lauantai 26. marraskuuta 2016

Puuhastelua metsäpuutarhassa =)

Täällä maa on sulaa ja aika on suorastaan otollinen sipuleiden istutukselle. Eteisessämme on ollut korillinen erilaisia sipuleita jemmassa ja odottelemassa istutusta. Tänään mittari näyttää jälleen plus asteita ja aurinkokin hieman näyttäytyy pilvien takaa. Päätin siis ryhtyä toimeen ja istuttaa ihanuudet metsäpuutarhaan. Metsäpuutarha onkin saanut olla pitkään oman onnensa nojassa.

Kevääseen on luvassa vaalenpunaisen magnolian seuraksi valkoisia idänsinililjoja, Scilla siberica Alba. Nyt pitäisi vielä jostain bongata samaisia sinililjoja vaaleanpunaisena tai pikkiriikkisiä helmililjoja niin keväällä metsäpuutarha olisi varmasti hurmaava.

Kätköistä löytyi myös pari pussillista Allium Karataviensen sipuleita. Valkeita pallolaukkoja, joiden kukat saattavat olla jopa 15cm halkaisijaltaan. Nämä ihanuudet ovat kotoisin Keski-Aasian kivisiltä jyrkänteiltä - sopivat siis meidän jyrkänteeseen vallan mainiosti. Nämä olisivat toimineet myös tuonne potagerin puolelle, sillä nämä karkoittavat myyriä, jäniksiä ja kauriita. No nyt ne saavat suojella ihanaista magnoliaa talven herkkuttelijoita.


Metsäpuutarhan aionkin pitää melkoisen luonnonmukaisena. Lehdet saavat rauhassa maatua istutusalueille. Kesän aikana olen myös tullut siihen tulokseen, että hitaasti hyvää tulee. Tänne metsäpuutarhan kätköihin vetäydyn vähän niin kuin rauhoittumaan. Pyrin, että tämä muotoituisi siinä sivussa vähän kuin itsestään =) Kaunista ja metsäisää viikonvaihdetta Teille kaikille =) Nyt on mitä ihaninta aikaa samoilla metsissä ja etsiä vaikka mitä aarteita jouluistutuksiin.


7 kommenttia:

 1. Pallolaukat ovat aivan parhaita! Niillä on upean omituiset viininpuna-violetit lehden alut keväällä ja muutenkin tanakat lehdet ja kukinnot. Sopivat kyllä täydellisesti metsäpuutarhaan :)

  VastaaPoista
 2. Minunkin olisi pitänyt ehtiä istutushommiin tänään, vaan niin jäi tekemättä... Valkoiset scillat ovat upeita, kukintaa odotellessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt täälläkin on pakkasta ja lunta =( Onneksi ehdittiin istutuspuuhiin =)

   Poista
 3. Ohoh! Meille tuprutti eilen ja toissapäivänä kunnon paksu lumikerros. Sinun kuvasi ovat kuin toisesta maasta :) Upotin syksyllä pari pussia valkoisia skilloja maan uumeniin. Toivottavasti ne lisääntyvät yhtä innokkaasti kuin siniset sisarensa. Ja ehkä ne myös sekoittuvat keskenään tehden vaaleansinisiä kukkia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se tuprutus on siirtynyt tänne =) Toivotaan, että saadaan molemmat nauttia valkeasta kukinnasta keväällä =)

   Poista
 4. Voi että, vähän saman henkisiä istutuksia olen tehnyt tänne meidän metsäiselle pihallemme. Noissa pallolaukkojen sipuleissa oli muuten aika tujut aromit. Ei ihme, että pysyy maanalaiset herkuttelijat loitolla noiden sipulien läheisyydessä. ;) Mikä muuten tuo aivan hurmaava saniainen tuossa viimeisessä kuvassa lienee? Kerrassaan vastustamaton!

  VastaaPoista