tiistai 25. kesäkuuta 2013

Aurinko lämmitti ja tunnelma oli katossa - jälleen =)


Varaslähtö aamuun ja Westersin puutarhaan Lasten Aurinkojuhlille =) Aamu oli nimittäin aivan pakko aloittaa huumaavan puutarhan katselmuksella. Toki vanhan jättiläiskahvikupin tuunaus valkein pitsiverhoin kutsui. Kahvikuppi tuunattiin nimittäin hiekkakakku kuppilaksi.


Puutarhaan oli levitetty valtaisasti vanhoja räsymattoja - kotoisaa ja somaa =) niin Aurinkojuhlan tuntua. Tässä pajassa mekin olimme apupoikina. Täällä syntyi iskunauhoja, pirtanauhoja ja väliin letityksiäkin. Pienet sormet kävivät ja keskittyminen oli katossa.


Pesutuvassa oli soikko poikineen ja täällä sai aivan omassa rauhassa pestä pyykkiä vanhanajan malliin ja ripustella rimpsuja pyykkinaruille. Aurinko lämmitti ja pyykit saivat kuivua kaikessa rauhassa.


Valkeiden pitsihörsyjen alla voi levähtää hetken pyykkäilyjen lomassa ja ottaa vaikkapa rinsessojen kauneusunet.


Nukketeatterissa sai pitää vaikkapa keppiheppaesityksiä ja laatia aivan ikioman käsikirjoituksen. Aurinkojuhlissa nimittäin kenelläkään ei ole kiire ja esitykset voivat alkaa ja loppua aivan kuten halutaan.


Pitsimajoja omenapuiden katveessa, kukkaiskoruja ja tiaroja, leppoisaa jutustelua, paljaita varpaita, kukkia ja kaikkea jännittävän erilaista


Hortoilukoulussa tutustuttiin villivihanneksiin. Jokainen retkimaakari sai oman pikku keräilyvihkosen, johon pääsi tekemään omia muistiinpanoja retkeltä ja keräämään vaikkapa oman pikku kasvion kotiinviemisiksi.


Kaiken touhun ja tohinan lomassa oli tarjolla taivaallisen hyvää bataatti-tomaattikeittoa, juuri leivottuja sämpylöitä, yrttivoita, pannukakkua ja tuoreita mansikoita ja ihanaista suussasulavaa valkosuklaamoussea - njam. Ja tietysti Gunillan puutarhan silmänruokaa - aivan silmänkantamattomiin.


Upeita karhunputkia, kattotiilistä rakennettua yrttitarhaa


ja kasvihuoneen mehevää tunnelmaa =)


Kiitos kaikille ihanille Aurinkojuhlan järjestäjille - tämä on niin kesän parhautta =)

13 kommenttia:

 1. Meidänkin perhe visiteerasi aurinkoisilla juhlilla, olipa mukavaa! Mietin välillä et kukahan niistä ihmisistä olisit ollut :) Tunnelma oli todellakin rauhallinen vaikka lapsia oli paljon, täysin vastapainoa esim. Lintsin reissulle! Ja se puutarha, aah miten ihana <3 Kiitos kun kerroit tapahtumasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Westersiin pitääkin suunnitella bloggaajatreffit ensi kesäksi =) Siellä on niin Super ihanaa ja tuo tapahtuma on aivan parhautta =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Westers on auki koko kesän ja aivan mielettömän nautinnollinen keidas puutarhoineen, kahvion herkkuineen ihan kaikkineen =)

   Poista
 3. Tuolla mekin oltiin. Ihan mahtava tapahtuma ja puutarha on aivan ihana. Tänä vuonna aion myöhemmin kesällä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tapahtumaa ei tänä vuonna markkinoitu laikaan. Juuri sopivasti väkeä ja ihastuttava tunnelma =)

   Poista
  2. Parhaita juttuja on ne, missä tieto kulkee suusta suuhun ja korvasta korvaan.

   Poista
 4. Ihana kesäjuhla! Voin kuvitella miten lapset nauttivat tällaisesta :)

  VastaaPoista
 5. Hieno ja tunnelmallinen tapahtuma. Olisipa täälläkin päin (Kaakkois-Suomessa) jotain vastaavaa. Ihana kasvihuone kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Aurinkojuhlien sivuilla on tuon Aurinkojuhlan idea ja sitä on tehty sillä ajatuksella, että tapahtumaa voisi monistaa muillekin paikkakunnille - täytyy vain löytyä innokas talkooporukka =)

   Poista