tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kitkentäpäivänä kontataan =)


Kontaten on tullut jälleen maailmaa tarkasteltua ja samalla on löytynyt ties mitä ihanuuksia. Tänä vuonna olen päättänyt pitää potagerin putipuhtaana. Aikaisin keväällä aloitettu kitkentä on tuottanut pikkuhiljaa tulosta ja olen saanut pidettyä potageria kurissa. Voi kumpa kasvillisuus saisi ylivallan aivan kuin potagerin keskikäytävillä. Valtaisat perennat kun hillitsevät huomattavasti tuota kitkennän tarvetta. Uudet vastaperustetut alueet ovat vuorostaan niin alttiita vielä kaiken maailman rikkaruohoille.Kitkiessä olen löytänyt supermäärän ihania siementaimia. Sinikatanaa on varmaan sata pikkutainta, punahattuja läjäpäin, siellä täällä pilkistää tyräkkien alkuja ja kurjenpolvia. Huisia. Tänävuonna nimittäin taimia tarvitaan enemmän kuin koskaan, sillä potagerin laajennusosat imevät taimia huimat määrät.


Kitkiessä siivosin myös viiniruutaaidanteen reunusta. Pikkuisia taimia kaivoin kosolti maasta ja kävin istuttamassa ne kasvihuoneeseen vankistumaan. Näitä voi tarvita vielä ties missä, kesää on nimittäin niin paljon jäljellä ettei koskaan voi tietää mitä uudea ideoita vielä pukkaa =)


Sitten potagerin ylle lankesi lämmin kesäsade ja hätisti minut pois kitkentäpuuhista. Toki lämmintä sadetta kyllä on kaivattukin. Keskiympyrän hakuropajusta on muotoutunut lättämallinen versio ja tuo ylin kerros on melko pikkiriikkinen. Toivottavasti hakuro saa sateesta kasvupuuhtia ja yläosakin vielä vankistuu.


Lyydian maksaruoho on levittäytynyt hiljalleen keskiruuduissa ja kukkii parhaillaan niin somasti. Kerrottujen vuokkojen kukat roikottavat päitään sateen painosta ja punainen akilleija on aloittanut kukinnan. Voi miten puutarhassa taas tapahtuukin kaikenlaista.
Ruusukukkulan vanhat kansakoulunaikaiset juhannusruusut ovat nupuillaan. Liekkö tänä kesänä juhannusruusujen kukinta etuajassa =)


13 kommenttia:

 1. Tämä on tapahtumarikasta aikaa puutarhassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikäs onkaan sen nautinnollisempaa =)

   Poista
 2. Ai! Löytyipä puutarhablogi muiden keskeltä! Kiva tutustua uuteen puutarhaan!
  /Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Anja =) Itselläsi on viehättävä blogi =)

   Poista
 3. Kylläpä on taas kaikkea kaunista!

  VastaaPoista
 4. Hieno yleiskuva potageristasi. Ja siistiksi kitketty. Mukavaa, että joku muukin konttailee puutarhassaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polvissa on kantapäänahka kuten nuorimmainen aina sanoo =)

   Poista
 5. Kauniita kuvia!
  Eikös vain olekin ihanaa kun puutarhasta löytää perennojen siementaimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siementaimet olivat tänä vuonna suoranainen aarre =)

   Poista
 6. Oi, kuinka hienon näköistä! Jaksaisinpa itsekin olla yhtä ahkera rikkaruohojen kanssa kuin sinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pääsi kerran tup potager niin pahasti ryöpsähtämään, että on pakko olla kurinalainen tuossa kitkennässä, jotta urakasta selviää =)

   Poista
 7. Juhannusruusun kukintaa odottelen minäkin! Näyttäisi tulevan erityisen paljon kukkia tänä kesänä. Kitkennässä on se hyvä puoli, että näkee työnsä tuloksen...

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista