sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Vahatut amaryllikset

Edellisessä postauksessa mainitsin ohimennen meidän vahatusta amarylliksesta. Siitä on jo jokunen viikko aikaa kun poikkesin työmatkalla hankolaisessa kukkakaupassa ja mitä minä löysinkään? Olin jo useaan otteeseen kuullut vahatuista amarylliksista, nähnyt niitä blogeissa ja netissä, mutten ollut törmännyt vielä yhteenkään. No näissä oli erityisen ihastuttavaa tuo vahauksen kauneus. Sisustuksellinen harmaan ja valkoisen yhdistelmä ilman blingblingiä. Tartuin siis tilaisuuteen vaikkakin nämä olivat punakukkaisia. Olisin mieluummin hankkinut valkeakukkaisen. Mutta menkööt tällä kertaa.

Amarylliksen sipuli, josta on leikattu juuret pois on vahattu steariinilla. Ennen juurien leikkuuta ja vahausta sipuli on saanut tarvittavan määrän ravinteita ja vettä. Vahauksen yhteydessä sipulin pohjaan on kiinnitetty metallituki, jotta sipuli pysyisi kätevästi pystyssä. Tätä vahattua amaryllistä ei siis kastella eikä lannoiteta vaan koko komeus seisoo tuon metallituen avulla vaikka koristelautasella tai pöydällä. Ja mikä kiehtovinta. Näitä voi käsittääkseni tehdä kotonakin steariinin avulla esim. hyasinteille. jos siis joku teistä on tehnyt tällaisia kokeiluja niin huutakoon oitis HEP! Nimittäin nämä kiehtovat jotenkin. Mutta tällainen on siis vahattu amaryllis.


22 kommenttia:

  1. Meillekin tuli näitä nyt myyntiin ensimmäistä kertaa kukkakaupalle!!!
    En ollut ennen törmännyt, mutta kiva ja kaunis idea!
    Parempi vain ettei voi kastella niin "himokastelijat" eivät saa liian pitkiä amarylliksiä!
    Mukava postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska idea, etenkin ei niinkään viherpeukaloille =)

      Poista
  2. Kiva idea, mutta täytyy myöntää olevani niin helläsydäminen kasvi-ihminen, että mulle tekee pahaa se, että sipuli on silvottu, juuret riivitty ja kukkimisen jälkeen se vain kuolee, kun elämän mahdollisuus on riistetty... Haluan omista amarylliksistäni ja etenkin hyasinteista pitkäaikaisia (puutarha)kukkia, niinpä hankin omani mahdollisimman luonnonmukaisina - ja just nimenomaan ilman mitään blingtilpehöörejä, se on (lähes) pahinta kaikesta :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä kyllä lukeutuu vähän kidutusosastoon. Meilläkin on pitkäaikaisia kavereita, jotka kukkivat vuodesta toiseen. Mutta aivan pakko oli testata tällaistakin

      Poista
    2. Hankin viime jouluksi ensimmäisen vahatun amarylliksen Lidlistä. Kukki 2 kuukautta, teki ison läjän siemeniä ja mikä parasta, paistattelee juuri nyt päivää kuin kelpo lady Visit W3Schools. Sipuleissa on ihmevoimaa.

      Poista
  3. No ohhoh, melkoinen häristin! Enpä ole kuullutkaan tuollaisesta ennen kuin luin tämän postauksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta. Melkoinen vekotin vietäreineen päivineen.

      Poista
  4. Ihana tuo harmaa vahaus, ilman niitä kimalluksia. Minulla itselläni ei ole noista vielä kokemusta, mutta ne näyttävät olevan nyt niin in monessa paikassa. Minäkin olen törmännyt vain kimaltaviin punaisiin ja vihreisiin vahauksiin.
    Jään innolla seuraamaan kokemuksianne kukinnan edetessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahaus oli minustakin kaunis. Kun näitä on niin monenlaisia hileineen ja kimalteineen.

      Poista
  5. Ensimmäinen ajatus, että "auts", jospa sitä sipulia sattuu, kun se kiedotaan kuumaan steariiniin. Katsoin tänään, kuinka Strömsö-ohjelmassa hyasinteistä tehtiin kranssimainen pöytäkoriste tökkimällä niihin grillitikkuja.
    Jännän näköinen tuo vahattu amaryllis kyllä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nämä ovat tosiaan vähän auts osastoa. Luulen, että nämä sentään upotetaan vähän viilempään steariiniin, mutta silti juuret poikki -oi oi

      Poista
  6. Kaikkea ne keksiikin! Törmäsin vaharylliksiin jo syksyllä, mutta en vieläkään ole lämmennyt ajatukselle sen hankkimiseksi. Toimii varmasti hyasinteillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan kaupoista löytyy jos jotakin ihme härpäkettä, mutta uteliaisuus voitti =)

      Poista
  7. Kiitos tästä infopostauksesta. Ai niiltä otetaan juuret pois, harmi. Kuvittelin että ne juuret on jonkunlaisessa kosteuspotissa siellä vahan sisällä. Nättihän tuo kyllä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Näitä on aika paljon näkynyt tänä vuonna.

      Poista
  8. Ensimmäinen ajatus minullakin oli etä 'auts', mielenkiintoinen, mutta olen kai myös niin helläsydäminen, kasveillekin jopä äidillinen, että seuraan tällaista vain sivusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin törmäsin tuohon juuret poikki asiaan vasta googletettuani asiaa. Eikä suomalaiset sivustot hiiskuneet asiasta mitään, vasta maailmalta löysin tiedon.

      Poista
  9. Mulla oli viimevuonna mutta ei kukkinut eikä oikein auennut kuin jotenkin jälkijunassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitääpä seurailla asiaa, miten tämän yksilön kanssa käy

      Poista
  10. Mulla oli viimevuonna mutta ei kukkinut eikä oikein auennut kuin jotenkin jälkijunassa...

    VastaaPoista
  11. Voi sentään, ei taida olla ollenkaan mun juttuni.

    VastaaPoista
  12. MIten kukinta eteni?

    VastaaPoista