maanantai 6. toukokuuta 2013

Tuuheutuvia taimia ja uusia kipinöitä =)


Hernepensaksella aurinko tuudittelee taimipienokaisia ja läheiseltä pellolta kantautuu kylvöpuuhien ääniä. Olen kevään hurmostilassa. Meillä on alkanut uusi projekti, mikä on muhinut mielensopukoissa jo pidemmän aikaa, itseasiassa muutaman vuoden. Joku Teistä varmaan muistaakin tuolla sivubannerissa olevan lehden. Nyt on aika uudelle tulokkaalle ja olemme aloittaneet kuvaamisen siihen.  Pikkuhiljaa muiden töiden lomassa on syntymäss jotain uutta nimittäin Hernepensaskujanteen lehti. Tällä kertaa ei suinkaan vanhan koulun sydämestä vaan puhtaasti potagerin kätkemistä salaisuuksista, pihamaasta ja sen pikkuruisista jutuista.


Projektilla ei ole kiire vaan se saa syntyä rauhassa tässä sivussa. Kevät taittuu kesään ja jatkuvasti tapahtuu jotakin uutta, muutosta ja ihmeellistä. Ajattelin ruveta siis keräämään pieniä asioita. Tässä viime vuotinen ängelmäntaimi, joka vankistuu vankistumistaan. Tästä tulee likimain metrinen ja tuotapikaa näemme sen kukkivan kermanvalkoisin untuvapalluroin komistettuna. Työhuoneen pöydällä odottelee kolme pussillista ängelmien siemeniä ja kohta alkaa myös niiden kylvöpuuhat.


Helmililjat lämmittelevät jättipoimulehtien vierellä.


Helmililjola tulee hankittua keväisin keittiön pöydälle herättämään keväänodotusfiilistä ja sitten nämä hetkelliset keittiönkomistukset saavat luvan siirtyä potagerin kukkamaille odottamaan uutta kevättä. Nyt niitä on pikkiriikkisissä mättäissä jo aikast monta.


Säihkyvän keltaisia kulleroita hankittiin viime vuonna neljä kappaletta keskiakselin keskiympyrään. Nyt niiden ruusukkeet puskevat maasta kovaa kyytiä.


Helmililjojen kanssa samaan kaartiin kuuluvat valkea perunanarsissit. Kohta päästää nauttimaan valkeaa narskukomeutta.


Särkyneitäsydämmiä meillä on vaikka kuinka ja aivan niitä tavallisia. Tänä vuonna ehkäpä pitää hankkia muutama lisää, mutta tällä kertaa ehkäpä valkokukkaisia tai keltalehtisiä tai oikein tummanpunakukkasia.


Tillipionit tuuhentuvat


ja muraatit valtaavat talon nurkalla olevaa istutusaluetta, luikertelevat pitkin talon seinää ja valtaavat itselleen jatkuvasti uutta tilaa. Tällä kertaa siis puhdas taimipostaus. Näihin on mukava palata sitten taas ensi keväänä ja ihmetellä onko kevät ajoissa ;)


Kansi voisi näyttää vaikka tällaiselta =) Ei vaineskaan tätä pitää pähkäillä, tuumailla tulevan lehden nimeä ja puntaroida taittoa. Mutta en millään malttanut olla kokeilemalla edes pikkuisen. Iltapalaksi taittokokeilua ihan pikkuisen ;)

11 kommenttia:

 1. Jään jännityksellä odottamaan uutta lehteä. Ensimmäinenkin oli niin hieno että :)
  Suloisia pienokaisia.

  VastaaPoista
 2. Voi iik, tuota julkaisuanne alankin odottaa heti, kansikokelaskin lupailee jo huikeaa elämystä! Ängelmät ovat muuten ihania, itsekin 'löysin' kasvin muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
 3. On siellä kasvit hyvässä alussa Tänään olikin kaunis lämmin päivä ,tulikin tehtyä piha töitä
  tulisi jatkossakin lämmintä:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos näistä kuvista, aina keväällä pähkäilen taimien kanssa, että mikä mikin on ;) Nyt osaan jo alkaa odottaa kulleroitani!

  VastaaPoista
 5. Suunnitelmasi kuullostavat ihanilta. Mielenkiinnolla jään odottelemaan minäkin tulevaa. :)

  VastaaPoista
 6. Sulla on helmililjat ja narsissitkin jo noin pitkällä!! Mikäs tuo lehtihomma on, kerro vähän lisää! Saako niitä jostain vai omaksi iloksesiko teet?

  VastaaPoista
 7. Ihanan houkuttelevan näköinen lehden kansi, kiva projekti! Kerrohan sitten miten ja milloin päästään lukemaan!

  VastaaPoista
 8. Moikkelis =) Lehtikysymyksiin hitusen vastailua. Lehti tulee jälleen ihan omaksi ja tänne lukijoiden iloksi. Joten projektilla ei ole varsinaista aikataulua. Se siis syntyy pikkuhiljaa sivujuonteena. Linkkaan lehden tänne sitten selattavaksi kun se valmistuu =)

  VastaaPoista
 9. Blogissani on sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Minna! Pitääkin käydä kurkistamassa =)

   Poista
 10. Suloinen olisi tuo etusivu <3
  Sitä voi sitten lukea netissä, ymmärsinkö oikein ?

  VastaaPoista