maanantai 9. elokuuta 2010

Lämmintä sadetta, sumusadetta, vihmovaa sadetta, kaatavaa sadetta ja ihanaa sadetta

Meillä sataa, sataa ja sataa. Aaaaahhh. Ilma on raikastunut ja vesi virtaa pitkin kasvoja. ulkosalla on huumaava tuoksu ja kuhina. Taimivauvat ovat kasvaneet kohisten ja osa on jo päätynyt oikeille paikoilleen varttumaan ja juurtumaan ennen talven tuloa. Osa taasen odottaa vielä kitkentää, jotta pääsisivät oikeille sijoilleen. Potager on ollut antelias, kurkkuja on tullut likipitäen 200kg. Tilliä, huumaavaa tilliä, jonka sekaan voi piiloutua on lähes silmänkantamattomiin, porkkanat ovat suuria ja meheviä, perunat puhtoisia ja sileäposkisia. Makeat maissit saavat veden kilelle ja niitä voi salaa napsia tillipiilosilla. Kaikkea on paljon ja kaikki on niin mehevää. Njam

Meheviä ovat myös mustat salkoruusut, joiden nuput ovat suorastaan jättiläismäisiä. salkoruusuja on tulossa satoja ja taas satoja. Lähes kaikki kylvämäni valkoiset, persikanväriset, vaaleanpunaiset ja vanhan purppuranpunaiset salkoruusut ovat itäneet ja ensi kesänä potagerissamme voi piiloutua salkoruusumereen.

Tai unikkoaallokkoon. Vanhoja unikon siemeniä on tallessa suuri lasipurkillinen ja aion jälleen kerätä tuhannet sienet talteen. Mikään ei voita sitä tunnetta kun voit pyörähtää lämpimässä kesätuulessa höynenen lailla ympäri ja antaa tuhansien unikonsiementen virrata sormien lävitse maan lämpöön. Unikko aallokko on siis ehdoton salkoruusumeren laitamille.

Tai pörriäiskeidas - miltäs tosiaan pörriäiskeidas kuulostaisi. Voisi painaa silmät umpeen ja vain kuunnella medenkannonsurinaa, siipien havinaa ja suhinaa.

Vai miten olisi siniset päiväunet oranssien päivänvarjojen katveessa?

Tai tuhannet sateessa huojuvat helminauhat. Oma aarrearkku, jokihelmiä, merihelmiä, suuria helmiä, pieniä helmiä, soikeita helmiä, pyöreitä helmiä.

Puutarhassamme tapahtuu selvästikin ihmeitä

6 kommenttia:

 1. Salkoruusumeri ja unikkoaallokko, niissä voisi viettää hetken jos toisenkin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ihmeellistä tosiaan. Olen kateellinen sateesta. Pelkäään kasviparkojeni puolesta, kun kasteltua ei saa riittävästi. Ihanat, ihanat unikot! Ihmeiden aika jatkuu aina vain...

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja kukkia.Ekasta kuvasta voi aistia ihanan sateen jälkeisen raikkauden.Upean värinen salkoruusu ja unikkoa.En jaksa odottaa ens kesää että näkee kuvia kuinka sun vauvat on kasvanu isoksi mereksi.

  VastaaPoista
 4. Tilli tuoksuu tänne saakka!
  Tummanpunainen salkoruusu on mahtavan värinen!
  Itse en ole löytänyt tuota väriä. Ehkä ensi vuonna.
  Ensi vuodesta tulee upea puutarhassasi.
  Pääseekö sinne visiitille salkoruusuaikaan???

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniin värisiä, erityisesti tuo salkoruusu!

  VastaaPoista