keskiviikko 21. elokuuta 2013

Maanvalloitus!


Kultakuoriaiset ovat löytäneet oikean paratiisin. Hortenssian kermainen pilvi koukuttelee minuakin. Reunimmaisiin terälehtiin on ilmestynyt huikeaa pinkkiä. Syysvärityksen en edes aavistanut olevan näin huima.


Harrastan töiden jäleen puolentunnin nokkaunia toisin sanoen sinistenajatusten pariin siirtymistä ja tämä on kuin makoisten päiväunten uumenista. Alppipiikkiputkipilveä ja punahattujen vienoa loistetta.


Potageria on yritetty pitää siistinä, jotta kevään vastaanotto sujuisi suotuisissa merkeissä. Puutarhurointi on siitä jännittävää, että vuosikello on aivan omanlaisensa. Parhaillaan valmistaudumme viimeisiin syksyn suuroperaatioihin. Odottelemme sipulitilausten rantautumista ja viimeisiä uusien alueiden perustustöitä. Muistilistalla on myös uusien omenapuiden talvisuojaus, joka pitää ehdottomasti muistaa =)


Kukintaa on jäljellä vielä hurjasti. Punahatut ovat kiitollisia ja suloisia. Tänään potagerin oli vallannut myös oikea perhosten armeija. Mukana liiteli sitruunaperhosia, amiraaleja ja nokkosperhosia. Ilmatilassa oli väliin ruuhkaa kun pullukkaposkiset mehiläiset kuljettivat aarrelastejaan.


Hakuropaju on jälleen kasvanut muodostaan ja siitä on tullut villi ja vapaa huispalo. Mutta ajattelimme, ettemme leikkaisi sitä enää ennen talventuloa.


Viikonvaihteessa teimme vintiltä löydön. Olin joskus teininä super innostunut valokuvaamisesta ja laitoin kaiken kesätöistä liikenevän linsseihin ja kameratarvikkeisiin. Löysimme järkkäriimme lisää putkia =) Vanha Sigman 75-300mm putki sekä 35-70mm nikkorin linssi ovat olleet ahkeralla käytöllä. Nämä tuovat kuvaan niin toisenlaista tuntua, että treenata pitää vielä.  Mutta nyt ensimmäistä kertaa saa potagerin mittakaavaa paremmin näkyviin.


Joka syksy puutarha käytävineen näyttää omanlaiseltaan. vuodet muuttavat käytävien ja kasvillisuuden muotoa. Väliin joku kasveista ottaa ylivaltaa, tursahtaa vallattomasti ja jonkun toisen on vuoro väistyä loiston tieltä. Knautiat ovat pysyneet viime vuotta maltillisempina ja jättipoimulehdet ovat entisestään siepanneet itselleen tilaa. Täällähän on käynnissä maanvalloitus ;)


ja levittäytymis projekti. Tässähän pitää pitää varansa.


Sillä ajuruohokin on jo hiipinyt uhkaavasti kivikäytäville.


Mutta nyt ei muuta kuin nauttimaan auringonpaisteesta, vastapuidun viljan tuoksusta ja ympärillä pörräävästä traktoreiden hyörinästä =)

10 kommenttia:

 1. Oi ihana potager! Tänään seurasin puimurin touhuja pellolla, oi että, elokuu <3 Rakastan tätä puintivaihetta yli kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Puintitouhut ovat niin syksyn parhautta =)

   Poista
 2. Kaunista! Varsinkin tuo kuva, jossa alppipiikkiputki kehystää sinisenä utuna punahattuja.

  VastaaPoista
 3. Saraheinän lailla vaikutuin erityisesti tuosta samasta kuvasta...ja potager näyttää huikaisevan hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, löytöputkella saa potagerista vähän aiemmaan paremmin tuota yleiskuvaa.

   Poista
 4. oi miten kauniita nuo ylimmät kukkakuvat!
  ja tuo sun bannerin logo/teksti on muuten tosi hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viola =) Käyn lähes päivittäin ihailemassa kuviasi blogissasi

   Poista
 5. Kaunista on. Potager on tosi kaunis ja hienosti suunniteltu!

  VastaaPoista