taloissa on aivan oma tunnelmansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vanhoissa taloissa on ihana tunnelma ja oli varsinainen aarre löytää koskematon vanha talo =)

   Poista
 11. Ihana tunnelma tässä huoneessa. Lisää sisäkuvia toivon minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Kiitos. Pikkuhiljaa pitää siis aloitella syyssiivous, jotta saa kunnon kuvia =)

   Poista
 12. Tätä viininpunaista tapettia en kyllä muista, vaikka sisäkuvia olen nähnyt teiltä. Niin kaunista on myös sisällä, että kuvaa lisää. Varmasti muutkaan eivät niin tarkkaan muista näitä sisätiloja.
  Mutta viherkasvit ovat kyllä lisääntyneet edelliskerrasta - näin väittäisin.
  Eikös Teillä ollut niitä upeita pönttöuuneja!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvit ovat kovasti lisääntyneet. Pitää taas sitkeästi yrittää jos onnistuttaisiin säilyttämään ne hengissä. Meillä on pönttöuunit jokaisessa huoneessa ja tolovanhus lämpiää pelkillä puilla =)

   Poista
 13. Ihana tunnelma ♥♥♥ upea tuo tapetti, vastaavaan en ole ennen törmännyt. Minullakin olisi kova hinku viherkasveihin, mutta pimeähkö olohuone ja vihreää himoitseva kissa rajoittavat haaveita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vähän pelottaa tuo talvi, sillä meilläkin on vähän pimeää ja puulämmitys tekee sisäilmasta melkoisen kuivaa.

   Poista
 14. Ihanan näköistä <3 Älä turhaan arastele, hienosti osaat kuvata sisälläkin! :)

  VastaaPoista
 15. Wau! Niin kaunista, vihreää ja ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 16. No ei tässä voi muuta kuin liittyä ihastelijoiden kerhoon; hienot kuvat ja hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 17. Ihana tunnelma!
  Munkin on ehkä ihan pakko mennä viherkasiostoksille:)

  VastaaPoista