keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kotona jälleen...


Inkalan kartanolla sain suussasulavaa kevään ensimmäistä raparperikiisseliä tuhdin kermavaahtonokareen kera. Kotimatkalla oli pakko poiketa kaupan kautta ja hakea inkiväärin juuri tulevaa inkivääri raparperijuomaa varten. Nyt todellakin tuntee kesän saapumisen. 


hernepensaskujanne on pikkuhiljaa ruvennut vihertämään. Ja koirakin on saanut tänään kevään ensimmäisen punkin turkkiinsa. Meinasinkin, että tänävuonna me muut hakisimme punkkirokotukset ihan vaan varuiksi, koska asustelemme punkkivyöhykkeellä.


 Ensimmäinen narskusato on kypsynyt ja kohta saadaan nauttia valkeista rimpsukaulus narskuista. Niissä nimittäin näytti olevan nuput jo aikalailla pullukat.


Myös jokin ikiaikainen yksinäinen tulppaani kivijalan vierustalla oli puhjennut kukkaan poissa ollessani.


Ja unikko loisto on alkamaisillaan =)

6 kommenttia:

 1. Eilen aamulla nappasin kissan korvantaustasta kevään ekan punkin. Musti&Mirri mainosti jotain turkkiin laitettavaa (oliko se niin?...) jauhetta tms jonka pitäisi pitää punkit poissa.

  Ihanaa tämä hento vihreys, joka päivä päivältä lisääntyy. Talven aikana sitä ihan unohtaa, miten vihreää voi olla loppukeväästä. Suorastaan häikii uusi nurmi ja koivun juuri puhjenneet lehdet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä perehtyä tuohon punkkipulveriin ja sitten olen kuullut jostain punkkipannoista. Keväinen vihreys on totisesti huumaavaa =)

   Poista
 2. Ihana kuva tuosta pörröisestä unikonnupusta! :)

  Peonies of Beatris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Rakastan myös noita unikon pörröisiä nuppuja

   Poista
 3. Olen laittanut meidän Juuson niskaan apteekissa myytävää punkkiöljyä (Frontline vet. 100 mgt/mg). Viime kesänä ei ollut yhtään punkkia kissassa, joten ehkä se tepsii. Aine on aika kallista, mutta pakkausesta saa neljä annosta. Sitä on saatavissa myös erikokoisille koirille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä punkkiasia on kyllä semmoinen, että totisesti pitää perehtyä noihin aineisiin ja karkoittimiin. Auttaisi niin kovasti jos koiruus saisi punkeilta rauhan.

   Poista