torstai 2. toukokuuta 2013

Hernepensaskujanteella soi jälleen Rhapsody - merci beaucoup


Hernepensaskujanteella on jälleen hulinaa ja huisketta. Haravat ovat viuhuneet, perunavakoaurat kyntäneet ja kivet kääntyneet. Meillä on jälleen uusia suuria suunnitelmia. Mopo keulii ja mittaristo kaakossa. Uutta inspiraatiota ja ideoita on tulvinut ovista ja ikkunoista ja visio on kirkastunut. Potagerin on aika uudistua ja vauhdilla =)


Kolmoislohko potagerista on valmiina ottamaan vastaan uudistuksen siinä missä ylimmäisetkin lohkot. Vielä neljäs odottaa ehostusta, mutta tänään senkin maa-alueet on käännetty valmiiksi. Enää siis kivikäytävä odottaa kääntäjäänsä. Aivan pikkiriikkisen voin raottaa tulevaa ;) Mutta vain pikkuisen - ihan pikkuisen. Tänne on rantautumassa katettu herkkualue. Slurp - vesi valahtaa kielelle. Mutta hetkenkuluttua siitä lisää.


Työkalut ovat löytäneet uuden paikan. Onko Teillä sama ongelma kun meillä? Työkalut jäävät innokkaiden puutarhurien käsistä juuri sinne missä viimeksi on uurastettu. Sitten päätetään vallata jokin uusi, entistäkin kiehtovampi alue ja työkalut jäävät kasvuston suojiin unholaan. Ja kevään koittaessa sitten tekee yllättäviä löytöjä ties mistä. Mutta nyt keskikäytävän kirsikkapuu saa toimia ylväänä koukkupuuna. 


Polvien paikalle on salakavalasti kasvanut kantapäät. Konttaus kivikäytävien kunnostamisessa vahvistaa polvinahkoja ;) Ongelmana on se, että loppukesästä uimarannalle ei uskalla mennä kuin sukelluspuvussa tai yöaikaan. Mutta mitä ei olisi valmis uhraamaan unelmien puutarhan eteen. Tämä on pientä siihen nähden mitä keskiajan ja saati 1800-luvun tarhurit uhrasivat unelmiensa eteen. Siinä meni kokonaisten kuningaskuntien omaisuudet ja kymmenien tuhansien puutarhurien voimat kun kukkuloita siirrettiin paikasta toiseen ja jokia kaivettiin kuivalle maalle. Meillä vaan käännetään kiviä, lasketaan mittatiedettä ja haaveillaan uusista aluevaltauksista. 


Pikkiriikkiset bellikset ovat uskaltautuneet raottamaan pikkiriikkisiä terälehtiään kohti aurinkoa.


Saunallakin on taas tapahtunut vaikka mitä. Metsästä pukkaa tällaisia pikkuliljola. Varressa on nuppuja vanassa ja kukkia raottuu hiljalleen auki.


Vanhimmainen murusensa kera intoutui myös auttamaan vapunpyhinä. Vanhat puutarhakalusteet muuttuivat uuteen uskoon sävytetyn öljyn ansiosta. Saunan patiolta avautuu melkoisen mukavat maisemat läheiseen metsään, peurojen, rusakoiden ja sepelkyyhkysten valtakuntaan.


Hernepensaskujanne elää suuren inspiraation vallassa. Meillä kävi myös tänään super inspiroiva vieras. Uusia ideoita lenteli ympäri puutarhaa ja nauru helisi ja voimaannutuksen virta nostatti flown ilmoille.

1 kommentti:

  1. Paljollako möisit noi vanhat hai-saappaat minulle mökkisaappaiksi ? koko 37-39
    Maarit

    VastaaPoista