perjantai 4. marraskuuta 2016

Kukkia ja ihanuuksia Hangosta

Olin tänään työkeikalla Hangossa. Jo aamulla kotoa lähtiessäni otin kameran mukaani. Alkuperäisenä ajatuksenani oli kävellä pitkin Hangon katuja ja ihailla toinen toistaan upeampia puutaloja, bongailla kameralla syystalven istutuksia ja ovienpielissä roikkuvia kransseja. Mutta toisinhan siinä sitten kävi =) Toki astelin katuja ihanassa auringonvalossa, taivas oli täyteläisen sininen ja puutalot näyttivät toinen toistaan ihanammilta. Toki istutuksia ja kransseja sain turhaan tähyillä. Sitten joku sisälläni muistutti kävelykadulla olevasta kukkakaupasta ja päätinkin suunnata askeleeni sinne. Onnekseni =)

Kukkakaupan ulko esillepanoissa oli ihania syklaameja ja ajattelin oitis kasvattaa kokoelmaani. Sitä paitsi nämä olivat kerrankin nimetty niin, että tiesin mitä olin hankkimassa. Yksi Balkanin syklaami pääsi mukaani. Sitten ihastelin sympaattisia, pikkuisia kukka-asetelmia. Syklaamit, sammaleet ja puunpalaset oli kiedottu kauniiksi kokonaisuuksiksi.

Seuraavaksi astelin sisään viihtyisään, kukkapuotiin. Tiskin takana oli tuttu myyjä, jonka olen aimmin kohdannut oman kotikulmani kukkakaupassa. Juttu pääsi mukavasti siis rullaamaan ja luuhasin pitkin kukkauppaa kohdaten aivan ihania kasveja. Ja mikä parasta kaikki oli nimetty. Valikoima oli ällistyttävän erilainen ja kiehtova.

Tulilatvoja on tämänkin näköisenä =) Vauh! Itse tulilatvoista en niinkään piittaa mutta tässä yksilössä oli jotain todellakin kiehtovaa.

Hankin ensin kaksi syklaamia, yhden vahatun amarylliksen ja alokasian =) Juttelin niitä näitä mukavan myyjän kanssa ja lähdin onnellisena autolle. Mutta jo jonkin matkaa käveltyäni kirjavalehtinen viikuna jäi kolkuttamaan takaraivooni. Uskottelin kotvan itselleni, että voin hankkia sen yhtä hyvin seuraavalla kerralla. Mutta eih! Kun pääsin autolle niin jouduin hurvittelemaan autolla kävelykadun kulmille ja ei muuta kuin takaisin kukkakauppaan. Välillä tämä kukkahulluus on suorastaan pelottavaa =) No ei muuta kuin figus triangularis kyytiin ja takaisin autolle =) Käykö Teille koskaan näin?

Mutta yhtä kaikki kukkauppa, Happy Flower oli ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaista kohteista. Valikoima oli erilainen, kasvit nimetty huolella ja palvelu mitä ystävällisintä =) En voi muuta kuin suositella.

Pikkuhiljaa viherkasvit ovat vallanneet tilaa meillä kotosalla ja joku päivä varmasti on luvassa lisää juttua näistä hankinnoista. Mutta nyt mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta Teille kaikille =)


11 kommenttia:

 1. Viherkasvit tekevät kodista niin viihtyisän, kasvin hakeminen oli varmasti oikea päätös. Ihanaa, että löysit balkaninsyklaamin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balkanin syklaami ja kolmio viikuna olivat ihan parhaat löydöt. Ihanaa kun on vaihteeksi vähän erilaisia valikoimia noissa kukkakaupoissa =)

   Poista
 2. Kukkakauppias oli todella panostanut erikoisuuksiin ja varustanut nekin nimilapuilla, tästä kaupasta voisi muutkin ottaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakaupassa oli todellakin panostettu ja oli niin parhautta kun kasvien nimet olivat huolella merkattu

   Poista
 3. Aaargh! Millainen tulilatva! Tuollaisia kukkakauppoja pitäisi olla enemmän.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että tulee tällaisia kukkakauppiaita, joilla on intohimoa ja rohkeutta poiketa tavanomaisuudesta.
  Teit ihan oikein hakiessasi mieleen jääneen kasvin heti. Kokemus on opettanut, että ne jäävät joka tapauksessa takaraivoon ikävästi kolkuttamaan.

  VastaaPoista
 5. Minä olen ihaillut samaa kukkia kuvan edustaa ja ikkunaa tämän viikonlopun aikana.

  VastaaPoista
 6. Hih, tiedänpä poiketa tuolla jos joskus menen Hankoon ;)

  VastaaPoista