torstai 6. kesäkuuta 2013

Potagerin yläkäytävää kunnostamassa


Käykös teillä muilla koskaan niin, että hommat jäävät armotta rempalleen? Meillä käy tavattoman usein niin. Aikoinaan kun potagerin käytäviä täyttä hönkää laitettiin kuntoon niin yläkäytävän toinen puolikas  jäi sitten laittamatta. Valkoinen paksu katekangas lojui pari vuotta unohtuneena leikkimökissä ja murskettakin oli kasa sen kuin vain olisi kärrännyt - mutta ei =) No nyt kuitenkin tilanteeseen ollaan saatu korjaus - onneksi!


Hommat aloitettiin paksun katekangaan levittämisellä. Tämä on muuten sen verran tuhtia tavaraa, ettei rikkaruohot tule tästä läpi. Ainut vitsaus on siementämällä leviävät rikat, mutta niistäkin pääsee eroon superkuokalla.


Suuret kivet pitävät katekankaan hyvin paikoillaan ja rajaavat käytävän potagerin ruuduista.


Sitten aimo tujaus mursketta ja ei muuta kuin levittämään. Tässä puuhassa rautaharava on oivaakin oivempi työväline.


Ja haravalla hurvaus kivetyksen reunasta ja pinta näyttää siistiltä


Tällaisiin uusiin alueisiin olemme levittäneet noin 5cm kerroksen mursketta


Katekangastakin on vielä jäljellä mojova pätkä. Nyt pitäisi siis saada jokin uusi projekti päälle =)


No projektia pukkaa ylin kyllin vielä tuon pottugeerin kunnostamisessa. Mutta nyt vilvoittavalle raparperimehulle ja ideoimaan uusia kujeita.

8 kommenttia:

 1. Millä pidätte huolen ettei nurmialue tuossa vasemmalla levisty hiekkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasta ei näykkään korkeusero mikä on nurmeen. Nurmen reunalta on reilu 30cm pudotus tuohon käytävään. Lähinnä murheena on se miten pengerryksestä saisi siistin.

   Poista
 2. Vastaus on että ehdottomasti käy, ja useinkin. Keskeneräisiä projekteja piisaa, ja puhumattakaan niistä jotka odottavat toteuttamista. Haravoitko noita sorakäytäviä rikkiksen kurissapitämiseksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi muillakin jää hommat välillä puolitiehen =) Sitä vaan kaikki uudet projektit kutsuvat niin vietävästi. Käytävät kuokitaan kevyesti ja harataan noin kerran viikossa.

   Poista
 3. Kyllä näyttää hienolta!

  Meillä on joka paikassa kesken eräisiä projekteja ;-)

  VastaaPoista
 4. Sinulla taitaa olla tänä keväänä oikein supervaihde päällä. Kovalla vauhdilla siellä pukkaa näyttäviä projekteja päätökseen. Täällä lojuu enempi keskeneräistä vaikka mihin suuntaan silmänsä pistäisi.

  VastaaPoista
 5. Voe mahotonta, mikä homma - mutta tuleekin hienoa jälkeä!

  VastaaPoista
 6. Lähes koko ajan meiltä löytyy rempalleen jääneitä hommia. Tapaan aloittaa jo uusia juttuja ennenkin edelliset ovat valmiita. Mutta pikkuhiljaa jotain valmistuukin;)
  Teillä näyttää kyllä olevan iso vaihde päällä pihahommien suhteen, meikäläinen lorvii lähinnä :)

  VastaaPoista