sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kuorikatetta kärräilemässä


Puutarhassamme kello käy aivan toisin kuin muualla. Olo on kuin Liisalla Ihmemaassa. kontaten maailma näyttää niin toisenlaiselta. Tuoksut tuntuvat huumavammilta ja sormien lävitse kulkee erilaisia, erituntuisia materiaaleja. Eilen en ehtinyt postaamaan kun puutarha imaisi sisäänsä niin, etten edes muistanut =) 

Tervatut mansikkalaatikot ovat saapuneet potagerin puolelle. Laatikoiden alle asennettiin ruskea maisemointikangas, jotta ihanainen kuorikate pysyisi mahdollisimman siistinä. Laatkoiden sisälaitaan nidottiin vanha rakennusmuovi, jottei mullat tursuaisi mahdollisista pikkurakosista. Maisemointikangas meni hitusen myös kivikäytävän alle ja reunukset näyttävät taas siisteiltä. 


Mansikkalaatikoihin uppoaa melkoisesti maata, joten yläpihan puutarhakompostia laitettiin alimmaiseksi


Seuraavaksi laatikoita täytettiin vuosikausia maatuneella multa hevosenkakkiseoksellaPressun alla lämmittelevä hevosenkakkikasa on vaskitsojen ja sisiliskojen valtakuntaa. Lämpimään kasaan on hyvä munia ja siellä on hyvä asustella. Liekkö tällä pullukalla liskolla jälkeläisiä masussaan kun on niin pullukkaa =)


Lopuksi laatikon pintaan levitettiin siisti kerros mustaa multaa. Saapi nähdä onko liian tujua tämä laatikon sisältö mansikoille. Jos kohtameillä on myrkynvihreää puskaa koko laatikko tulvillaan niin pieleen meni =) Ei vaineskaan kyllä se siitä ajanoloon tasoittuu. 


Sitten polvet meinasivat notkahtaa. Tuoreessa kuorikatteessa on uskomattoman hyvä tuoksu. Suorastaan teki mieli jäädä notkumaan suursäkin liepeille ja vaan nuuhkia, nuuhkia, nuuhkia =)


Kuorikate on juuri sopivan hienojakoista


Maisemointikangas pitää mullan ja kuorikatteen erillään toisistaan, vaikka tulisi rankkasateita. Lisäksi maisemointikangas pitää suurimman osan rikkakasveista loitolla ja potagerin ylläpito helpottuu.


Nyt paljaiden varpaiden on hyvä tallustella mansikan napsintaretkillä pehmeällä kuorikatteella. Projektit jatkuvat tänään täyttä hönkää ja ehkäpä kaikkea mielenkiintoista eisaa mahtumaan tänne blogin puolelle vaan jotakin herkkua pitää säästellä myös lehteen =)

9 kommenttia:

 1. Tulipa kaunista, kaikki värit sointuvan kivasti yhteen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mansikoiden nyt kelpaa ja teidän myös! Kaunista ja toimivaa!

  VastaaPoista
 3. Perusteellista työtä, se kannattaa. Nyt vain odottamaan mansikoita.

  VastaaPoista
 4. UPEANnänöistä! Wau! :)

  VastaaPoista
 5. Oi oi!! Ihanan näköistä. Mie oottelen, että mulle tulee kuorikatteen tekijä, kun mulla on tuolla mottitolkulla puolilahoa puuta metrisiä pöllejä. Maalämmön tohottaessa lämpöä kouluun, puut ovat siella lahonneet ja naapuri tiesi miehen, joka hakettaa isolla koneella silppua!

  Teillä on kyllä niin kaunista. Tykkään hirmusti noista kivipoluista.

  VastaaPoista
 6. Huimaa...asun ahkeruus!

  Vaskitsa on kaunis.

  VastaaPoista
 7. Kaunista tulee ja onkin jo! Itsekin olen käyttänyt tuota ruskeaa kangasta monessa projektissa ja nyt viimeisin myöskin kuorikkeen kaverina! Meidän kuorike tulee höyryävän tuoreena suoraan paperitehtaalta, mikä ihana työsuhde etu:)

  VastaaPoista
 8. Kaunista on, ja varmasti pian myös makoisia mansikoita!
  -sanna-

  VastaaPoista
 9. Meidän täytyisi myös tuota multaa ja kuorikatetta hankkia keväällä. Tuo ruskea kangas onkin hyvä, meiltäkin sitä löytyy. Kiitos blogista, mukava on lukea.

  VastaaPoista