torstai 19. elokuuta 2010

Oman tiensä kulkija - vähän kapinallinen ja aina valmiina pitämään hauskaa

Olen ollut ihmeissäni Teidän ihanaiset lukijat komenttien tulvassa, kauniiden sanojen soljuvassa rytmissä. kiitokset ja halimukset niistä teille kaikille. Olen sukeltanut tarinoiden maailmaan. Pohtinut kymmenien ja jälleen kymmenien uusien ihmisten kanssa tarinoita, tunteisiin vetoavia tarinoita, tarinoita, jotka saavat naurun helmeilemään, hymyn halajamaan, kyyneleet virtaamaan. Tarinoita joissa meistä jokainen haluaa olla osallisena, jakaa ja tuntea elävänsä tänään , huomenna ja ylihuomenna. Elämä on polveilevien tarinoiden aarreaitta. Tarinat ottavat meidät suureen syleilyynsä, koskettavat ja puhaltavat siipiemme alle, jotta pystyisimme nousemaan siivillemme yhä uudelleen ja näkemään ihmeen.

Sain haleja, pitkiä ja lämpöisiä haleja kun heräsin sinisiltä päiväunilta. Päiväunet ovat elämän suolaa, virtaavien ideoiden salaisia kuiskauksia, tuulen lempeä puhallus, taistelutahdon virittämistä, suuria haaveita ja toteutuneita unelmia. Keräsimme kirpeitä omenia ja leivoimme omenapiirakkaa, halasimme ja kuuntelimme Asan ihmeellisiä tarinoita. Päivä oli ollut kiihkeä, mukaansa tempaava, täyteläinen ja ripauksen ihmeellinen.

Nuorimmaiseni soitti tänään hätääntyneenä töihin, oli suuria murheita tai ainakin maailmanloppu lähettyvillä. Huomenna on koulun yhteinen pyöräretki ja edellisellä pyöräretkellä oli ollut katastroofin aineksia ilmassa. Pyörä oli kesken matkan sanonut työsopimuksensa irti, yht äkkiä ja yllättäen osaset olivat vanhasta ja tutusta Helkamasta sinkoilleet. Tilanne oli ollut päällänsä ja paikalle hälyytetty koulun talonmies työkalupakkeineen ja pakettiautoineen. Pyörää oli puunattu ja tuunattu ja lopulta matkaa oli päästy jatkamaan. Kotona sitten pohdimme, että pyöräretkiä ei varmaan tule lähiaikoina ja annoimme pyörävanhuksen rauhassa kerätä voimia puuvajan seinustalla. Kunnes tänään oli jälleen joku pyöräfriikki ope ilmoittanut mahtitempoisesti huomisesta pyöräretkestä ja tilanne oli jälleen päällänsä. Kiihko, tahti ja elämänrytmi sanelivat pyöränhankinta-aikataulun ja aikaa oli ruhtinaalliset viisitoista minuuttia. Siinä sitten kauppias hikeä pyyhkien pumppasi renkaat timmiin kuntoon, opasti ja kirjoitti takuupapereita, nauroi ja puhui kanssani vespan hankinnasta. Ja nyt sitten on koeajeltu, on rehkitty seisaallaan ylämäkeä, hurjasteltu alamäkeä, tehty äkkijarrutuksia, käyty hurvittelemassa kyläraitilla ja poseerattu oman tiensä kulkijan, tuon vähän kapinallisen vieressä, joka tarinan mukaan on aina valmis pitämään hitusen hauskaa.

8 kommenttia:

  1. Ihana pyörä. Minulla on hauskanpitoon tarkoitettu Tunturi Poni, se on pinkki :) Päätös syntyi myös nopeasti, ksoka lapselle pyörää hankittaessa tajusin, ettei mulla ole pyörää!!! Pinkki poni hyppäsi autooni ihan väkisin. Lapsi olisi halunnut lasten Jopon, mutta ei ylettynyt sillä vielä ajamaan :(

    VastaaPoista
  2. Komea on pyörä !
    Mahtavan mukavat kirjoitukset sinulla muuten. Luen aina kaikki kahteen kertaan ja ihailen polveilevaa, kuvailevaa kieltä. Kirja vain tekeille, niinkuin Inkivääri jo tuolla aiemmin ehdotti... Nauttikaa ihanan kotinne hengestä, sillä sen olette varmaankin ansainneet:)

    VastaaPoista
  3. Jopolle kestävyyttä ja pitkää ikää toivoo Irene ettei pikakaupoille enää tarvitsisi rientää!
    Ainakin kuvassa näyttää kauniilta ja varmalta!

    Mukavaa on lukea Jorin ilmeikästä ja eloisaa kuvausta erilaisista sattumuksista.

    VastaaPoista
  4. Löytyipä ihana blogi ja hauskaa tietä löytyikin - meillä nimittäin vietti mukavaa sunnuntai-iltapäivää Hilkka-niminen ihana ystävämme joka teidän blogista kertoi! Laitanpa tämän heti omaan blogiluettelooni ja tulen ajan kanssa lukemaan koko tarinanne. Pikkuisen kade pitää olla tuosta teidän koulusta, kunpa saisi itse kanssa sellaisen..lämpimästi tervetuloa lukemaan meillekin päin, metsän suloisinpaan paikkaan! Toivoopi Laura täältä isolta saarelta

    VastaaPoista
  5. Heippa,maGee fillari.Onko sulla pienempiä lapsia jotka käy tekeen haamupäivityksiä vai asuuko teillä kummitus.Ainakin kolme päivitystä tullu glkkgf tekstillä.Oletko tietoinen näistä?!
    Kummitus olis kova sana:)

    VastaaPoista
  6. Henrietta - jepa - haamupa hyvinkin;) Olen hitusen testaillut juttuja ja poistellut, joten itse olen haamuillut viime yönä =)- ugh ja väärät käyttikset - jorihan se täällä

    VastaaPoista
  7. Jopolle pitkää ikää, kestävyyttä ja paljon hauskanpitoa!:)
    Sinulle olisi jotain kaunista blogissani, otatko sen vastaan?:)

    VastaaPoista
  8. Sinulle on tunnustus blogissani!

    VastaaPoista