keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Taimien ihmemassa

 Jaloakilleija 

Tässä pitää aivan alkuu posket punaisena kiitellä Teitä kaikkia ihanaisia lukijoita, jotka olette jättäneet niin kauniita kohteliaisuuksia tuonne kommenttiosioon =)

Kaiken touhun ja tohinan lomassa on ehditty piipahtaa myös taimistolla. Jos ruokakauppaan ei ole suositeltavaa mennä nälkäisenä niin ei ole kyllä syytä mennä taimistollekaan hillitön taimihimo päällänsä =) Siitä ei seuraa kuin pahvilaatikko poikineen uusia taimia ja ihmettelyä mihin näiden ihanuuksien kanssa oikein joutuu.

Akilleijoja meillä on lukuisia ja ne kaikki ovat oikein maatiaisrotua. Perus vaaleanpunaisia ja violetteja ja sitten kerrannainen rimpsukaulainen ihanuus. Nyt joukkoon saapuu myös jalompaa sukujuurta oleva jaloakilleija ;) Amerikanvuokko

Perinteisten metsä sinuokkojen ja valkovuokkojen rinnalle astuu oikein Ameriikan sukulainen

 Lewisia

Lewisioita olen aina himoinnut ja nyt meillä vihdoin on näitä söpöläisiä neljä kappaletta - vaan ei ole paikkaa heille. Pitää varmaan vihdoin ja viimein aloitella jo vuosia haaveissa muhineen kivikkopuutarhan perustustyöt.

 Mooseksenpalavapensas

Jollei saada riittävän suuria allergiaoireita viiniruudista niin sitten mooseksenpalavasta pensaasta =) Tämä kuuluu oikein super vihulaisten joukkoon ja pitää varautua tarkoin tämän käsittelyyn.

Nyppykurjenpolvi

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Nyppykurjenpolvi, jota olen muutamissa blogeissa tässä kevään aikana ihastellut. Nyt meillä on oma kaunislehtinen yksilö, jota voi iltakierroksella puutarhassa jäädä ihastelemaan... Niin kunhan paikka tällekin ensin löytyy ;)

4 kommenttia:

 1. Tosi kauniisti olet kuvannut kasvit. Pitäisi tehdä itsekin reissu puutarhalle, mutta nämä helteet huokuttelevat ennemmin nyt aurinkotuoliin ja terassille. Ehtiihän sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga =) Aurinkotuolissä lököily ei olekkaan laisinkaan hullumpaa. Meillä vaan on intiaaninahkat, joten punakaksi menee ;). Rilluttelu pitkin puutarhaa ja taimistoja sopii paremmin tälle nahkalaadulle =)

   Poista
 2. Ihan totta Saga, näillä keleillä on helpompi kastella jo hankittuja taimia vaikka upottamalla ne pesusoikkoon ja vateihin ja jättää istuttamiset ja taimitarhat nyt odottamaan viileämpiä kelejä, kun vaan malttaisi:DD

  VastaaPoista