tiistai 4. kesäkuuta 2013

Oi ruukut ihanaiset =)


Viikkojen haaveilu ja puntarointi on vihdoin ohi. Alunpitäen löysimme kolme varteenotettavaa ruukkuehdokkia paikallisesta puutarhaliikkeestä. Kaikki olivat omalla tavallaa ihastuttavia - yksi aivan suoralinjainen, toinen pehmeän linjakas ja pelkistetty ja sitten tämä punosruukku. Päätöstä ei tälläkertaa tehty tunteenpalossa vaan annettiin asian hautua ja ryhdyttiin muihin hommiin, mutta ruukkuhaave iti takaraivossa. Tutkin ja puntaroin, tuumasin ja googletin. Lopulta Claus Dalbyn ihanaisesta puutarhasta löytyi vastaus. Eilen sitten kävimme hakemassa kaksi ensimmäistä ruukkua. Mutta rivistö jäi huutamaan lisää ruukkuja.


Yön aikana vimma ja rauhattomuus ruukkuja kohtaan kasvoi ja eihän siinä muu auttanut kuin kipaista tänään hakemassa loput kaksi. Nyt hernepensaskujanne on ylväässä kunnossa. Samalla kun häärimme ruukkujen kimpussa niin laitettiin viimeiset kuorikatteen rippeet hernepuiden juurille.


Ruukuihin hommattiin kermanvärisiä samettiruusuja ja samaa sävyä olevia petunioita. Ensivuodeksi ruukkuihin pitää saada sinisarjat komeilemaan =)Ruukkujen takana on kiiltotuhkapensasaita. Potageriin on tulossa syksyllä samaista aitaa kiertämään potagerin ruutuja. Voi kuinka rakastankaan ruukkujen ja hernekujanteen takana avautuvaa peltomaisemaa. 


Samaan vimmaan rykäistiin potagerin keskikäytävät uuteen uskoon. Kuorma kaupalla lisää muutama vuosi sitten erikoistilauksena tilattua maa-aines.com verkkokaupan mursketta, mutta punertavana. Nyt potager on imaissut 11 kuutiota mursketta itseensä - aivan huimaa ajatellakin. 


Keskiakselien risteyskohdassa oleva ympyrä on tänä vuonna vehristynyt ja kohentunut.


Kellarissa jo useamman vuoden talvehtinut hakuropaju löysi itselleen paikan keskusympyrästä


ja lintupariskunta tuulessa kilisevine kelloineen parkkeerasi hakuropajun seuraksi


Nyppäsin muutama ilta sitten keskiympyrän kivet ylös ja asennettiin niiden alle mansikkakangas ja ripaus kuorikatetta kyyhkyläisten pesäksi =)


Meille on kotiutunut myös uusi minikokoinen juuri ja juuri belliksen kokoinen lasikello. Taidankin tehdä siemenkylvöksen kellon alle jonakin päivänä. Mutta nyt illan viileyteen trimmeröimään =)

18 kommenttia:

 1. Ohhoh! Voihan ruukkujen huikeus ja potagerin mieletön maailma! Mie en kestä!!!! :D

  VastaaPoista
 2. Miten kaunista. Ruukut on just eikä melkein. Paljon on paljon tässäkin asiassa :) Nuo samettiruusut on ihania. Itsekin kävin hakemassa niitä, toisen kerran jo :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletöntä! Ihanan suloinen bellis lasikupunsa alla <3

  VastaaPoista
 4. Kaunista on ja niin ahkera perhe siellä ahertaa! Saatte niin hurjan paljon juttuja aikaiseksi, että meikäläistä ihan huimaa:)

  VastaaPoista
 5. Epistä, sanon minä! Äh!! Täällä tuskailtu ruukkuja ja niiden hintoja kohta jo kuinka - ja mitä löytyykään täältä! :D Voi huuh, kun upeat!
  Ja sanonta, joka on tarttunut kuin pahinkin laulun kertsi päähän, pätee TODELLAkin : "MORE IS MORE".
  Aivan upeaa.
  Söpistä on kyyhkyläiset kuorikate-pesineen. <3

  VastaaPoista
 6. Olen täysin sanaton - ihan mykistynyt. En ehkä kestä enää katsella näitä kuvia ;) Kunpa joskus itse osaisi suunnitella ja toteuttaa edes murto-osan moista kauneutta. Huoh...

  VastaaPoista
 7. Käsittämättömän kaunista peltomaiseman kanssa ja ilman!

  VastaaPoista
 8. Oi miten kaunista siellä on, ja nuo ruukut tosi mahtavat,:)

  VastaaPoista
 9. Kaunista oih, niin kaunista! Hauska kuva tullut tuosta belliksestä lasikuvun läpi :) Kiitos blogivieraisustasi ja illusioiden katselemisesta ;)

  VastaaPoista
 10. Siis voi elämä! Sulla on kyllä tosi kauniit peltomaisemat. Seesteisen näköinen paikka kertakaikkiaan. Kujanne näyttää kuin olisi jostain kaupunkipuistosta, hyvin olet onnistunut luomaan sellaista vanhanajan kartanotyyliä.

  VastaaPoista
 11. Todella upeat ruukut olette löytäneet! Muutenkin aivan ihanan näköistä:)

  VastaaPoista
 12. Upeita ruukkuja, samoin koko puutarha on upea!

  VastaaPoista
 13. Oletko loppukesästä avoimissa puutarhoissa?

  VastaaPoista
 14. Upean näköistä! Ruukut ovat just eikä melkein sopivat pottuugeriinne. Minua hymyilytti kovasti kertomasi yön aikainen vimma :D Jess, ihanaa että sellaista on liikkeellä muuallakin ! Joskus sitä epäilee, että onko normaali, kun valvoessa saatu loistava idea pitäisi päästä toteuttamaan heti - tai edes katsomaan suunniteltua paikkaa mittanauhan kanssa.

  VastaaPoista
 15. Aivan mahdottoman upea potager ja taatusti se vain paranee vuosien kuluessa. Nuo ruukutkin ovat kuin piste iin päälle. Hurmaavaa!!!

  VastaaPoista
 16. Aivan ihania ruukkuja, kerrassaan. Nyt iski ruukkukateus! Saako noita ihanuuksia jostain nettikaupasta? Vai mistä olet näihin tai vastaaviin ruukkuihin törmännyt?
  Etsin kuvia potagerista googlesta ja löysin ihanaan blogiisi. Kaunista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 17. Kauniita ruukkuja ja kaikkea kaunista muutenkin kertakaikkiaan!!!
  -sanna-

  VastaaPoista
 18. Niin kaunista! Olet nähnyt paljon vaivaa.

  VastaaPoista