sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Istutuspuuhissa =)

Hernepensaskujanne istuttamassa viherkasveja
Ulkosalla tupruttaa lunta ja pönttöuuneissa ritisee tuli. Mikä onkaan parempaa puuhaa tuuliselle ja hyytävän kylmälle päivälle kuin viherkasvien istutus. Meillä on aina pahan päivän varalle punainen pesovatillinen multaa lämpimässä sekä ruukkuja, joten nämä puuhat voi aloittaa milloin vain =) Kätevää vai mitä ;)

Hangosta perjantaina hankkimani Kolmioviikuna Figue Triangularis, Luurankolehti Alokasia ja kaksi uutta syklaamia olivat vielä ruukkuja vaille, joten ei muuta kuin suoja pöytäliinan päälle ja tykötarvikkeet esille.

Hernepensaskujanne istuttaa kolmio viikuna
Ensimmäisenä ruukkuun pääsi ihanaakin ihanampi kolmioviikuna. Kolmioviikuna pääsi komeimpaan ruukkuun, eli valkeaan suureen ananasruukkuun, josta kävin kippaamassa tunkioon aiemmin istuttamani lankaköynnöksen.


Sitten pyöreälehtinen alokasia. Näitä olen aiemmin nähnyt pitkullaisilla lehdillä varustettuna, mutta tämä pyöreämpilehtinen oli enemmän omaan makuuni.

Hernepensaskujanne, alokasia, istutus

Sitten minisyklaami

Ja lopuksi balkanin syklaami.


Tuvan oven vierusta muuttuu pikkuhiljaa runsaammaksi. Nyt vielä pitäisi se riisikori hankkia tuolle alokasialle niin kokonaisuus olisi yhtenäisempi. Tällaisia pakkaspäivän puuhia tällä kertaa.

14 kommenttia:

 1. Ihanan erilaisia kasveja, tekisi mieli jokunen omakin laittaa vaihtoon vaihtelun vuoksi :)

  VastaaPoista
 2. Oikein kauniita kasveja, ja hienosti laitettuna tosi tyylikästä.

  VastaaPoista
 3. Hurmaava asetelma viherkasveja ihanista ruukuissa ja koreissa!!!
  Ja mahtavan valoisat ja selkeät kuvat!
  Alokasia on niin mun lemppari!!! ❤️

  Tunnelmallista uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Upeita viherkasveja upeissa ruukuissa, tuohon kolmioviikunan iskin heti silmäni erityisesti, vaikka kaikki ihania! Tarhurilla pitää olla multatuntuma koko vuoden...otsikosta ajattelin että olet jo kylvöt aloittanut!

  VastaaPoista
 5. Ihania puuhia ja kasveja!
  On niin terapeuttista työntää sormet välillä multaan talvisaikaankin, niin ei tuntuma häviä. Kynnenalusetkin pysyy tasaisesti mustana... :D

  VastaaPoista
 6. Tuo kolmiolehtiviikuna on ihana. Omani löysin Viherlandiasta reilu kuukausi sitten ja pakkohan se oli ostaa vaikka uusille viherkasveille ei olisi juuri nyt tilaa. Sitä ihanuutta kesti muutaman viikon, kasvi teki pieniä pippurin kokoisia viikunanhedelmiä ja tiputti sitten ensin hedelmät ja sen jälkeen alkoi lehtien tiputtelu. Nyt tuossa kauniissa puskassa on enää muutamia lehtiä jäljellä. Ajattelin kokeilla, josko saisin sen kevääseen asti talvetettua viileässä kellarissa ja sitten kevään myötä uuteen kasvuun.Pidän kuitenkin itseäni ihan hyvänä viherpeukalona, mutta tämä oli niin kranttu, ettei kestänyt meille muuttoa.

  VastaaPoista
 7. Oi, kauniit - todella upea kokonaisuus! <3

  P.s. Blogissani on sinulle haaste! ;)

  VastaaPoista
 8. Olen palannut tähän postaukseen jo kahdesti, sillä tuo viimeinen kuva on niin kaunis ja seesteinen. Halusin myös piristää päivääsi kertomalla sen :)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 9. No nyt nää oot sitte hurahtanu viherkasveihin ihan täysillä!

  VastaaPoista