perjantai 2. elokuuta 2013

Metsävadelmissa piilee onni =)


Nuorimmaisen kanssa lähdettiin tänään vadelmametsälle. Siinä sitä on mukava rupatella vadelmia poimiessa ties mistä naisten jutuista. Isäni on opettanut suurena marjastajana meille oivan niksin. Vadelma ämpärissä pitää olla naru, jolla sen saa kaulaan roikkumaan ja silloin molemmat kädet vapautuvat marjojen poimintaan. Tässä narussa on myös se etu, että jos sattuu horjahtamaan vaikeakulkuisessa vadelmametsässä niin marjat pysyvät suuremmalla todennäköisyydellä ämpärissä. Siinä me sitten niitä vaapukoita poimimme aamupäivällä ja saaliiksi saatiin viitisen litraa herkkuja talven varalle. Me muuten rakadtamme metsävadelmia erityisesti turkinjugurtin sekä myslin kyytipoikana. Ja sitten hitusen taimiuutisia =) Tänään oli jo 60 pikkiriikkistä ritarinkannusta itänyt - aika hyvin =) Viikonvaide pitääkin sitten niin hirmuista haipakkaa, että seuraavat kuulumiset siirtyvät sunnuntain tai maanantain puolelle. Mutta siitäkin huolimatta antoisaa viikonvaidetta Teille kaikille =)

7 kommenttia:

 1. Nam, mikä saalis! Marjametsällä olo on terapeuttista. Puuhakasta viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mulla myös mies laittoi 'kaulanarut' vadelman poiminta-astiaan - miehillä tuo käytännöllisyys on näemmä eri luokkaa kuin meillä naisilla - jossain asioissa :)
  Ja ne naisten jutut - elämän suola. Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 3. Vau 5 litraa vadelmia, siitä riittää jo moneen piirakkaan ! Ja hyvännäköisiä, terveitä vattuja.

  VastaaPoista
 4. Naru minullakin kaulassa..meinaan vattumetsällä. Hyvä keino!
  Metsävadelmaa tulee tänä vuonna runsaasti.

  VastaaPoista
 5. Metsävadelmat ovat todellista herkkua ja niitä kuulemma löytyykin tänä vuonna hyvin.

  VastaaPoista
 6. Näitä herkkuja olen kerännyt ja paljon. Herkkua!! Nyt olen siirtynyt puutarhavadelmiin :)

  VastaaPoista
 7. Samat on konstit meillä vadelmassa. Meillä kerätään marjat muovisiin läviköihin. Niitä on monenvärisiä ja molemmista päistä lähtee nauha. Näin jäävät molemmat kädet vapaiksi. Niin sitä sitten kerää sukkelammin.
  Meillä vadelmat ja mustaherukat löytävät tiensä luonnonjogurtin kaveriksi smoothiin.

  VastaaPoista