keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mansikkalaatikoita tuloillaan =)


Sadepäivän kunniaksi on tänään voinut ottaa ripauksen uusia suunnitelmia. Kävin tänään siis tilaamassa puutavarat potageriin tuleviin mansikkalaatikoihin. Pihteinenvie kun autossa ei ole vetokoukkua niin koko elämä pitää mitoittaa Golfin mittoihin =) Paikallinen puutavarafirma on jo niin tottunut kummaliseen asiointiini, että miehet olivat hymyssäsuin vastassa ja innolla odottamassa mitä kummaa jälleen tilaan. Tällä kertaa siis tilasin 1300mm raakalaudanpätkiä yhteensä 48 kpl ja pikkuisen siihen päälle 50mm x 50mm tukipilareita.

Meillä on siis käynnistymässä aivan näinä päivinä neljän mansikalaatikon rakennuspuuhat. Nämä siis sijoitetaan potagerin kulmaruutuihin ja näihin tulee erilaisia, toinen toistaan maukkaampia ja suussasulavia napostelumansikoita. SLURP =)


Mäntykuorikatetta tulee mansikkalaatikoiden viereiselle maa-alueelle. Päädyimme luonnonmukaiseen mäntykatteseen, mikä huolittelee samalla potagerin maapintoja ja helpottaa niiden puhtaanapitoa. Tällaista siis sadepäivän iloksi.

11 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Ihana tuo luonnos, millä oikein oot sen tehnyt kyselee tomppeli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiina, Adoben Illustrator ohjelmalla

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. Me tehtiin kasvimaa 20 lavakauluksesta. Laitettiin aina kaksi päällekkäin. Valtattiin ne myös, jotteivät heti mätäne. Ympärille laitoimme tiilipolun lavojen keskelle ja väleihin tiiliaskelmat. Tiiliä ympäröi seulanpääkivet ja koko kasvimaa on rajattu lämpölaudoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin meilläkin oli ajatuksena aluksi tehdä lavakauluksista, mutta emme tomppelit tiennet moisten oikeaa nimitystä emmekä näinollen löytäneet toimittajaa niille. Suunnitelmat siis matkalla muuttuivat ja kehittyivät toiseen suuntaan.

   Poista
 3. hyvältä kuulostaa ja näyttää

  VastaaPoista
 4. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty! :) Minäkin ajattelin rakentaa mansikkalaarit, mutta vanhoista heinäseipäistä. Siinäpä miehelleni askartelua toviksi! :)

  VastaaPoista
 5. Kivat laatikot. Me teimme helpommalla lavakauluksiin. Nuo ovat tietysti tyylikkäämmät. Mistä muuten hommaat sen kuorikatteen? Tarvitsisin itsekin aikatavalla, kun tässä ehdin ensi viikolla penkkien putsauspuuhiin. Omat haketukset eivät riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maa-aines.com verkkokaupasta ajattelin tilata suursäkillisen jottei heti lopu =)

   Poista
 6. Hienoa tulee. Pitäisikö sinun viedä puutavaraliikkeeseen kuvia valmiista laatikoista näyttääksesi, että valmistakin tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niimpä. Mitähän puutavaraliikkeen ukot mahtaisivat siitä meinata ;-)

   Poista