sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Siemeniä, mittatiedettä ja yllätyksiä potnagerissa


Tänään on laskettu. Jos pussissa on 75 siementä ja ruukkuun menee neljä siementä niin montako ruukkua tarvitaan. No oli miten oli niin satamäärin siemeniä on vilahtanut mullan syvyyksiin ja suuri salimme on muuttunut hetkessä suureksi kylvösmereksi.


Unikkoja on kylvämättä vielä 33 pussillista - on vaaleanpunaisia, valkoisia, oransseja, liilahtavia, syvää fuksiaa, sinertävän violetteja ja ties mitä ihanuuksia. Nuorimmainen kysyi totisena - tuleeko meille poliisit jos ne tietävät, että kasvatat opiumunikkoja. Toivottavasti ei =) koska siemenet ovat lähipuutarhalta.


Joukosta löytyi jopa pussillinen kauniisti käärittyjä Villinpihan Sannin taannoin lähettämiä punahatun siemeniä.


Kylvöksistä löytyy avomaankurkkuja, maisseja, kukkakaaleja, parsakaaleja, punahattuja, törmäkukkia, tähtiputkea, astereita, neilikoita. Ja kylvämättäkin on vielä vaikka sun mitä. Meillä on taipumus jättää joka ikinen vuosi siemeniä kylvämättä ja lopulta siemeniä on aivan valtavasti.
 

Salissa on täys kaaos päällänsä.


Potnaakkeriin vuorostaan kuuluu kohtuullisen hyvää. Kaksi ruutua on kunnossa ja kolmatta on ruvettu kitkemään. Pinatit ja herneet ovat itäneet ja yrtit ruvenneet vihertämään.


 Käytävät ovat sammaloituneet ja kevyen ruohosametin peitossa.


Puut ovat hiirenkorvalla ja kesänodotus kiihkeimmillään

3 kommenttia:

 1. Oh hoh! Hervoton meininki :)
  Aina niitä siemeniä jää kylvämättä. Olisipa kivaa kylvää ihan kaikki pois. Aivan kaikki. Siinäkös sitten olisi siemenkatalogien tullessa aivan mahdottoman täpinöissään, kun ei olisi siemenvarastoa lain.
  Ai, että mitähän punahattuja ne on, aika vanhoja. Mahtavatkohan itää? Mie olen ponnistellut niin hirveästi pihansiivousurakoissa ja perustuskuopankaivuussa, että olen ihan kaput! Maltoin sentään minäkin kylvää keittiöpuutarhaan pari lavaa kaikkea ihmeellistä ja ihanaa salaattitarpeiksi.

  VastaaPoista
 2. Hiki tuli jo sun siemenistä ja ajatuksesta ko rupeet niitä maahan siirtämään, satoja ja satoja. Mites kyy-asiat, joko olet vetänyt sirkkelin läpi jauhelihaksi!?!

  VastaaPoista
 3. Hih, minä kun luulin että esikasvatus kaaos on meidän salissa, mutta se onkin aika pientä. Kylvin viime vuonna KAIKKI siemenet, ihan helpotuksen tunne kun sai aloittaa "alusta" tänä keväänä.

  VastaaPoista