maanantai 24. kesäkuuta 2013

Huh hellettä pakoon =)


Shalalaa täällä taas =) Juhannus, pehmoiset saunan lämmöt, lökölökö tunnelma, glilliherkut ja mukava yhdessäolo on hellinyt Hernepensaskujanteenväkeä. Nyt on aika palata arkeen ja jälleen on monta rautaa tulessa ;)


Huomenissa kutsuu Aurinkojuhlat ja tuttu niin ihana talkooväki. Hyppäämme remmiin ties monennettako kertaa. Tänä vuonna ehkäpä keppihevosten puuhapajan apupoikana tai puutarhakoulukin kyllä kutkuttasi kovasti. Toisaaltaan vanhimmainen ehdotti, että tehtailtaisi samalla Hondaan pari heppaa lisää. On nimittäin kevari saapunut pajalta ja elämä on taas uomissaan. No se jää huomisen näytettäväksi missä kaikissa kujeissa olemme mukana ja näistä kuulette huomenissa lisää =) Gunillan puutarha on niin uskomattoman ihana. Onhan Gunillan ihastuttava Westersin puutarha yksi suurimpia innoituksen lähteitä tuon historiallisen näkökulman ohella ollut meidänkin potagerin syntyyn.


Tänään on varauduttu puolestaan yltiöhelteisiin ja kärrätty aivan himona katetta istutusten suojaksi. Nyt hernepensaskujanteen ja potagerin välissä oleva kiiltotuhkapensasaita on saanut mojovan annoksen kuorikatetta juurilleen. Onhan tuo pensasaita silmäterämme ja samaista aitaa on haaveena istuttaa tuonne pottugeerin ympärillekin.


Onkos muuten kenelläkään kokemuksia pensasleikkureista. Tänään kiersimme lähes kaikki pienkoneputiikit ja rautakaupat. Mutta sahaa ei ollut kotiintuomisiksi, kunnon myyntipuheet jäivät uupumaan ja otimme aikalisää hankintaan. Tarkoituksena olisi siis hankkia pensassaha tai miksi sitä kutsutaankaan. Millainen siis mahtaisi olla hyvä hankinta? Sähkö, akku vai polttomoottori?


Lisäksi mustaherukat saivat kosteutta pitävää peitettä juurilleen. Meillä ollaan muuten himo mustaherukkamehun kuluttajia. Välillä tuntuu, ettei edes naapureiden pensaiden antimet riitä täyttämään mehutarvettamme. Mutta nytpä pidämme huolen, että oma satomme on mehukasta ja jättimäistä =) Ehdittiin laittaa ripaus kanankakkaakin ennen sateita ja nyt pinta tukkoon =)


Ja ompahan meillä aloitettu yksi uusikin projekti tuossa pyhien aikana. Siihen projektiin tarvittiin raivuusahaa ja uutta heinäharavaa. Ja se projekti on vasta aivan aluillaan ;) Ja siitä projektista ei ole vielä edes pohjapiirroksia saatikka kuvia. Vain raivuroitua aluetta - piiiiitkää sellaista =)

7 kommenttia:

 1. Harmillista, en tänä vuonnakaan pääse sinne aurinkojuhlaan:( Huomasin ajankohdan liian myöhään.
  Meillä on muuten täällä Koutussa uskollinen blogisi ihailija ja seuraaja (itseni lisäksi)...mieheni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää =) Ikuistan huomista vähän tänne blogiin niin pääsee muutkin osalliseksi. Mutta kohta Koutun miniväki olisi oivaa asiakasta tuonne aurinkojuhlille =) Ensivuonna pistätte allakkaan. Se on aina heti juhannuksen jälkeisellä viikolla ja sitten Somerolla on Kukkaisjuhlat, mutten nyt muista niiden ajankohtaa =) Terkkuja siis Koutun väelle täältä toiselta 100-vuotiaalta kansakoululta =)

   Poista
 2. Kaipaan taas Westersiin. Teillä näyttää huikean suloiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Westers on niin unelma =) Sanni se taitaa olla vähän kuvakulmasta kiinni tuo suloisuus ;)

   Poista
 3. Täällähän on kansakoulun emäntien kokoontumisajo ;)

  VastaaPoista
 4. Katteen puolesta liputan minäkin:)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä sä taas painat ahkerana siellä pitkin pottugeeria!!

  VastaaPoista