keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Sääpäiväkirja ja ensilumi =)

Jo on aikoihin eletty! Nimittäin niin kuin moni muukin on huomannut niin sääennuste on pitänyt täydellisesti kutinsa. Aamulla potageria peitti valkea vaikka ja yritin jo kuuden jälkeen, ennen töihinlähtöä käydä nappaamassa muutaman kuvan. Mutta eipä onnistunut, kun pimeys oli niin raskasta vielä silloin. Mutta lumi ja valkeus oli pyydystettävä keinolla millä hyvänsä tänään. Ja kaikki ihanat värit korostuivat mitä upeimmin lumen valkeutta vasten.

Siinä missä blogi on jonkin sortin puutarhapäiväkirja, oman elämän välähdyksien täyteinen arki niin vuosien saatossa siitä on muodostunut myös jonkinlainen sääpäiväkirja. Siinä missä naapustossa asuvat viljelijät pitävät sääpäiväkirjaa niin itsekin käyn monasti katsahtamassa täältä blogin syövereistä milloin minäkin vuonna ensimmäiset sinivuokot ovat kukassa, kuinka sateinen kesä tai luminen talvi on ollut niin myös tämä ensilumen saapuminen on niitä maagisia hetkiä, jota seuraa tiiviisti vuosi vuodelta. Ja tänään se siis saapui =)


Toki kävin tänään puutarhaliikkeessä ja törmäsin valtaviin määriin tulppaanien ja kevään kukkijoiden sipuleita. Olin viittä vaille niitä hankkimassa, sillä säätiedotuksista huolimatta uskon tämän olevan vielä väliaikaista näillä leveyksillä. eli jos vähääkään näyttää sulamisen merkkejä niin saatan vielä kipaista tulppukaupoille =)


19 kommenttia:

 1. Kauniisti ensilumi korostaa kasveja:) Paikallisessa Rautiassa kertoivat, että sipulit ovat esillä joulukuun alkuun asti eli ehkä tässä vielä tulppuhommiin päästään, vaikka nyt näyttää maa jäätyvän kovaa vauhtia ja lumi pysyvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on kasvien kanssa jotenkin niin kaunis yhdistelmä =) No tässä on nyt jo moneen otteeseen käynyt mielessä, että hankkisiko tulppuja ruukkuihin vai iskisikö kangella maahan =) Vähän himottaisi hankkia niitä lisää =)

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Olen itsekin huomannut että säätä tulee raportoitua blogissa, vaikkei minulla täysin puutarhablogi olekaan. Ja tosiaan ensilumi on ehdottomasti raportoimisen arvoinen asia! :-)

  VastaaPoista
 3. Kiva, että teille tuli valkeus! Meillä pohjoisemmassa eletään melkein mustassa ympäristössä. Tuota samaa odotan minäkin!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kävin tänään Hangossa ja siellä vasta paljon lunta olikin. Puissakin oikein kinostumia. Ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta - oli niin kaunista =)

   Poista
 4. Blogit ovat hyödyllinen sääpäiväkirja itselle ja on myöskin hauska katsoa millainen sää muilla blogiystävillä on. Säästä riittää niin paljon puhetta, kellä on esim. satanut ja kellä ei. Huomasin katsovani sääkartoilta aina Rauman kohdillekin, kun ihmettelin miksei Suvikummussa sada pisaraakaan koko kesänä.
  Tässä bloggauksessa on todella monta ulottuvuutta. On ihana seurata oman puutarhan ja muiden puutarhojen elämää!
  Kauniit lumikuvat olet saanut tallennettua. Meillä tuli ennustusta vähemmän lunta. Pieni kerros vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittämättömästi tulee tosiaan seurattua. Kevättalvi on ihan ihmeellisintä aikaa kun jokaiselle tulee kevät omaan aikaansa. Meilläkin oli niin ruutikuiva kesä, että pohjavedet ovat matalalla.

   Poista
 5. Täällä ei ole vielä satanut lunta. Lumi kyllä piristäisi ja toisi valoa harmauteen ja pimeyteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tuo kummasti valoa ja tunnelmaa pimenevään syksyyn =)

   Poista
 6. Kauniit kuvat, täällä ei tänään aamulla olisi mitään erikoista kuvaa saanut nyt illalla on hieman lunta maassa.
  Kesäkodin edesmennyt naapurini laittoi monesti joulukuussa maahan sipuleita käyttäen apunaan rautakankea ja kertoi sen systeemin toimivan ihan hyvin. Hänellä oli aina pihassaan niin loistavat kukat ja nyt piha on autio ja tyhjä tai ei tyhjä vaan täyttä ryteikköä.
  Uskon, että teillä siellä tulee vielä mahdollisuus istuttaa sipuleita. Tuskin vielä tulee pysyvä talvi.
  Kysymys, pitääkö viiniruuta peittää talveksi vai voiko sen jättää odottamaan pakkasia ja lunta ihan niine hyvineen. Kiitos nuo taimet lähtivät oikein hyvin kasvuun, tosin eivät kukkineet, pitäisikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rautakanki systeemi kiehtoo minuakin =) Toki se on melko varmaa, että tuo lumi vielä sulaa ja pääsee kuopsuttelemaan ulos. Meillä viiniruudat ovat olleet ilman peittämistä. Mutta paikka pitää olla kuivahko talvella. Viiniruudat kukkivat hyvin vaatimattomin kukin, vähän kuin rypsi

   Poista
 7. Upeat kuvat! Valkoinen korostaa kyllä niin kauniisti kasvien värejä... Luulen myös, että tämä lumipeite on väliaikainen. Jopa minäkin olen hypistellyt tulppaaneja ensi kertaa, mutta ne jäivät vielä kauppaan. Saa nähdä koska tämä hyötypuutarhuri haksahtaa kukkien maailmaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Valkoisuus luo niin kauniin tausta =) Olen vähän samoilla linjoilla, että tuskin tämä lumi vielä jää maahan. Tulppuihin kannattaa haksahtaa ;)

   Poista
 8. Blogi on ilman muuta erinomainen sääpäiväkirja, kaikkien touhujen mukava kirjauspäiväkirja, muistilista mitä ihanuuksia on tullut hankittua ja minne ne on istutettua jos pihakarttaan niitä ei ole muistanut/ehtiyt laittaa. Talvisydännä ne on sitten hyvä täydentää karttaankin! Ja kuten Riina sanoi, ihmeesti tulee tarkistettua Rauman, Turun ja Kirkkonummen alueen sääkartat ja ihmetellä, kuinka vähän/paljon siellä on satanut :D

  Teille on tullut ihan mahdoton määrä lunta, meille tuli vain hitunen vaikka kylmältä ilma tuntuu! Tosin lunta en kaipaa yhtään, kasveille suojaksi se olisi hyvä!

  Lumikuvasi ovat tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuon sään seuraaminen tuntuu niin turvalliselta. Siitä jää merkinnät kerta toisensa jälkeen blogiin ja voi aina käydä katsahtamassa menneiden vuosien tilannetta. Kävin tänään Hangossa ja siellä sitä lunta vasta olikin - puut notkuivat lumen painosta, aurinko paistoi ja näky oli kuin helmikuulta.

   Poista
 9. Kauniit kuvat varsinkin tykkään noista kahdesta ensimmäisestä! Raumalle asti ei lumisade yltänyt, mutta pakkasta on nyt ollut koko päivän....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Lumi tuli täällä kyllä yllättäen ja sitä tuprutteli melkoisesti =)

   Poista
 10. Kyllä se sään seuraaminen on ihmisillä verissä vaikkei puutarha kiinnostaisikaan :)
  Aivan ihanat ensilumikuvat <3 Oli jäänyt tämä -niinkuin moni muukin postaus viime aikoina- aiemmin minulta huomaamatta :)

  VastaaPoista