torstai 17. marraskuuta 2016

Nyt ritarit ovat vallanneet jo sisätilatkin =)

Sitä niin hurahtaa kaikkiin juttuihin. Tämän joulun yksi juttu on varmastikin vahatut amaryllikset ja sellainenhan piti ihan kokeilumielessä hankkia. Hankin amarylliksen itseasiassa jo jokin aika sitten ja jemmasin nimikyltin keittiön pöydälle. Nuorimmainen on käynyt kiivaana kun mukamas minun kasviharrastus on levittäytynyt liikaa pitkin taloa ja etenkin keittiön pöytä on kuulemma pahamaineisessa kunnossa. Multakippojen ja kasvien sekaan kun kahvikuppia saa hädin tuskin mahtumaan.

No olin sitten eräänä päivä työreissussa vähän pidempään ja neitokainen oli intoutunut siivoamaan ja siinä tuoksinassa hävittänyt tarkoin varjelemani nimikyltin, joten hänen kauneutensa on nyt sitten tyystiin nimetön. Valkeaa amaryllistä havittelin vahattuna, mutta sen muistan, että tämä on perinteisen punainen. No valkean vahatun sipulin ja raikkaan vihreiden varsien kera punainen voi näyttää jopa piristävältä, vaikken niin punaisen ystävä olekaan.

Amaryllis intoiluni ei suinkaan jäänyt tuohon vahattuun yksilöön vaan eräällä kauppareissulla tarttui mukaani Amaryllikset Hippeastrum "Athene" ja "Nymph". Toinen on puhtaan valkea hieman kellertävään taittuvalla keskustalla ja toinen vienosti piparmittukarkkia muistuttava hieman raidallinen. Ihania. Nyt nämä veijarit ovat juomalasissa vähän virkistäytymässä kun en ole vielä heitä ehtinyt ruukuttamaan.


Sitten veljeskolmikko. Amaryllikset Hippeastrum "Alfresco", valkeat hieman vihertävä keskustaiset, ylväät ritarikukat. Viikonvaihteessa on hommaa yllin kyllin luvassa. Pitäisi pistää nämä hieman kauniimmin kasvamaan ja muutoinkin hyödyntää nyt sateen ja lämmön jäljiltä sulannut puutarha ja pihamaa kaikenmoisten aarteiden etsintään. Tälläista siis tällä kertaa =)

23 kommenttia:

  1. Ihania hurahduksia, niitä aina kummasti löytyy uusia =) Mikä toi vahattu amaryllis-juttu on? Ei tarvii multaa vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurahduksilta on suoranainen vaikeus välttyä ;) Odotas teen seuraavan postauksen noista vahatuista amarylliksistä

      Poista
  2. vahattu amaryllis on minullekin ihan uusi juttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahatut ovat tämän vuoden juttu =) Kerron seuraavassa postauksessa lisää niistä =)

      Poista
  3. Vahattuun amaryllikseen en olekaan koskaan törmännyt! Hauskan näköisiä nuo sipulit juomalaseissa. Meillä joskus kuuluu tuollaisia samanlaisia kaikuja, mukamas kukkia ja multaa olisi ylt'ympäriinsä, ei minusta ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meillä kuuluu suorastaan alinomaista napinaa =) Vahattuja amarylliksiä on ollut heikosti tarjolla

      Poista
  4. Joo, minuakin jäi kiinnostamaan vahatun amarylliksen salaisuus. Kauniin asetelman olit taas tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kerron tuota pikaa vahatuista amarylliksistä

      Poista
  5. Ei pöllömpiä hurahduksia! :)
    Minusta tuntuu, että meidän perhekin on välillä kyllästynyt kaikkiin purkkeihini ja multiin ympäri huushollia. Varmasti hermostuisin, jos muut levittelisivät tavaroitaan samalla lailla. Minä taidan olla meidän perheen epäsiistein. Mutta eihän sille mitään mahda, jos harrastukset tarvitsevat tilaa ja valokin täytyy ottaa huomioon....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harrastukset tosiaan vaativat tilaa ;) Meillä kotiväki tuntuu väliin hermoilevan vähän pienistä ;) Mutta hurahdukset maustavat vallan mainiosti tätä arkea =)

      Poista
  6. Vahattu amaryllis, täytynee googlettaa minunkin.
    Minkä sille mahtaa, jos hurahdus käy. Siinä on perheen taivuttava etsimään kahvikuppilleen jäljelle jääneitä aukkopaikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan juttua vahatuista amarylliksistä tuota pikaa =) Juu olen samaa mieltä, kyllä yhdelle kupille aina tilaa löytyy ;)

      Poista
  7. Vahattu amaryllis on superhelppo - ei tarvi istuttaa, ei kastella :)

    VastaaPoista
  8. Ihan uusi juttu minullekin tuo vahattu amaryllis! Näyttää hauskalta!:) Aivan ihanat kuvat.<3 Mullakin on eteisen tasolla amarylliksen, tosin ihan leikkona. Tänään sitten hain yhden jouluruusun ja kolme valkoista hyasinttia, tällä kertaa ovat ihan sipuleineen päivineen.:D Ihanaa, kun on vuodenajat, ja kukkaset sen mukaan!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Noita hyasintteja pitää ehdottomasti hankkia ja jouluruusuja. Tämä on niin ihanaa aikaa

      Poista
  9. Kylläpä tällaiset ritarit saavatkin vaikka asettua taloksi;)
    Mulla on näitä vain kaksi, lisääkin mahtuis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin ritarit vievät mennessään niin kuin talossa ja puutarhassa =)

      Poista
  10. Täälläkin on kolme hieman perinteisestä poikkeavaa ritainkukkaa kasvamassa ja yksi pian kukassa sekä 6kpl viime vuotista Apple Blossomia, niistä en tosin ole varma jaksavatko kukkavanoja tehdä, se jää nähtäväksi. Nymph on muuten varmaan yksi kauneimmista ja suurimmista lajikkeista, aivan ihana! :)

    VastaaPoista
  11. Vahattu sipuli näyttää tosi sisustukselliselta! Pysyyköhän kukka pystyssä ilman lisätukia sitten kun se on täydessä loistossaan?

    VastaaPoista