torstai 8. elokuuta 2013

Olen aivan myyty =)


Heräsin aamulla pellolta kantautuvaan kurkien lauluun, potagerin puiden pikkulintujen sirkutukseen. Raollaan olevasta ikkunasta tulvi sisään syyskesän kosteus. Mieli oli levoton niin kuin syysmuuttoon valmistautuvilla kurjilla. Inspiraatio uudesta välitilasta oli kietonut minut salakavalasti pauloihinsa. Joten kahvikupin ääressä aloin haaveilla uudesta taimistoretkestä =)


Meillä on niin paljon taimistoja 30 km säteellä, että väliin on runsaudenpula minkä valitsisi. Mutta tänään tiesimme oitis mihin suunnata. Fiskarssissa, piilossa kaikilta katseilta on idyllinen ja niin vehreitä ja elinvoimaisia taimia pullollaan oleva Tahvosten Garden Shop. Olimmehan tulisesti rakastuneet uuteen tulokkaaseen ja nyt niitä tarvitsi saada muutamia lisää, jotta unelma alkaisi muuttua todeksi.Eilinen Sundae Fraise kaipasi itselleen seuralaisia. Toinen toistaan ihanammin kukkivia syyshortenssioita oli taimistolla ties miten montaa eri sorttimenttiä. Mutta lopulta Syyshortenssiat (Hydrangea paniculata Vanille Fraise "Rehny") ja (Hydrangea paniculata "Early Sensation") veivät sydämen. Täyteläinen kukkakirjo vei polvet alta, hieman heikotti ja päässä humisi - taisin rakastua aivan pikkuisen ;)

idhernepensaskujanne
Taimistolla oli myös ihanaiset siskokset ruusu- ja helmiorapihlaja, jotka saavat eräänä päivänä myös luvan muuttaa meille. Ja vielä kolmaskin ihanuus. Koreaonnenpensaspuu, johon en koskaan aiemmin ollutkaan törmännyt, näytti niin elinvoimaiselta ja vehteältä. Mutta nämä ihanuudet saivat vielä jäädä odottamaan välitilamme edistymistä.Pikkuisia vartettuja havupuita olen myös himoinnut jo pidemmän aikaa, mutta niitä tulee ehkäpä muotopuutarhan puolelle.


Ja nyt ei auta muu kuin lähteä tuonne "tropiikkiin", kuumaan ja kosteaan ulkoilmaan istuttamaan ihanuuksia ja jatkamaan kanitar... eikun taimitarhan istutusalueen perustustöitä =) Ja haaveilemaan pienestä somasta lintuhäkistä ;), mikä oli pakko jättää kauppaan. Puutarha taitaa totisesti viedä meidät jonakin päivänä perikatoon ;-)


9 kommenttia:

 1. Kauniita! Hortensiat ovat ihania, syysmasennuksen ehkäisijöitä.

  VastaaPoista
 2. Minäkin ostin alkukesästä tuon Vanilla Fraisen, mutta se tuskin vielä tänä syksynä kukkii. Ei ainakaan minkäänlaisia nupun merkkejä ole näkyvissä.
  Uudesta kanitar- eikun taimitarhastanne tulee upea ja sen edistymistä seuraan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihanuuksia siellä, hortensiat ovat upeita!

  VastaaPoista
 4. Rakkaus kasveihin on ihan ymmärrettävää :) Hortensiat on niin superkauniita.

  VastaaPoista
 5. Meillä mökillä kasvoi komea syyshortensia, mutta sitä jouduttiin viemäritöiden vuoksi siirtämään viime vuoden keväänä ja nyt se ei ole tietystikään enää entisensä. Muutaman pikkuisen kukkatertun jaksoi tänä kesänä tiristää. Mutta ehkäpä hän siitä sitten vielä virkistyy tuleville vuosille. Kauniita nuo hortensiat kyllä ovat!

  VastaaPoista
 6. Voi kun meilläkin olisi paljon taimistoja. Tuo näyttää aivan hulppealta. Hortensiat ovat kyllä ihania. Meillä on muutamia. Niin mahtavalta kuulostaa tuo teidän työmaa taas!

  VastaaPoista
 7. Kaunis taimitarha ja ilmeisen hyvin hoidettu. Nykyisin sitä löytyy toinen toistaa viettelevämpiä uutuuksia. Ei ole epäilystäkään, mihin sitä satsaa omat investointinsa.

  VastaaPoista
 8. Voi, mitä ihanuuksia teillä siellä onkaan! Tuonnehan hupenisi meikätytöltä viimeisetkin sentit, jos käymään pääsisi:) Hortensiat ovat upeita, olen samaa mieltä ja viimeisin hankintani onkin syyshortensia limelight. Blogissani on sinulle tunnustus:)

  VastaaPoista
 9. Hortensioihin onkin helppo rakastua, varsinkin syksyn edetessä;)

  VastaaPoista