maanantai 10. kesäkuuta 2013

Öisellä tutkimusretkellä =)


Joskus öisin tuttu maisema näyttää toisenlaiselta. Yön laskeutuessa potagerin ylle puimme lämpimästi ja  lähdimme salaiselle tutkimusmatkalle. Potageriin oli saapunun yön koleus ja kaikkialla oli hämärää. Tutun kiviaidan takaa avautui kuitenkin entistäkin hurmaavampi ja kiehtovampi peltolakeus, jokiuomineen ja usvaa nostattavine latokumpareineen. 


Puutarhan tuoksut tuntuivat tyynessä ilmassa päivää voimakkaampina. Jopa akilleijojen kohdalla tuoksui. Akilleijat eivät ole nukkujasorttimenttia vaan pitävät komeat hameensa juhlakunnossa myös öisin =)


Sitten hiivimme naapurin ladonvierustaa ja viljapellon laitaa kohti jokiuomaa. Nyt saappaan kärjet todellakin kastuivat. Yökosteus oli tiivistynyt miljooniksi helmiksi edessämme avautuvalle viljapellolle. Helmet keräsivät viimeiset valonrippeet ja toimivat pikkiriikkisinä lyhtyinä pellon yllä.


Jostain pomppasi säikähtänyt jänis liikkkeelle. Tömisevät laukka-askeleet kuuluivat yön hiljaisuudessa pitkälle. Kanin liikkeet paljastivat myös lähistöllä ruokailemassa olevan peuran. Peura vuorostaan lähti rauhallisin elein tallustelemaan pitkin peltoa, pysähtyen tämän tästä haukkaamaan nipun tuoretta orasta mutusteltavakseen. Ladon luota lähti nousemaan usvaa ja pikkuhiljaa ladon piirteet hävisivät usvan noustessa.


Koiranputkien tuoksu oli myös huumaava ja voimakas. Koiranputket muodostivat suuren mättään tai likipitäen maahan ankkuroidun koiranputkistopilven. Yön äänet olivat erilaiset kuin päivällä. Jotkin linnut kujelsivat ja sirkuttivat yösöittoaan, joen vastarannalla laiduntavista lehmistä jokunen päästi silloin tällöin ilmoille kumean ammunna ja väliin hentoinen tuuli keikutti yössä paikoillaan seisovia kasveja. ette arvaakkaan miten rakastankaan tätä kaikkea =)

18 kommenttia:

 1. Ihana tutkimusretki. Kerrassaan upeita valokuvia!!

  VastaaPoista
 2. Todella houkutteleva ajatus lähteä yöllä tutkimaan ympäristöään! :) Pian saan uuden kamerankin joten pitänee retki toteuttaa hyvinkin pian! Kiitos vinkistä! :) Ja on todella huikeita otoksia! Kertakaikkiaan! :D Tuosta viimeisestä tulee mieleen Afrikan öinen savanni...

  VastaaPoista
 3. Hienoja otoksia öisestä luonnosta! Kuulostaa oikein jännittävältä retkeltä, ette törmänneet kuitenkaan aaveisiin:)

  VastaaPoista
 4. Mahtavia tummia värejä, kesäyön taikaa :)

  VastaaPoista
 5. Voi hyvänen aika, ekaa kertaa täällä vastavierailulla ja mitä kaikkea ihmeellisen ihanaa täältä löytyykään:) Menee ehkä tosin loppuelämä kun kahlaan nämä kivat jutut läpi!

  VastaaPoista
 6. Oih miten kiehtova öinen retki! Täytyypä jonain yönä suorittaa omassa puutarhassa samanmoinen visiitti :)

  VastaaPoista
 7. Ihana erilainen postaus yöllisestä seikkailusta :) Kuvissa on yön taikaa.

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia öisestä puutarhasta. Ihan uusi näkökulma, harmi, ettei meikäläisen kameralla juurikaan onnistu hämärät kuvat.

  VastaaPoista
 9. Mieletöntä! Eikö ole upeaa, millaiseen Seikkailuun voi päästä, kun vain malttaa katsoa ja nähdä! Kiitos tästä upean kokemuksen jakamisesta!

  -C-

  VastaaPoista
 10. Upeita yötunnelmia, hyvä vastakohta Hernepensaskujanteen päivähyörinälle :)

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia ja tunnelmia - koiranputki on lempirikkaruohoni:)

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia. Nuo kastepisarat tosiaan ovat kuin pienenpieniä lyhtyjä!

  VastaaPoista
 13. Upeita otoksia öiseltä retkeltä! Varsinkin nuo kastepisaraiset heinät, maaginen kuva!!

  VastaaPoista
 14. Aivan mielettömän ihania kuvia, noiden takia minäkin valvoisin.:)

  VastaaPoista
 15. Aah, kuinka möyheää! Se on varmasti juuri oikea adjektiivi tuoksuille noissa tunnelmissa. Viiltävän hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 16. Kiitos ihanista ja kannustavista kommenteista kaikille =)

  VastaaPoista