maanantai 23. elokuuta 2010

Hyrymyrylää ja kummallisia paljastuksia

Oi oi ja voi voi - posket punaa hehkuen istahdan koneen syövereihin ja vienosti hymyilen - ei vaineskaan vaan leveästi hymyilyttää. Uusia blogin lukioita on tupsahtanut tupaan ja vieläpä lisäksi Liisalta Ihmemaan ihmeellisyyksistä sekä Margelta Helminauhojen saloista on tullut tunnustus. Nöyrimmät kiitokset Teille kaikille. Ja kuten moni jo entuudestaan tietääkin tunnustuksen kylkiäisinä seuraa seitsemän ihmeellistä paljastusta - öhöm mistäköhän aloittaisi =)
No:1. Puhelimeni soittoääni - olkaa hyvä =)

Malttakaa oi kuunnella aivan loppuun saakka. Martti Servo on oiva mies, sanoitukset tulvillaan hyväntuulista huumoria ja pilkettä' silmäkulmassa. Musiikkimakuni on monen mielestä perin kummallinen, outo ja omituinen. Levylautasella pyörii myös Paavoharjua uppoudun uniin ja haavekuviin, sitten välillä nousen kippariksi laivan kannelle ja lähden tyrskyihin Kuusumun profeetan kera, uppoudun keskiaikaisten taistelutantereiden kentälle ja nostan suojakilpeni ja olen valmiina taistoon Rhapsodyn jumalallisten tahtien kantautuessa korviini ja lisään kiihkoani Helloweenin kiidättäessä minua seikkailusta toiseen ja lopulta tiedän miten meidän kaikkien käy, uskon unelmiin ja elän sen mukaisesti.

No:2 Olen totaalisen uppoutuvaa, hurahtavaa, hurmoksellista ja yltiöpäistä rotua. Uppoudun viikkokausiksi graafisen maailman syövereihin, jahtaan maailman turuilta ja toreilta murusia, kultahippusia, haistan ja maistan. Etsin minne muotoilu meitä kuljettaa, tiedän uusista materiaaleista, tekniikoista, muotoilijoista, aavistan niiden tulevan ja sitten yht äkkiä ne ovatkin jo täällä. Hurahdan sustainable designiin, slow maailmaan, 3D tulostamiseen, printteihin, brodeerauksiin, ja yltiöpäisiin kokeiluihin.

No:3 Olen heikkona lehtiin, ranskalaisiin,ruotsalaisiin, maalaisromanttisiin, englantilaisiin, kantaaottaaviin, tiennäyttäjiin. Olen avoin maailman tuulille ja rakastun yhä uudelleen - tänään Paola Lenti, huomenna, Patricia Urquiola, huomenna, Hella Jöngerius ja ylihuomenna joku vielä tuntematon yltiöpäinen tutkimusmatkailija.

No:4 Inhoan siivoamista , inhoan järjestelyä, inhoan totisesti inhoan. Mutta lehdet ovat vuosikerta ja numerojärjestyksessä. Ja kirjat kokojärjestyksessä. Kaikki muu onnellisesti hujan hajan kylväytyneenä pitkin lattioita, valuen pitkin tuolinkarmeja ja pyydystäen villakoiria.

No:5 Herkuttelen salaa ja alinomaan. Hiivin tänne - isoon saliin mukanani ahhh niin ihanaista HK:n sinistä kylmänä tietysti, pala näkkileipää ja tuhdisti voimakassuolaista voita ja suolakurkkuja. En erityisemmin nauti ruuan laitosta saati leipomisesta, mutta tiedän miltä mitä ihmeellisimmät herkut maistuvat. Onhan isäni ollut 15 vuotta herkkupatojen äärellä ja ruokapöytäämme on kantautuneet niin kaviaarit, terriinit, kuin carpatciotkin, erikoisjuustot, hyydykkeet ja ties mitkä. Mutta silti rakastan HK:n sinistä, tillilihaa ja voita.

No:6 Otan alinomaan suuria riskejä, luotan tulevaisuuteen, huomiseen ja tiedän, että asioilla on tapana järjestyä. Teen sujuvasti päätöksiä, joita muut kauhistelevat, olen valmis luopumaan, jotta olisi tilaa unelmien toteutua. Uskon UNELMIIN, IHMEELLISYYKSIIN ja pieneen pilkkeeseen silmäkulmassa.

No:7 Olen syntynyt onnellisten tähtien alla ja ne ovat siivittäneet matkaani läpi vaikeuksien, läpi menetysten, ovat antaneet voimia kun niitä on eniten tarvittu, ovat pitäneet kädestä kiinni ja taluttaneet kun jalkani eivät ole kantaneet ja ovat ottaneet omakseen, nostaneet hymyn korviini ja helmeilevän naurun ympärilleni. Olen saanut elää onnellista elämää yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa. Olen saanut jakaa naurun, ilon, onnen, surun ja kyyneleet. Ja tietää, että kaikki on sittenkin hyvin, tänään, huomenna ja ylihuomenna. Aamen.

Ja olen ottanut kuvia, kun meillä oli hetkellisesti hitusen siistiä. Kameramme vetelee viimeisiään, värien toisto on hiipumassa ja kuvien laatu haparoitumassa. Vaikka makkara hiveleekin sieluparkojamme, saa polvet notkumaan ja kuolan vuotamaan niin on meillä sentää hedelmiäkin tarjolla=) Ja jollei hedelmiä niin ainakin C-vitamiinista muistuttavia värejä tarjolla.

Eteiseen tulvii valoa vaikkac päivät ovat selvästikin lyhenemässä. Maalausprojekti saa kuitenkin vielä odottaa.

Tuossa on kulmikas pönttöuuni, josta sitten eräänä päivänä tulee rehevän oranssinen, ylväs ja kiiltävä. Alistuneen ja vetäytyvän näköinen pönttö pääsee vihdoin parrasvaloihin ja eteisen kuningattareksi.

Nyt on kuitenkin vuorossa bloggaus tunnustuksen eteenpäin lähettäminen. Olkaa hyvä:
Sanni - Villin pihan uumenista
Irene - Vironperän vilvoittavien lähteiden ääreltä
Henrietta - Ihmeen ihanaisten kuvien takaa
Mari - Pohjoisen puutarhoista
Pioni - Pohjanmaan lakeuksilta
Mari - Sekasortoisuuden uumenista
Pinea - juolavehnän seasta

14 kommenttia:

  1. Niin hymyilyttää kommenttisi "No:2 Olen totaalisen uppoutuvaa, hurahtavaa, hurmoksellista ja yltiöpäistä rotua.", siinä se on, niin tuttua ja turvallista.

    VastaaPoista
  2. Olipas mukava lukea tekstiäsi:) Teillä on upeat uunit! Rohkeat, mutta ah, niin oikeat värivalinnat kotiinne. Iloa elämäänne:):)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jori, kiitos kiitos! Pitääkö tunnustuksen mukana siis paljastella seitsemän asiaa.. Mitähän en olisi vielä kertonut?

    Teillä on niin ihanaa.Mahtava sohva keittiössä. Kuviasi pitää aina katsoa monta kertaa ja maistella. Rakastan värejänne ja pistämätöntä värisilmääsi. Olet totisesti ansainnut tunnustuksia vaikka millä mitalla. Ansaitsisit mitalin ainakin rohkeudesta, positiivisesta hulluudesta, intohimoisesta asenteesta ja himostasi hk:n siniseen ;)

    VastaaPoista
  4. Minä sähläpää laitoin kommenttini ilmeisesti bittiavaruuteen.Eli onnea ja kiitos kaunis tunnustuksesta.Sinun seiskalista on niin makee.HK:N BLöö on paras tunnustus ikinä,olen ylpeä sinusta:)

    VastaaPoista
  5. Taas oli pakko tulla kurkkaamaan ja olipa ihania kuvia teitin kotoa, kiva kun on väriä yhdistetty valkoiseen, tykkään!

    VastaaPoista
  6. Niin, kyllä minustakin sinulla oli tosi hauskoja tunnustuksia, ja tuo HK:n sininen on kyllä paras. Ruisleipää, HK:n sinistä ja sinappia, iso lasi kylmää maitoa..mitäpä sitä muuta...;=)

    VastaaPoista
  7. Ompa ihana lukea kauniisti pursuvaa tekstiäsi, sinulla on sana hallussa!! Elämän myöteistä tunnelmaan hehkuu tekstisi kuvien kera.

    VastaaPoista
  8. ISO kiitos tunnustuksesta :)) Kirjoitat kyllä niin mukaansa tempaavasti ja siivität niitä kauniilla kuvillasi... Olen koukussa blogiisi :)

    VastaaPoista
  9. Olipas yllätys! KIITOS Jori tunnustuksesta!

    Tunnustuksesi on taas kirjoitti kuvailevan polveilevaan, mutta kepeään tyyliin. Ihan on pakko lukea jokainen postauksesi.

    Onneksi otit kuvia kodistasi siivousvimman iskiessä, että me muuutkin saimme nautiskella niiden tutkimisesta. Tuo vanhanmallinen sohva jotenkin kruunaa muuten minimalistilinjaisen keittiön.

    Eivätkä projektit, onneksi, lopu kesken.

    Onnistunutta, rohkeata värien käyttöä rohkealta naiselta.

    VastaaPoista
  10. Apua! Kääk! Täällähän oli tämmöstä.
    Minä voin vain yhtyä edellisiin. Kiitos tunnustuksesta.

    Täytynee minunkin varmaan siirtyä sisätiloihin kuvailemaan seuraavaan kirjoitukseen, kun sullakin niin herkkukuvia. IHANA KEITTIÖ!

    VastaaPoista
  11. Tiedätkö, minusta tuo eteisen ujosti harmaantunut uuni on symppis... Mutta minusta onkin vanhemmiten tullut sellainen varovainen mummeli maalisudin kanssa, kun sitä tuli niin reippaasti ja harkitsemattomasti käytettyä nuorempana. Eipä silti, nuo värivalintanne on aivan upeita ja kotonahan pitää olla sellaista kuin itse haluaa, se on lähtökohta.
    Kivoja paljastuksia!

    VastaaPoista
  12. Hei Jori, sinulla se on sana hallussa, täytyy totisesti todeta! En tiedä mitä teet työksesi, mutta voisit hyvinkin elättää itsesi kirjoittajana (ellet jo niin teekin). Minulle tulee tekstistäsi mieleen jonkin kirjailijan runsas ja herkullinen tyyli, en vain juuri nyt saa päähäni kenen. Suorastaan hengästyneenä ahmin tekstäsi - ja hymyilen, nyökkäilen. Juuri näin nämä jutut menee!
    Ja nuo pönttöuunit ovat juuri niin herkullisia kuin sinulla vaan voi olla. Varsinkin nuo punaposkisina hehkuvat kaksoset :)
    Iloisen kirpakkaa syksyn alkua sinne teille toivottelee toinen makkarafriikki, nams!

    VastaaPoista
  13. Kiitos kaunis :) Ja miten hauska olikaan löytää tänne! Blogeillasi on aina yhtä hurmaavat nimet :)

    VastaaPoista
  14. Jori, ihania paljastuksia ihanasta ihmisestä.

    Kohdat 4. 6. ja 7. hymyilytti leveästi. Mulla nimittäin on puutarhalehtiä sámanlaisissa siisteissä pinoissa ja järjestyksessä, vaikka mikään muu ei sitten olekaan. Melkoisia harppauksia olen elämässäni tehnyt myös joita sivulliset on katselleet kauhistuneina... ja todennut että elämä kantaa... ja kyynelten jälkeen maailma näyttää kirkkaalta ja kauniilta.

    VastaaPoista