keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Paahdetta, paarmoja ja ihanaa oleilua =)


Kesäntuntua totisesti ilmassa =) Kesä painuu suorastaan iholle ja kuumuus saa hörppimään raikasta mehua tämän tästä. Jotenkin vaan varjo kutsuu ja vanhat englantilaiset lehdet ihanine ideoineen. Mutta pitää helteelläkin hitusen tarttua härkää sarvista ja tartuin jälleen raivuusahaan.


Olemme raivaamassa uutta aluetta puutarhaan. Potagerista kulkua yläpihalle ja yläpihan ketoa ehkäpä muotopuutarhaksi =) Meillä perustamistyöt on erityishitaita aina. Käännämme maata nimittäin lapion ja peruna-auran avulla - hyvää kuntoilua ja talvivatsan sulattelua =) Tämä siis alkaa muotoutumaan ja siementilaukset lähtee huomenissa vetämään.


Mutta suurimman osan helteisestä päivästä vietin kuvaamassa ja tutkimassa kasvien estetiikkaa. Ajatuksena on uusia tässä jokupäivä tuo yläbannerin kuva, koska ruohosipulien kukinta alkaa olla mennyttä ja testailin mitä bannerin taustaan seuraavaksi.


Iisopit näyttävät herkiltä, ihastuttavilta ja iisoppi on meillä erityisasemassa, koska se kestää leikkaamista.   Iisoppi toimii erityisen hyvin matalana, leikattuna aitana. Leikatessa pitää vaan olla varovainen näin aurinkoisella, nimittäin tämänkin kasvineste voi aiheuttaa vesikelloihottumaa iholle joutuessaan.


Sinikatanan, Catananche caerulea, kukkanuput hohtavat hopeisina pollukoina ja keinuvat tuulessa ja rantatyräkki komeilee hentoisen kasvuston takana.Kuihtuneiden kurjenmiekkojen lakastunut kukinto on suorastaan runollinen ilmestys. Ritarinkannukset vuorostaan ottavat tilaisuudesta vaarin ja aloittelevat kukintaa.


Uuteen muotopuutarhaankin on tulossa ritarinkannuksia. Paljon ritarinkannuksia, vaaleanpunaisia ritarinkannuksia, valkoisia ritarinkannuksia, taivaansinisiä ritarinkannuksia ja ukkospilvien värisiä ritarinkannuksia =)


Lehtoängelmät lopettelevat kukkimista ja toisaalla kaksi muuta ängelmää - keltainen ja valkoinen - ovat aloittelemassa kukintaa =)


Ja onhan meillä aarrekin potagerissa. Oi miten rakastankaan siemenkotia. Voisin perustaa vaikka kuihtuneiden kukkien puutarhan, jossa olisi toinen toistaan ihmeellisempiä ja kiehtovampia siemenkotia. Tässä helmililja valmiina kylvämään siemenensä. Onnea matkaan!

8 kommenttia:

 1. Kaunista, kaunista! Mikä upea kesäpäivä! Täällä on ollut yli 30 astetta varjossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nyt kaikki on niin täyteläistä ja runsasta. Täälläkin on ollut hurjan, hurjan kuuma - luulisin, että tuota samaa 30 ollaan menty =)

   Poista
 2. Minäkin nautin kovasti kasvien kaikista osista, lehtien muodoista ja väreistä ja vielä talvellakin hurmaavat töröttäessään hankien päällä!

  VastaaPoista
 3. Ihanat on nuo helmililjojen siemenkodat! Miekin annan niiden olla paikoillaan siementämiseen asti, niinkuin lähes kaikkien muidenkin, ja sitten olen pulassa. En voisi mitään jämptiä tarhaa perustaa mitenkään, kun tää mun Puutarha on samanlainen kuin minäkin. Kaikki kasvaa ihan sutena, ei mitään rajaa kenelläkään. Jos hankin yhden kellokukan, huomaan että ainakin kolme neljä muuta pitää saada sille kaveriksi. Tai sormustinkukkia, nyt niitä alkaa olla joka niemessä ja notkelmassa ja aikomus tilata uusia värejä lisääkin... sama ihan kaiken kanssa. Ja kun vielä kasveista suurin osa on kovia leviämään... yhtälö on mahdoton. :)

  VastaaPoista
 4. Kuihtuvissa kukissa on niissäkin upeaa kauneutta.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että varoitit iisopin mehuista. Viiniruuta teki minulle samat tepposet kuin sinullekin, en koskaan enää halua sitä turhaa tuskaa. Joillakin kukilla lakastuminen on kaunein vaihe.

  VastaaPoista
 6. On kyllä kaunis tuo iisoppi, olisi passeli banneri. Sinulla sinikatana on rehevän näköinen, itselläni se katosi muutaman vuoden viereilunsa jälkeen. Hienoa seurata uuden alueen syntyä.

  VastaaPoista
 7. Kauneutta kaikessa ja mukavia uusia suunnitelmia :)

  VastaaPoista