torstai 15. syyskuuta 2016

#kirjacorner / A Garden Eden

#Kirjacorner on täällä! Kyllä Kukkalan Sanna on niin paras keksiessään tällaisia ihania postausaiheita. Tämä tuli nimittäin kuin nenä päähän, sillä tilasin viikko sitten melkoisen läjän toinen toistaan kiehtovampia puutarhakirjoja maailmalta. Sanna ajatteli postata kirjoista kerran kuussa. Mutta ehkä itse joudun tarttumaan haasteeseen jopa useammin, sillä jo nyt jonossa on kuusi ihanaa kirjaa, jotka kaikki haluaisin esitellä Teille.

Tänään siis postipoika oli tuonut järeähkön paketin leikkimökin kuistille odottamaan. Postilaatikossa oli kortti, jossa luki "Paketti mökin verannalla" T.Posti. Mikä onkaan ihanampaa kuin maalaispostin jakajat ja ihanat viestit laatikossa. No ei siinä sitten auttanut muu kuin kipaista mökin verannalle hakemaan paketti. Paketti oli saapunut Taschenilta. Itseasiassa idea kirjojen tilaamiseen lähti Habitaresta, jossa raotin eräässä esillepanossa, komean ilmakasvin vieressä olevaa kirjaa ja huomasin sen kuuluvan Taschenin tarjontaan. Tämän toisenkin kirjan esittelen jonain päivänä.

A Garden Eden on kunnianosoitus mestarimaisille kasvitieteellisille piirroksille ja kuvituksille. Kirja kuljettaa lukijan aina bysantiajan kiehtovista kuvituksista 1800-luvun aarteisiin. Kunkin kuvan yhteydessä on tarina, jossa raotetaan paloja kasvitieteellisestä historiasta, kasvitieteellisistä puutarhoista, niiden perustajista, kasveista ja niiden kiehtovasta menneisyydestä. Kuvat ovat toinen toistaan täyteläisempiä, yksityiskohtaisempia ja kiehtovampia. Lehtien, kukkien ja hedelmien moniulotteisia ja tarkkapiirtoisia tutkielmia taiteen keinoin. Kirja suorastaan vaatii uppoamaan suuren nojatuolin syleilyyn ja nauttimaan niin esteettisestä kuin tarinallisestakin kerronnasta =)

Kirjassa on huimat 725 sivua historian havinaa ja suurta kauneutta. Mutta tämä kaikki on tiivistetty kompaktiin ja käteensopivaan kokoon. Kirjan mitat ovat:  leveys 145mm, korkeus 200mm ja paksuus 45mm. Siis kyseessä on selvästikin kasvitieteellisen kuvituksen pikkujättiläinen. Ja hinta mikä monia tietysti kiinnostaa on 14,99€ ja kolmen kirjan paketti toimitettiin ilmaiseksi mökin verannalle =)
24 kommenttia:

 1. Aivan huikaisevan kaunis kirja! Tuota jo pelkästään katselee mielellään, tietosisältö tulee sitten plussana päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on niin kaunis, että tekisi mieli vain hypistellä sitä ja sisältö on myös täynnä toinen toistaan kiehtovampia kuvia

   Poista
 2. Jo kansi on uskomattoman kaunis!

  VastaaPoista
 3. No tuohan on saatava välttämättä! Syksyn pimeitä iltojahan ihan odottaa, jos tuollainen on käden ulottuvilla.

  VastaaPoista
 4. Mielettömän kaunis kirja<3 Kyllähän Sanna on ihan huikea keksiessään aina jotain kivaa ja uutta! On kiva kun nyt saa hyviä kirjavinkkejä eikä aina pysyttele niissä samoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää Sannan #kirjacorneri on taas niin parhautta =) Jaettuja vinkkejä ja ihanuuksia

   Poista
 5. Instassa jo kommentoinkin, että Sanna saa meidät kyllä vararikkoon tällä tempauksella. :D Mä niin haluaisin kaikki kirjat, mitä te blogiystävät olette esitelleet. Tämäkin on todellinen kirjaherkku, niin kaunis ja sisältää myös tietoa!
  Yllättävän halpa se kyllä on. Se on ehkä suorastaan pakko hankkia.
  En vielä uskaltautunut tuonne nettisivuille, se nimittäin on varmasti menoa se....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Sanna ajaa meidän vararikkoon jo kakssi villitystä! Kirjat ja tulppaanit =) Ihan pelkään jo mitä se meille yllytyshulluille vielä päänmenoksi keksii =)

   Poista
 6. Iik, ihana kirja ja ihana Hernepensaskujanne <3 <3 Onpa mahtavaa päästä seuraamaan millaisia upeita teoksia olet löytänyt. Iso kiitos ja kumarrus jälleen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna tässähän me Riinan kanssa ollaan jo varuillamme millaiseen puutarhavararikkoon ajaudumme näiden yyberihanien villitystesi kanssa =) Tää on taas niin parhautta <3

   Poista
 7. Voi miten kaunis kirja<3 Varmaan kauneimpia mitä olen koskaan nähnyt! Itse en kuitenkaan vielä malta uppoutua kirjojen maailmaan, ulkona on vielä niin paljon tekemistä ja kaunista katseltavaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meilläkin ulkona on rikat riistäytynyt ja suoranainen katastrooffi vastassa, mutta kirjoissa on ollut vetovoima suurempi =) Huh tämä varmasti kostautuu pahemman kerran =)

   Poista
 8. Onpas Opus!
  Miten ihanaa palvelua teillä postipoika keksiikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän maalaispostinjako on kyllä ihan huippua =) Ei ole mitään moitteen sijaa ja parasta on aina kivat kortit laatikossa =) Tämä oli jo kolmas paketti, joka löysi tiensä mökin verannalle =)

   Poista